‘Annet Malherbe had Beeld en Geluid Award moeten winnen’

Actrice Annet Malherbe leek maandag de absolute favoriet bij de uitreiking van de Beeld en Geluid Awards vanwege haar glansrol als Willemijn in Gooische Vrouwen, maar de jury koos uiteindelijk voor Georgina Verbaan. “Het is een groot schandaal“, vindt Albert Verlinde. “Je kunt toch niet om Annet Malherbe heen zeg? Sinds Swiebertje hebben we iemand die zó aan een rol gekoppeld zit dat je volgens mij over twintig jaar nog weet wat die vrouw gespeeld heeft in Gooische Vrouwen.

Gerard Joling, genomineerd als TV Persoonlijkheid van 2007, is dezelfde mening toegedaan. “Ik vind Georgina Verbaan een fantastisch actrice, maar Willemijn had hem moeten winnen hoor in dit geval“, vertelde hij in Boulevard.

Georgina Verbaan gaf toe meer gegeneerd dan gelukkig te zijn met haar overwinning, want ook zij dacht dat Annet zou winnen. “Ik had het niet verwacht, omdat ik heel erg opkijk tegen de andere actrices. Ik ben ook een grote Annet-fan. Ook in Gooische Vrouwen. Ik had het niet verwacht, maar ik ben er wel heel blij mee.

Zelf gaf Annet Malherbe aan: “Wat moet ik erover zeggen? Dat is de keuze van de jury. Ik gun het Georgina van harte. Ik vond haar ook heel leuk in ’t Schaep.

Tijdens de uitreiking van de Beeld en Geluid Awards vielen alleen programma’s van de Publieke Omroep in de prijzen. “Wat gek dat het toch weer allemaal publieke programma’s zijn die gewonnen hebben. Wat gek“, merkte Gerard Joling op.

Dat gegeven verbaast Koos Postema, winnaar van de Oeuvre Award, niets. “Als ik bij de commerciële televisie nu zou werken, zou ik me daarvoor schamen. Er zit weinig creatiefs op dit moment in de commerciële omroepen.

Jort Kelder: “Nederland 1 is natuurlijk game, set en match. Dag RTL, dag SBS.

Presentator Sipke Jan Bousema was één van de juryleden van de Beeld en Geluid Awards. “Eén van de criteria die ook in mijn lijstje staan is ‘vernieuwende televisie’“, verklaart hij bij RTL Boulevard. “De commerciëlen zijn iets meer geneigd om televisie te maken wat gewoon succesvol is en scoort…

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen