Caroline Tensen: ‘De 100 is een geweldig format’

Caroline Tensen is vanavond voor het eerst te zien in de nieuwe tiendelige serie De 100: Het huwelijk op Nederland 1. De presentatrice volgt hierin honderd stellen die gaan trouwen. “Alle aspecten komen aan bod, die bij zo’n bijzondere dag horen“, aldus de NCRV. Voorgang- er Babyboom, waarin honderd stellen met een kinderwens werden gevolgd, trok elke week zo’n één miljoen kijkers. Tensen verwacht dat het huwelijk net zo goed zal scoren. “We hebben een ge- weldig format in handen.

De kijker maakt tijdens de eerste aflevering, vanuit de De 100-studio, kennis met alle honderd trouwlustige stellen die de komende maanden worden gevolgd. Zoals de Noord-Hollanders Fieke (23 jaar) en David (19 jaar), die het belangrijk vinden om als maagd het huwelijk in te gaan. “Dat dat nog bestaat!“, roept Caroline. Ze wilde weten hoe die langverwachte vrijpartij hen uiteindelijk was bevallen. “Zij vond er niet veel aan. Veelzeggend zei ze tegen haar man: jij vond het wél leuk hé?

Caroline Tensen volgt de stellen tot aan de bruiloft, of misschien wel tot de echtscheiding. “Iedereen pakt een trouwdag anders aan. De één viert het drie dagen lang en laat de complete familie naar een Italiaans kasteel vliegen, de ander trouwt op maandagochtend in select gezelschap. Het huwelijk geeft een mooi beeld van onze samenleving. Daarom hebben we honderd stellen gezocht en niet twintig.

Als het aan Tensen ligt zijn de kijkers voorlopig nog niet af van de 100-reeks. “We hebben hiermee een geweldig format in handen. Je kunt je natuurlijk meer varianten voorstellen: 100 middelbare scholieren, 100 single mannen en vrouwen. Al zijn dat alleen nog maar ideeën.” Eerder werden ook plannen geopperd voor honderd verhuizingen en honderd ernstig zieken. Voorganger Babyboom trok elke week zo’n miljoen kijkers. Tensen verwacht dat het huwelijk net zo goed gaat scoren.

Naast het tv-programma biedt De 100: Het huwelijk ook een uitgebreide website, hethuwelijk.ncrv.nl. Met hierop onder meer weblogs van de trouwlustige deelnemers, een groot forum en eigen ge-uploade trouwfoto’s en trouwverhalen van bezoekers.

De 100 is vanavond om 21.30 uur te zien op Nederland 1.

Meer in NCRV

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen