Lieke de Lange: ‘Met brede glimlach De Gouden Kooi uit’

De 24-jarige Lieke de Lange verliet vorige week woensdag De Gouden Kooi. Pas vanavond is in de dagelijkse televisie-uitzending op RTL 5 te zien hoe ze definitief voet buiten de poort van de luxe villa zet. Tot op het laatste moment hield Lieke haar vertrek geheim voor de andere ‘miljonairs’. “Zij zagen mij het liefst jankend de poort uit lopen, vooral Huub. Met hem ben ik helemaal klaar. Vandaar dat Nederland mij vanavond met een brede glimlach ziet vertrekken, samen met Quintin.

Lieke speelde al enige tijd met het idee om de luxe televisievilla in Eemnes te verruilen voor de onbeperkte vrijheid. “Toen ik net in de Gouden Kooi zat, ging ik uiteraard voor het spel en dus ook voor de bijbehorende miljoenen. Maar toen de lust van het spel spelen er eenmaal af was, dacht ik: wat doe ik hier, in deze onzin?

De laatste weken van Lieke stonden voor haar in het teken van ‘absurde reacties’ van haar medebewoners. “Op een gegeven moment besefte ik: het is echt niet normaal hoe zij zich tegenover mij gedragen. Daarom heb ik het spel en de bijbehorende tactieken laten vallen en mijn eigen plan getrokken“, vertelt Lieke.

Spijt van haar deelname heeft ze niet. Wel zegt ze ‘dingen in een ander perspectief te plaatsen’. “Dennis is ook een maand lang alleen maar getreiterd. Daarom heb ik de laatste tijd best veel aan hem gedacht. Zijn gedrag snap ik nu beter.

Terug in Alphen is Lieke blij met haar beslissing. “Absoluut de juiste keuze. Het voelt als een nieuw avontuur. Het is zo top om eruit te zijn. Ik geniet enorm van kleine dingen als goede gesprekken met vrienden en familie. Ik had een jacuzzi, sauna en zwembad, maar dat doet er allemaal niet meer toe.

De Gouden Kooi is vanavond om 19.30 uur te zien bij RTL 5.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen