RTL Boulevard zet jarige Koningin Beatrix in het zonnetje

Foto: RVDKoningin Beatrix viert vandaag haar zeventigste verjaardag. De kijkers van RTL Boulevard, dat met één van haar vier pijlers altijd het royaltynieuws covert, zal dit heuglijke feit vanavond niet ontgaan. Samen met Albert Verlinde en Winston Gerschtanowitz blikt royaltyver- slaggever Peter van der Vorst terug op zijn dag bij Paleis Noordeinde, waar hij vanmiddag kijkers ontvangt met cadeaus voor Hare Majesteit. Peter: “Ik ben heel benieuwd naar de opkomst, vanwege het weer vanmiddag.

Peter van der Vorst staat twee uur lang voor het paleis van Beatrix, vertelt hij bij Radio 538. “Vanmiddag tussen twaalf en twee sta ik voor Paleis Noordeinde met een cameraploeg van Boulevard. Iedereen die Beatrix wil feliciteren kan daar terecht.

Naast de felicitaties voor Paleis Noordeinde maken ook bekende Nederlanders zoals Paul van Vliet, Danny de Munk en Ivo Niehe van de gelegenheid gebruik om haar te feliciteren. Op verzoek van RTL Boulevard heeft Ali B zelfs een speciale verjaardagsrap geschreven en brengt deze ten gehore, en Rick Felderhof gaat terug in de tijd en vertelt anekdotes van zijn vader (Herman Felderhof) en diens historische interview met Beatrix en Claus bij de aankondiging van hun verloving (1965).

Peter van der Vorst denkt dat de felicitaties de koninklijke familie zullen bereiken. “Ze kijken wel eens naar Boulevard en anders zorgen wij er wel voor dat er een dvd’tje terecht komt hoor. Ik kan me voorstellen dat vandaag wel de kinderen en kleinkinderen zijn en daar weet ik van dat ze af en toe wel inschakelen.

Ook ’the day after’ (vrijdag) is er volop aandacht voor de verjaardag van Beatrix. “Dan is RTL Boulevard live aanwezig bij het Koninklijk Theater Carré in Amsterdam, waar het grote verjaardagsfeest van Beatrix en haar zus Margriet (onlangs 65 jaar geworden) wordt gevierd“, aldus een zegsman. “Peter van der Vorst staat langs de rode loper, waar vlak voor de uitzending de gehele Koninklijke familie arriveert.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen