1,9 miljoen kijkers voor Villa Felderhof


De kijkcijfers van woensdag 2 januari 2008 (SKO)

Villa Felderhof (NCRV, Ned1, 20:32) – Het nieuwe seizoen van Villa Felderhof ging een week geleden, op tweede kerstdag, voortvarend van start. De aflevering met gasten Paul de Leeuw en Frans Bauer trok maar liefst 2,2 miljoen kijkers. Deze week was het tijd voor de uitzending met Sonja Bakker en Joop Braakhekke. In Villa Felderhof werd uiteraard veel over eten gepraat, hoewel ze er een andere kijk op hebben. Villa Felderhof (NCRV) werd woensdag door 1.871.000 kijkers (madl: 26.4%) bekeken.

Sonja Bakker is Nederlands meest succesvolle dieetgoeroe. Ook internationaal valt ze op: Sonja gaat dieetadviezen geven in het Duitse Big Brother-huis. “Natuurlijk is er financieel een en ander veranderd afgelopen jaar, maar het zijn nog steeds de kleine dingen die me gelukkig maken. Zoals mandarijntjes pellen met mijn zoontjes.” Peinst: “Verhuizen naar ’t Gooi is er voor Koen en mij écht niet bij. Het lekkere van de Wesfriese nuchterheid is dat ik hier altijd de dochter van de bollenboer blijf en Koen de zoon van de fietsenmaker.” Ratelt verder: “Het is maar goed dat ik Koen heb. Hij is mijn rem en mijn vangnet. Juist als hij denkt dat we in rustiger vaarwater komen, heb ik alweer iets nieuws bedacht. Soms is het dan handig dat hij even ingrijpt.

RTL Boulevard (RTL4, 18:35) – Zanger Gordon verving woensdag Albert Verlinde als entertainmentdeskundige in RTL Boulevard. Aan het begin van de uitzending ontving Gordon een gouden dvd voor Joling & Gordon over de vloer, dat nog altijd herhaald wordt door RTL 5. “Ik word een beetje moe van die herhalingen“, gaf Gordon aan in de showrubriek. “Het mag van mij nu wel stoppen ook.” Gordon krijgt niet betaald voor de herhalingen. “Je krijgt er niks voor. Dat is nog het allerergste.” Toch was de zanger wel blij met de gouden dvd. “Het is wel leuk, ik ben er wel trots voor. Ik heb alleen geen plek meer.” Collega Gerard Joling kreeg de gouden dvd in december uitgereikt in het programma van Robert Jensen. RTL Boulevard werd woensdag door 1.080.000 kijkers (madl: 21.8%) bekeken. De herhaling trok 148.000 kijkers.

Tien voor taal (KRO, Ned2, 21:20) – De taalquiz Tien voor Taal met Anita Witzier en Marcel Vanthilt keerde woensdag terug voor een nieuw seizoen op Nederland 1. In de eerste aflevering, die door 817.000 kijkers (madl: 11.1%) bekeken werd, werpten muzikanten en muziekdeskundigen zich in de strijd. In de daaropvolgende dertien afleveringen nemen onder andere de Nederlandse en Vlaamse columnisten, acteurs, schrijvers en ambassadeurs van goede doelen het tegen elkaar op. Ook mensen uit het televisievak doen dit seizoen mee. Op 23 januari strijden voor Nederland de deskundigen van Goedemorgen Nederland tegen de Vlaamse presentatoren Staf Coppens, Gene Thomas en Rob Vanoudenhoven.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen