Reinout Oerlemans wil Nederlandse versie Caiga Quien Caiga

Televisieproducent Reinout Oerlemans van Eyeworks wil het in Zuid-Amerika zeer populaire Caiga Quien Caiga ook in Nederland op de buis brengen. Hij is daarover in gesprek met de netmanager van Nederland 3. Caiga Quien Caiga is een wekelijks nieuwsoverzicht met een ironische en humoristische benadering. De mannen met zwarte pakken en dito zonnebrillen stellen onder meer brutale vragen op persconferenties (zie trailer). Reinout: “Het programma is een begrip in Zuid-Amerika.

Caiga Quien Caiga wordt door Eyeworks met veel succes geproduceerd in Argentinië, Spanje, Chili, Italië, Frankrijk en Israël. In Argentinië behaalt de nieuwsshow volgens Eyeworks marktaandelen van veertig procent; in Spanje scoort de show twintig procent aandeel. CQC werd reeds zeven maal genomineerd voor een Emmy Award.

De mannen van ‘CQC’ stellen onder meer brutale vragen tijdens persconferenties. De trailer toont een fragment met Don Johnson, acteur in onder meer Miami Vice en ook zanger. “Don, keer je ooit terug in de muziekindustrie?” “Nee.” “Gelukkig!” Daarop barst de zaal, inclusief acteur Don Johnson, in lachen uit.

Caiga Quien Caiga wordt gepresenteerd door een centrale presentator en zijn twee sidekicks. De vijf jonge en brutale reporters vormen het kloppende hart van de nieuwsshow. Iedere aflevering verzorgen zij zo’n zes reportages.

Link: De trailer van Caiga Quien Caiga (Eyeworks-website)

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen