Sylvana Simons verliest vast contract bij RTL 4

Het vaste contract van Sylvana Simons bij RTL wordt na vier jaar niet verlengd. Het zal de presentatrice van Dancing With The Stars en Char voortaan op projectbasis inhuren. Dat bevestigt een woordvoerder van de omroep donderdag in het AD. “Op deze manier zijn we flexi- beler“, reageert een zegsvrouw van RTL. “Dan kunnen we een bepaalde presen- tator voor een specifiek tv-programma inzetten.” Ook de contracten met Peter van der Vorst en Sybrand Niessen staan op de tocht.

Hetzelfde lot staat koningshuisdeskundige Peter van der Vorst te wachten, volgens de woordvoerder. Als zijn driejarige contract met RTL in april afloopt, is het waarschijnlijk dat dit niet wordt verlengd. Het panellid van het entertainmentprogramma RTL Boulevard wordt vanaf dat moment per optreden betaald. “Hij blijft in elk geval RTL Boulevard doen“, aldus de woordvoerster.

Over acht maanden loopt eveneens het contract af met Sybrand Niessen, presentator van de TV-makelaar. Dan zullen ook gesprekken volgen over zijn contract.

De presentatoren lijken de eerste slachtoffers van de overname van Tien door RTL deze zomer. Met de overname van de zender van John de Mol werd het presentatieteam van RTL flink uitgebreid, onder meer met grote namen als Linda de Mol en Beau van Erven Dorens. Volgens de woordvoerder heeft het niet verlengen van de contracten daar echter niets mee te maken. “We kijken per presentator naar de juiste match. Met de Talpa-deal heeft dat niets van doen.

Volgens Paul Schouwenaars, manager van Sylvana Simons, is de RTL-directie echter ‘duidelijk selectiever geworden’ bij contractonderhandelingen sinds de komst van voormalige Talpa-sterren als Linda en Beau. “Alleen sterren met langlopende contracten hebben zekerheid. De verbintenissen die aflopen worden allemaal kritisch bekeken. Ook wat betreft het salaris“, vertelt Schouwenaars.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen