Palm Plus-programma oorzaak Finse mediarel

De aankondiging van de Finse versie van de Palm Plus-productie Mijn Laatste Woorden heeft het land op zijn kop gezet. Dat meldt de televisieproducent. Het is volgens Palm Plus al dagenlang voorpa- ginanieuws van verschillende landelijke ochtendkranten, het belangrijkste nieuwsbulletin van Finland besteedde er ruim zes minuten aandacht aan en op internet wordt het ene na het andere discusieforum geopend. “Nog nooit heeft een nieuw Fins tv-programma zoveel aandacht getrokken.

Roy Aalderink, creatief directeur van Palm Plus, is naar Helsinki afgereisd om het woord te voeren in een speciaal georganiseerde persconferentie op het hoofdkwartier van YLE, de staatszender. Samen met Timo Järvi -de programmadirecteur van YLE, waar het programma pas in 2009 zal worden uitgezonden- en afgevaardigden van de Nationale Gezondheidsorganisatie maakte hij duidelijk dat het hier niet gaat om een “Big Brother met terminaal zieken” zoals sommige kranten suggereerden, maar om een zorgvuldig gemaakte, geformatteerde documentairereeks.

Mijn Laatste Woorden werd in Nederland uitgezonden door de EO. Het programma kreeg een eervolle vermelding op het Rose d’Or Festival in 2007.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen