Britse weldoeners undercover in ‘Secret Millionaire’

In de nieuwe Britse realityserie Secret Millionaire, vanaf donderdag 17 januari te zien bij RTL 4, wordt een aantal vooroordelen ontkracht en bevestigd. Is het werkelijk zo dat naarmate het bedrag op de bank toeneemt, de betrokkenheid bij de maatschappij afneemt? Laat ‘nieuw geld’ de centen sneller rollen dan ‘oud geld’ en laat afkomst zich nimmer verloochenen? De antwoorden worden gegeven in deze serie waarin een aantal miljonairs zijn of haar villa, auto’s en cre- ditcard achter zich laat.

Ze dompelen zich twee weken lang onder in het harde leven in een achterstandswijk. De opdracht is om in kaart te brengen wie in deze gemeenschap het meest hulpbehoevend is. Uiteindelijk onthult de miljonair zijn ware identeit en ontpopt zich als een filantroop voor degene die zijn financiële hulp het hardste nodig heeft.

In de eerste aflevering bijt Ben Way het spits af. Ben is een jonge miljonair die fortuin heeft gemaakt en het ook weer verloor. Inmiddels is hij er weer bovenop, maar toen Ben al zijn geld kwijtraakte, kreeg hij hulp van een vriend. Ben weet dus hoe fijn het is als een helpende hand wordt toegestoken.

Hij gaat undercover in de Londense achterstandswijk Hackney. Ben doet zich voor als jongerenwerker en gaat in die hoedanigheid op zoek naar iemand wiens leven en toekomst hij kan veranderen door aan het eind van de twee weken diegene een vette cheque te geven.

Secret Millionaire is vanaf 17 januari iedere donderdag om 20.30 uur te zien.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen