Nathalie: ‘Rechtstreeks karakter Idols is geweldig’

Volgens de jury van Idols is kandidate Nathalie al een ster en heeft ze het programma eigenlijk niet nodig. Het is dan ook verwonderlijk dat het op eigen kracht niet is gelukt. “Als je niet bekend bent, is het heel moeilijk om er tussen te komen in de muziekwereld. Ik heb wel demo’s opgestuurd, maar daar heb ik nooit iets op gehoord“, vertelt Nathalie, eerder vergeleken met Tina Turner, in VARA Magazine. “Bij Idols kan ik recht- streeks mijn talent aan het publiek laten zien. Dat is geweldig.

Nathalie houdt ervan om op te vallen. “Dat levert soms reacties op“, vertelt de 26-jarige artieste in het weekblad. “Laatst ging ik ’s avonds even naar een internetwinkel bij mij in de buurt. Daarvoor moest ik door een donker steegje waar ik een moeder en haar zoontje tegenkwam. Dat jongetje kreeg heel grote ogen. ‘Mama kijk’, zei hij, ‘een lopende boom’. Hij zag alleen mijn haar dat oplichtte in het donker.

Ze doet haar styling zelf, vertelt Nathalie. “Ik lees alle gossipbladen en kijk dan goed wat de sterren dragen. Ik ben ook fan van Fashion TV, dat is een kanaal dat 24 uur per dag alleen maar programma’s over mode uitzendt. Ik hou van glitter, spannende jurken en opvallende prints. Mijn stijliconen zijn Victoria Beckham en Beyoncé, ik bestudeer hun outfits en probeer dan in de H&M, Mango of Zara soortgelijke kleren te kopen. Alleen dan minder duur natuurlijk, want ik heb niet zoveel geld.

De styling van Idols is blij met Nathalie. “Ze is erg blij met mij, zegt ze, omdat ze voor mij gewaagde outfits kan zoeken. Bij mijn styling zijn een paar dingen belangrijk: ik wil dat mijn tattoo te zien is, en ik wil jurken en truitjes met een decolleté, want dat maakt me vrouwelijk. Een coltrui ziet er echt niet uit bij mij.

Met haar tatoeages – de tekst ‘In God I Trust’ en een kruis – laat Nathalie haar dank aan God zien. Ook heeft ze piercings en een gouden tand. Van één ingreep heeft ze spijt. “Op mijn rechter bovenarm had ik de naam van mijn vriend laten tatoeëren, maar niet veel later ging die relatie uit. Dus daar heb ik nu maar een bloemenband overheen laten zetten. En wat echt pijn deed was het zetten van die gouden tand.

Ik was zeventien en iedereen bij mij in de klas in Rotterdam had zo’n tand. Dus ging ik er ook voor sparen. Toen ik genoeg geld had, ben ik naar een tandarts in Den Haag gegaan die daarin gespecialiseerd is. Die moest eerst mijn tand verkleinen… Ken je dat gevoel als je een grote hap ijs neemt en dat je tandzenuw dan zeer doet? En dat dan honderdduizend keer zo erg. Dat doe ik geen tweede keer.

De ouders van Nathalie kwamen 25 jaar geleden uit Congo als politieke vluchtelingen naar Nederland. “Ik was nog maar een baby, en heb echt geluk gehad dat ik hier ben opgegroeid. Nederlanders zijn vriendelijk en weten hoe ze met mensen om moeten gaan. Ik heb me hier nooit een buitenstaander gevoeld…

De optredens van Nathalie zijn op haar profielsite op Idols te bekijken.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen