De Wereld Draait Door: ‘Geen afspraak met Van Amerongen’

Het programma De Wereld Draait Door had helemaal geen afspraak met arabist en auteur Arthur van Amerongen. Dat zegt de eindredacteur van de talkshow Ewart van der Horst tegen het ANP. Van der Horst meent dat de schrijver van het nieuwe boek Eurabia zich iets te rijk heeft gerekend. “Hij dacht natuurlijk dat zijn boek werd besproken in een goed bekeken televisieprogramma, maar een eventuele afspraak is nooit gemaakt na het verkennende gesprek“, vertelt Van der Horst vandaag.

Er ontstond dinsdag opnieuw discussie rondom een uitnodiging in De Wereld Draait Door. Arabist en auteur Arthur van Amerongen zou naar eigen zeggen zijn uitgenodigd, maar na een lange reis uit Paraguay weer zijn afgebeld. Aanleiding voor een eerste gesprek tussen de schrijver en het tv-programma was het boek Eurabia, over de moslimgemeenschap in Brussel waarin Van Amerongen een jaar lang woonde.

Mijn uitgever wilde de reis betalen omdat ik in DWDD zou komen. Daardoor mocht ik niet naar Pauw en Witteman. Maar een dag voordat ik in de uitzending zou komen, annuleerde een onderknuppel de afspraak voor donderdag omdat ze een Valentijnspecial hadden”, lichtte Van Amerongen dinsdag toe.

Van der Horst stelt dat het ging om een verkennend gesprek en dat er nog helemaal geen uitnodiging lag. “De uitgever heeft mij al gebeld en afstand genomen van wat Van Amerongen beweert”, stelt de eindredacteur bij het ANP.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen