VPRO met persverklaring rondom Deep Throat

De VPRO reageert vandaag in een pers- verklaring op de kritiek die de omroep te verduren krijgt op het mede-organiseren van de thema-avond ‘FF Slikken’. Op 23 februari zendt de VPRO de documentaire Inside Deep Throat over de omstreden pornofilm Deep Throat uit, waarna BNN de film zelf laat zien. “De VPRO doet met de documentaire Inside Deep Throat precies wat Arie Slob van de Christen Unie vindt dat we zouden moeten doen: het verhaal vertellen achter de film Deep Throat“, aldus de VPRO.

Inside Deep Throat laat volgens de VPRO goed de impact van de film en de drama’s van de hoofdrolspelers die erachter schuilgaan zien. “Hierin doet de tragische ontwikkeling in het leven van de acteur Harry Reems zeker niet onder voor het schrijnende verhaal van actrice Linda Lovelace, die naderhand pas heeft verteld over de omstandigheden waarin zij werd aangezet tot acteren in deze omstreden film.

Hun persoonlijke verhalen komen gedetailleerd aan bod in de indringende documentaire Inside Deep Throat. “Met behulp van archiefmateriaal en interviews met alle betrokken partijen wordt in anderhalf uur een tijdsbeeld geschetst en een historisch fenomeen geanalyseerd. De documentaire geeft hiermee inzicht in de impact van de film en de gevolgen ervan en vormde voor VPRO en BNN de aanleiding om een thema-avond te organiseren over dit fenomeen.

“De speelfilm, die BNN na de documentaire uitzendt, kun je zien als een illustratie van de documentaire en stelt de kijker in de gelegenheid zelf een oordeel te vellen over de vraag waar al die commotie toentertijd om te doen is geweest“, legt de zegsman uit. “Deep Throat is, wat je er ook van vindt, een klassieker in de filmgeschiedenis. Een fenomeen, waar iedereen een mening, gezien of ongezien, over heeft.

Lees ook: ‘BNN en VPRO zenden Deep Throat gewoon uit

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen