RTL, SBS en NPO introduceren prijs voor televisiepromotie

RTL, SBS en de Publieke Omroep (NPO) hebben een award in het leven geroepen om het werk van promomakers in Nederland en België te waarderen: de Dutch Promo Awards. Op donderdag 20 maart is de eerste uitreiking. Bob van der Put van SBS legt het belang van de nieuwe tv-prijs uit: “On-screen promotie bepaalt vandaag de dag in belangrijke mate het succes van een programma. Daarom is het niet meer dan logisch dat er een verkiezing komt voor deze vorm van promotie.

Op donderdag 20 maart worden vanaf 15.00 uur in Beeld en Geluid op het Mediapark in Hilversum de eerste Dutch Promo Awards (DPA) uitgereikt. De professionele jury, bestaande uit Joris van Heukelom, Tim Oliehoek en Marc Pos, staat onder leiding van Leo van der Goot. Naast RTL, SBS en de Nederlandse Publieke Omroep hebben ook zenders als de VRT en Sport 1 hun medewerking toegezegd.

Bob van der Put, Creative Director SBS, vertelt over de nieuwe televisieprijs: “Het feit dat de allereerste editie direct wordt omarmd door alle Nederlandse zendgemachtigden geeft ook direct het belang aan van de Dutch Promo Awards.”

Frans Cools, Manager Promo Productie RTL NL: “De strijd om de kijkcijfers is heviger dan ooit. Promotie is een onmisbare marketing tool geworden waarmee de vele tv-zenders zich proberen te onderscheiden van de concurrentie. De Dutch Promo Award is hét platform waar promomakers van publieke en commerciële omroepen samenkomen om werk van elkaar te bekijken, een competitieve strijd aan te gaan, ervaringen uit te wisselen en met elkaar te praten over het vak.”

Jeroen Kramers, Manager Marketing NPO: “De introductie van de Dutch Promo Award doet recht aan het belang van on-air marketing. Want televisiepromotie is een belangrijk en het meest zichtbare instrument in de campagnemix van omroepen en zenders. Ik kijk uit naar 20 maart, omdat omroepen uit Vlaanderen en Nederland niet alleen zullen strijden om de DPA, maar elkaar ook zullen inspireren en motiveren.”

Meer informatie over de DPA is te vinden op www.dutchpromoawards.nl.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen