447.000 kijkers voor Keyzer & De Boer Advocaten


De kijkcijfers van zondag 24 februari 2008 (SKO)

Foto: Mark BlokKeyzer & De Boer Advocaten (KRO/NCRV, Ned1, 20:15) – Keyzer & De Boer Advocaten werd vorig jaar wekelijks door zo’n 850.000 mensen bekeken op de late maandagavond van Nederland 1. Keyzer & De Boer Advocaten verhuisde voor het derde seizoen van Nederland 1 naar Nederland 2 en van de maandag- naar de zondagavond en concurreert nu met het populaire Boer Zoekt Vrouw. Het derde seizoen van Keyzer & De Boer Advocaten opende zondag met 447.000 kijkers (madl: 5.5%).

Keyzer & De Boer Advocaten verloor de kijkcijferstrijd uiteraard van Boer Zoekt Vrouw (3.950.000). Ook Van Speijk (RTL 4: 475.000), xXx (RTL 5: 534.000), Wegmisbruikers (1.098.000) en Ghost Whisperer (NET 5: 471.000) beter bekeken. Actrice Meral Polat speelt de Turkse officier van justitie Selma in Keyzer & De Boer. En dat terwijl Polat bijna in het toerisme was terechtgekomen. “Ik ben toerisme gaan studeren, omdat ik geinteresseerd ben in reizen en culturen. Maar ik was daar niet gelukkig. Toen ben ik met mijn vader gaan praten en die vroeg wat ik echt wilde: Zeg het maar, astronaut, zeemeermin, wat wil je? Ik zei dat ik toneelspelen wel erg leuk vond. Hij heeft voor mij een inschrijvingsformulier voor de Toneelschool gehaald en ik werd aangenomen.

Say no to the knife (BNN, Ned3, 22:21) – Sophie Hilbrand is de presentatrice van het nieuwe programma Say no to the knife. Met de show wil BNN een tegenwicht bieden aan de enorme hype rond cosmetische chirurgie. Sophie Hilbrand is zelf geen fel tegenstander van bladen waarin strak gefotoshopte modellen de vrouwelijke lezers met een minderwaardigheidscomplex opzadelen. “Ik vind het wel een beetje vlak. Als ik die vrouwen in de bladen zie, denk ik niet: Hé, daar zou ik weleens mee op vakantie willen, dat wordt lachen. Maar bij De Wereld Draait Door hadden we een keer een discussie of je vrouwen zo op moet hemelen in de bladen. En dan denk ik, schoonheid is toch iets universeels. Door de eeuwen heen worden mooie vrouwen aanbeden.” BNN-directeur Maarten van Dijk aan GPD: “We willen niet ineens moraliserend gaan doen’. Wel waarschuwen. Beslis je wel op goede gronden en niet te gemakkelijk?” Say no to the knife trok zondag 363.000 kijkers (madl: 5.7%).

Ghost Whisperer (NET5, 20:30) – NET 5 scoort met haar nieuwe zondagavond. Vorige week introduceerde de zender op deze dag een ‘bovennatuurlijk’ thema, waarbij series als Ghost Whisperer en Medium elkaar volgen. Afleveringen van Law & Order sluiten de avond af. Het lijkt een gouden greep: de serie-zondag hield van 20.30 uur tot na middennacht gemiddeld een half miljoen kijkers aan de buis gekluisterd en was daarmee de zesde zender van Nederland 2. Bij de tweede ‘bovennatuurlijke zondag’ gisteren wist NET 5 door te stoten tot de vijfde positie met een marktaandeel van 5.9 procent (+0.3). Ghost Whisperer opende de bovennatuurlijke avond zondag met 471.000 kijkers (madl: 5.6%); Medium trok aansluitend 536.000 kijkers (madl: 7.2%). Twee afleveringen van Law & Order scoorde erna respectievelijk 537.000 kijkers (madl: 9.3%) en 457.000 kijkers (madl: 14.3%). NET 5 kondigde eerder aan Law & Order vanaf 13 april te vervangen door Lost en Supernatural.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen