1,6 miljoen kijkers voor Deadline

Geplaatst op Sun 20 Jan 2008 om 11:13


De kijkcijfers van zaterdag 19 januari 2008 (SKO)

Deadline (VARA, Ned1, 21:21) – Derek de Lint duikt in Deadline in de huid van geheim agent Lankhorst. Een camera in zijn glazen oog is het geheime wapen van het antiterreurteam. De scènes met beelden van het cameraatje moesten twee keer worden opgenomen, zodat we zowel De Lint zien, als wat er onder zijn ogen gebeurt. De Lint: “Dat was ook weer lastig voor de tegenspelers, omdat ze me niet echt in de ogen konden kijken vanwege dat nepoog. Dat vereiste heel veel concentratie.

Regisseur Arno Dierickx, wiens film Bloedbroeders onlangs in première ging, heeft hoofdbrekens gehad over de techniek: “We hadden maar een, soms twee camera’s, terwijl ze in Amerika in een actieserie zes units tot hun beschikking hebben. Daarbij komen in de scènes heel veel videoschermen voor, het kantoor van het team staat er vol mee. Die vereisen een eigen techniek, je moet de bewuste scènes een paar keer opnemen. Dat is heel wat ingewikkelder filmen dan twee mensen aan een tafel.

Deadline ging zaterdagavond met 1.629.000 kijkers (madl: 23.4%) in première op Nederland 1. Voorafgaand scoorde Mooi! Weer De Leeuw ruim 2,2 miljoen kijkers.

Idols (RTL4, 20:01) – De vakjury van Idols was zaterdagavond niet geheimzinnig over hun voorkeur. Het liefst zien zij de vrouwelijke kandidaten Charlene, Nathalie, Nikki en Pauline in de hoogste regionen eindigen. Nathalie lijkt de gedoodverfde winnaar van de vierde Idols. “Ik hoop dat ik in de top-vijf kom“, zegt ze zelf in Televizier. “Natuurlijk wil ik niets liever dan Idol 2008 worden, maar alles hangt af van de mensen thuis. Ik hoop dat zij ook willen dat ik win.” Nathalie denkt niet dat ze een hoop stemmen krijgt door haar opvallende uiterlijk. “Nee, ik hoop dat het om mijn stem gaat. En ik ben altijd al zo geweest. Dit is Nathalie. Ik hou van grote haren, tattoos, piercings, van alles wat anders is. Ook van grote decolletés, maar dat komt omdat mijn borsten groot zijn. En ik hou natuurlijk vooral van zingen.” Idols werd zaterdag door 1.331.000 kijkers (madl: 19.6%) bekeken en daarmee was het de best bekeken liveshow tot nu toe. De Idols Uitslag, waarin bekend werd dat Bas – volgens De Telegraaf ‘de publiekslieveling’ – het veld moest ruimen, trok zelfs 1.687.000 kijkers (madl: 26.0%).

Blauw Bloed (EO, Ned2, 19:36) – Prinses Margriet heeft naar eigen zeggen zaterdagavond in het Apeldoornse theater Orpheus “het allermooiste verjaarscadeau en de grootste verrassing ooit” gekregen. De prinses nam op het toneel van de schouwburg kort het woord, nadat het Arnhemse gezelschap Introdans, waarvan ze beschermvrouw is, voor haar had gedanst. De 65 jaar geworden Margriet bekende wel altijd “gemengde gevoelens te hebben gehad bij jarig zijn“. Ook houdt ze eigenlijk niet zo van verrassingen omdat ze “liever de regie in eigen hand houdt“. “Maar dat is vanavond drastisch veranderd! Ik heb genóten.” Het dansfeest op het toneel werd afgesloten met een regen van oranje-witte confetti waaronder de jarige en Introdans werden bedolven. Blauw Bloed was zaterdagavond live bij de verjaardag van Prinses Margriet in het theater en werd door 850.000 kijkers (madl: 14.0%) bekeken.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)
67 Reacties op “1,6 miljoen kijkers voor Deadline”


 1. Marcel

  Leuke aflevering Idols gisteren. Opvallend veel mensen hebben naar de uitslag gekeken (meer dan reguliere uitzending). Eindelijk eens een echte terechte afvaller.

  Net Deadline gekeken ( op harddisk). Goede serie, spannend, snel, bijna ON-publieke omroep. Wel weer jammer dat het een vervolgserie is, typisch Nederlands.

  Paul de Leeuw blijft het ook goed doen, ondanks dat iedere week echt hetzelfde is.

  En SBS heeft echt wel een probleem op de zaterdag, hoewel zowel RTL als NED1 een zeer goede zaterdagavond hebben en iedereen toch uit hetzelfde vijvertje vist.

 2. winnie

  Deadline was idd een leuke serie, eindelijk weer een goede nederlandse serie. Volgens mij is het niet echt een vervolgserie, de stukjes van volgende week hadden niets met de afl. van gisteren te maken (dacht ik hoor). Alle 15 programma’s in de top 15 boven de miljoen kijkers, dat komt volgens mij nooit voor, komt natuurlijk door het schaatsen maar toch!

 3. Patrick

  Ik ben gisteren begonnen met Idols en moet echt zeggen wat een supershow.
  Helaas ben ik toch naar Paul de Leeuw overgestapt omdat ik na zijn vakantie toch iets extra’s verwacht had, maar hier had ik een enorme spijt van gezien de supershow van Idols.
  Het enige dat kon boeien bij Paul was die oude dame met haar bungeejump voor de rest enorm flauw en niet verrassend.
  Volgende week dan toch maar de hele Idols kijken en Paul op het internet.
  Nathalie, Nikki en charlene zijn echt drie toppers bij Idosl!

  En wat een dramatische avond voor SBS!
  Gisteren hadden ze na weken weer eens rond de 25% marktaandeel als groep en vandaag zakken ze weer naar een dramatische 17%!
  Vanavond zal het wel weer iets hoger zijn!

 4. Martijnjdd

  @Marcel: In DWDD werd gemeld dat Deadline géén vervolgserie is. Deze eerste verhaallijn loopt als een rode draad door de serie, maar de overige afleveringen hebben een afgerond verhaal. Je kan dus als kijker in- en uitstappen in elke aflevering. In de komende afleveringen is de rode draad slechts beperkt aanwezig. Zo werkte ‘t ook bij de VARA-series Ernstige Delicten en De Geheime Dienst, maar ook bij Van Speijk.

  Voor een programma met een ‘deadline’ vond ik persoonlijk het tempo helaas erg traag. Nu hebben veel series een zwakke eerste uitzending, dus hopelijk gaat het tempo in de komende afleveringen omhoog.

 5. @Winnie

  Tuurlijk is het een vervolgserie, had je gisteren dan een einde gezien? Ik niet dus gaat het volgende week door.

 6. Anonymous

  Lijst gedominneer door ned1 + rtl4

 7. drama queen

  idols wat een drama het duurt en duurt veel relcame tussendoor
  de uitslag nog een groter drama het duuuuuiuirt allemaal zo lang
  mwdl gekeken was een leuke show vooral het item pippo zoekt kind ha ha ha
  deadline opgenomen moet ik nog ff kijken en gelukkig geen reclame’s tussendoor

 8. Siem

  @ @Winnie
  Lees eens wat Martijn zegt ;)

 9. Thomas2

  Goede cijfers voor RTL4 en Nederland 1. RTL boft met het hoger uitvallen van de Uitslag van Idols wat resulteert in een hoger marktaandeel. Ook de Idols Liveshow wist meer kijkers te trekken dan vorige week, waar Lotto Weekend Miljonairs ook weer van profiteert.
  Uiteraard mooie cijfers voor Paul de Leeuw, waar Deadline van profiteert. Verwacht dat de cijfers van Deadline de komen iets gaan dalen, maar niet onder de 1,1 miljoen kijkers gaat komen.

 10. Jeroen

  De kijkcijfers van idols zijn gelukkig iets hoger
  dan de vorige weken!
  Het was echt een leuke aflevering.
  Nathalie was weer geweldig, en ook Nikki heeft me
  aangenaam verast. Ook charlene was van
  hoog niveau. Pauline was wel oke, en ook Nigel deed het niet onaardig maar
  hij had zijn gepreek over jezus achterwege mogen laten…
  Neil en Tiffany hadden wat mij betreft samen
  met bas naar huis gemogen.

 11. Blizzje

  Had gehoopt dat Deadline een goede opvolger zou gaan worden van Unit 13 en Bureau Kruislaan, maar imo haalde het dat niveau lang niet.

 12. Jan

  Weet iemand of de opening van Idols live was? Het lijkt me raar als bij iedere musical in Nederland gisterenavond de understudies aan het spelen waren. Lijkt me echt balen als je dan een kaartje hebt gekocht.

 13. Blizzje

  Idols is altijd live.

 14. PAtrick

  @Jan
  Idosl is echt LIVE!
  Martijn riep ook op een gegeven moment dat in de theaters alle understudy’s aan het werk waren, dat is zeker balen voor alle mensen met een duur kaartje voor de musical!

 15. winnie

  Gisteren deadline gekeken, ik vond het erg leuk, volgens mij is het geen vervolgserie, de stukjes voor volgende week hadden niets met de aflevering van gisteren te maken (dacht ik). Idols gisteren niet gezien, maar ik las net dat Bas er uit is, gelukkig, ik vond hem zo eng kijken. Ik denk dat deadline het goed blijft doen als ze het na paul de leeuw uit blijven zenden.

 16. Robie

  Paul de Leeuw…..gaaaaaaaaapppppp!

 17. Valpa

  weekend miljonairs hoger dan idols.. dat is heel netjes! hopelijk gaat die show, zonder lotto, gewoon door!

 18. Flippo

  RTL4 in z’n eentje groter dan de hele SBS-groep!

  Ik hoor het Tina nog zeggen: “Ooit is SBS6 groter dan RTL4.”

 19. Chiel

  Q: deadline opgenomen moet ik nog ff kijken en gelukkig geen reclame’s tussendoor

  Alsof dat uitmaakt als je het opgenoment hebt :lol:

 20. Martijn

  @Marcel,
  Wat een rare opmerking maak jij daar. Ik ben juist blij dat het een vervolgsserie is. Die zijn over het algemeen gewoon beter dan series met losse afleveringen. Ik noem één voorbeeld: Unit 13, dat was subliem.

  Ja, je moet wel elke week kijken, maar is dat zo erg?

 21. Erwin

  Een geweldige aflevering van Idols gisterenavond. Mooie opening ook wederom. Ik heb niets met musicals maar ik vond het de beste liveshow tot nu toe. Er werd zowaar ook goed gezongen over het algemeen. En met deze week een terechte afvaller natuurlijk, Bas. Eindelijk gerechtigheid. Jochie Neil mag hem volgende week achterna wat mij betreft…Ik dacht eigenlijk dat Tiffany zou afvallen want zij was de minste deelnemer van de vrouwelijke kandidaten.
  Verder vond ik Nikki, naast Nathalie en Charlene eruit knallen. Wat verbluffiend optreden had die zeg en wat leverde dat mooie TV op vol met emoties in het publiek, bij de jury en bij Nikki zelf. Ik denk dat Nathalie en Charlene een behoorlijk concurrent aan gaan krijgen naar mate de finale in zicht komt. Ik ben benieuwd naar volgende week wanneer het thema: Britse muziek is. Ik laat me verrassen :-).
  Mooie cijfers deze week ook voor Idols en terecht bij zo’n goede show. Zelfs een recordje met de resultshow die niet eerder zo goed is bekeken dit seizoen.
  Paul had een leuke steady show, lekker niets aan de hand TV en blijft toch leuk om even mee te pikken op de zaterdagavond. Wederom weer een briljante score van 2,2 miljoen kijkers.

 22. Anonymous

  Lotto weekend Miljoanirs stopt, op de site van endemol is de einddatum al bekend

  http://endemol.nl/Producties/default.aspx?fID=6370&overig=0&rID=53&prodfiltertype=0&prodfilterseizoen=0&pageno=2

 23. mikey

  Klopt in maart stopt lotto weekend miljonairs. Komt waarschijnlijk wel terug in het najaar van 2008 met een andere sponsor.

  Vanaf maart komt eerst de nieuwe show van Linda en op de plek van weekend miljonairs komt singing bee.

 24. Anonymous

  Onzin dat Paul de Leeuw elke week hetzelfde is, het programma is momenteel nogal anders in vergelijking met het begin van het seizoen, maar goed je hoeft niet te kijken immers. Ik heb nooit begrepen waarom mensen zichzelf zo kwellen en het toch week in week uit gaan kijken om vervolgens hier te roepen dat het elke week hetzelfde zou zijn wat bullshit is overigens. Zou je het niet elke week kijken moet je hier ook niet roepen dat het elke week hetzelfde is want dat kun je simpelweg niet weten en dat blijkt ook wel. Ik heb de vorige keer bijv. geen vrouw van 70 zien bungeejumpen om maar iets te noemen, maar goed, wat ik al zei, kwel jezelf niet langer en ga lekker Idols kijken… daar kunnen ze wel wat kijkers gebruiken…. alleen dan niet gaan roepen dat die bagger WEL elke week vernieuwend zou zijn of is er nu geen debiel hysterisch gegil meer en onder de maat ‘zingend’ wannabe talent? Over afwisselende verfrissende TV gesproken dat NIET elke week hetzelfde zou zijn….

  Wat Deadline betreft, dat blijft inderdaad op dat tijdstip en is opgebouwd zoals destijds ook ‘Ernstige Delicten’…. het zijn telkens op zichzelf staande afleveringen en verhalen maar de aanslag uit de eerste aflevering (de dader was immers ontkomen) voert als rode draad door de serie, een onderzoek wat op de achtergrond speelt zeg maar en in de laatste aflevering de spannende ontknoping zal hebben… verder heeft elke aflevering een opzichzelf staand onderzoek dat op het eind van de aflevering tot ontknoping komt

 25. Carlo

  JAMMER DAT IDOLS ZO HOOG HEEFT GESCOORD, IK VIND HET ECHT HEEL ERG.

 26. Bram

  Carlo, wat maakt jou dat nou uit? Je hoeft er toch niet naar te kijken als je dat niet wilt?

 27. Robie

  Ha ha Carlo,

  Dan kan je je lol op, want de komende weken zal het, naar de finale toe, steeds hoger gaan scoren. Maar dan ga je toch lekker naar Paul de Leeuw kijken met z’n suffe clown zoekt kind…..beetje eng, dat wel.

 28. Anonymous

  Ik heb vandaag mdwl gekeken, maar wat is het achterhaald. Bijna elke week maakt paul dezelfde grapjes , voornamelijk teenkromende naamgrapjes over over uiterlijk. Het enige wat ik wel kon waarderen was het wijnincident. Paul dacht dat Peter r de vries overdreef met de brand in de ogen , maar hij is erop terug gekomen.

  Sbs vlijft kwakkelen met de kijkcijfers en dat niet alleen op de zaterdagavond.

  Het vreemde is dat iedereen rtl afstraft als ze lagen kijkcijfers scoren maar niemand zegt iets over het wanstallige sbs

 29. robster16

  Ik snap de aantrekkingskracht van een programma als Idols in zijn wat… 4de seizoen niet meer. Een programma met onbekende mensen die even overhyped worden en dan langzaam weer afzakken in de wereld der onbekendheid en schnabbels, of hun heil zoeken in het drukke musicalcircuit.

  Ik wil wel weer eens wat nieuws zien dan de zoveelste editie van een programma met mensen die ik niet ken en eigenlijk niet hoef te kennen ook niet, en al helemaal niet door mijn strot geduwd hoef te krijgen met slecht gemaakte muziek.

  Deadline dan, leuk geprobeerd, maar toch weer erg nederlands. Wat ik vooral erg irritant vond was het feit dat niemand in de serie “aardig” of “vriendelijk” was. Het lijkt erop alsof ze denken dat als iemand bij een elitie team zit ze ook meteen maar arrogant, ijskoud en hufterig moeten zijn. Constant loopt men elkaar af te bekken. Beetje te. Ook vond ik sommige dingen nogal onlogisch, zoals een inval bij terroristen met z’n 6-en, het gebrek aan steun van een minister (zou die werkelijk enig risico lopen dat ze het WEL bij het juiste eind hadden), en de soms wel erg voor de hand liggende oplossingen, die je als leek zelfs al opgelost hebt voordat het oh zo geweldige elite-team het heeft uit kunnen dokteren. Het ziet er gelikt uit (soms wel een beetje zeeziek door de erg zwenkende camera), maar ik mis toch iets. kweet niet. Misschien ben ik te kritisch.

 30. piet

  MWDL was echt weer gesneden koek! Borring!
  Mooie cijfers en mooie show gister van Idols!

 31. Anonymous

  “Talpa heeft zoveel voor series gedaan, daar kan de publieke omroep een voorbeeld aan nemen”

  Gelukkig hebben ze dat eindelijk gedaan, top serie :)

 32. Anonymous

  @Carlo: Kom op. 1,3 blijft erg mager voor zo’n duur programma op prime time en in vergelijking met de echte kijkcijferhits MWDL en BZV

 33. Ostrich

  Ik heb een stukje van idols gezien, maar ik snap niet dat mensen dat leuk vinden, langdraderig gezeik en gedoe om niks. MWDL is dan mischien veel van hetzelfde maar het is wel leuk om naar te kijken.

 34. Anonymous

  Spice Girls komen bij Idols finale
  Is nog niet zeker maar word over gepraat

 35. !#Michael#!

  Gebeden RTL4 gehoort en beantwoord door de ‘goddelijke kijker’ :P ;) ! De kijkcijfers zijn hoger, ruim hoger dan de afgelopen weken!

  De 5e Idols Live show, verbreekt al het hoogte punt dat SYWBAP had met de finale. Die trok immers 1.1mln in de live show en bijna 1.7mln voor de result show. Idols gister ruim 1.3mln in de live show, en bijna 1.7mln voor de 5e result show.

  Ik zou zeggen keurig resultaat voor Idols gister avond, en verwacht eigenlijk dat de stijgende lijn de komende weken, naar mate de finale meer en meer in zicht komt zullen de kijkers zich meer en meer bij Idols voegen!

 36. tosti

  had verwacht dat Idols het moeilijk zou krijgen tegenover paul maar dus niet
  Idols Backstage blijft tegenvallen

 37. Jeroen

  Blauw Bloed op Ned2 scoort met echte Oranje liefhebbers goed (meer dan 800.000). Als ze dit programma op Ned.1 plaatsen turen er opeens 2 miljoen!
  Hoe zou dat nou komen?
  Ned.1 heeft inderdaad veel kijkers, maar wat een treurigheid: Zoals de kinderachtige “comedy” Kinderen geen bezwaar(1,2, miljoen. Is niet om te lachen, maar om te huilen, wat slecht.
  En neem nou Deadline (goed, maar niet voor de familiezaterdag op 1, stort volgende week in, onder het miljoen!) 1e aflevering 1,6 miljoen met dank aan De Leeuw (weer heel flauw, alleen bejaarde vrouw van 70 aan het einde was ok) met daarna de 80e herhaling van Blik op de weg met hoe kan het ook anders op Ned.1 , 1,3 miljoen tuurders!!! Hahaha, wat een giller die cijfers (en vooral die kijkers).
  Het wordt weer tijd voor een elfstedentocht!

 38. Feder

  Deadline is me enorm tegengevallen! :( De eerste aflevering vond ik nogal chaotisch, onrealistisch, en het kon me nauwelijks echt boeien. Ik mag series graag vergelijken met Unit 13 (in mijn ogen de beste misdaadserie die in Nederland is gemaakt), maar Deadline komt nog niet in de buurt. Bij Deadline heb ik af en toe het gevoel dat ik kijk naar mensen die in een callcenter werken, en die toevallig beschikken over allerlei interessante gegevens. Hoe ze er aan komen, of hoe ze over allerlei opnamen beschikken, komt niet naar voren. De spelers komen ook over als ijskonijnen. De serie heeft niets warms. Na Flikken Maastricht lijkt het er op dat we het opnieuw moeten doen met een zwaar tegenvallende misdaadserie. Leefde Unit 13 maar weer….:(

 39. Henk

  Alle Rtl fans zijn weer in hun nopjes want RTL heeft gisteren een goeie score gehad. Nou ik ga jullie even uit jullie droom halen.

  Deze heb ik even van kijkonderzoek .nl gehaald:

  1 MOOI WEER DE LEEUW 2.240.000
  2 SCHAATSEN WK SPRINT 1000 MTR HEREN 2.106.000
  3 SCHAATSEN WK SPRINT 1000 MTR HEREN NB 2.043.000
  4 JOURNAAL 20 UUR 2.004.000
  5 JOURNAAL 18 UUR 1.974.000
  6 SCHAATSEN WK SPRINT 1000 MTR DAMES NB 1.898.000
  7 SCHAATSEN WK SPRINT 1000 MTR DAMES 1.864.000
  8 KASSA 1.805.000
  9 SCHAATSEN WK SPRINT 1.695.000
  10 IDOLS UITSLAG 1.687.000
  11 DEADLINE 1.629.000
  12 SCHAATSEN WK SPRINT 500 MTR HEREN 1.617.000
  13 LOTTO WEEKEND MILJONAIRS 1.472.000
  14 SCHAATSEN WK SPRINT 500 MTR DAMES NB 1.449.000
  15 IDOLS 1.331.000
  16 BLIK OP DE WEG 1.292.000
  17 SCHAATSEN WK SPRINT 500 MTR DAMES 1.275.000
  18 KINDEREN GEEN BEZWAAR 1.262.000
  19 RTL VOETBAL EREDIVISIE 1.219.000
  20 EENVANDAAG 1.184.000
  21 HALF ACHT NIEUWS 1.109.000
  22 EIGEN HUIS & TUIN 879.000
  23 BLAUW BLOED 850.000
  24 HART VAN NEDERLAND 832.000
  25 CAMPINGLIFE 771.000

  Waar staan alle proggramma’s van RTL juist de UITSLAG van IDOLS staat op de negende plaats. het gewone programma pas op de vijftiende plaats. Lotto weekend miljonairs scoort meer dan idols maar staat nog steeds op de dertiende plaats. De rest is allemaal PO.

 40. Anonymous

  Henk wat lul je dom
  Niet zo moeilijk als ze er 1 programma 8x inzetten.

 41. David

  Henk, RTL4 heeft het gister prima gedaan. 1,7 miljoen voor de uitslag en ruim 1,3 miljoen voor de show is aanzienlijk beter dan vorige weken. Natuurlijk scoort het niet wat het vorige jaren deed, maar dat weten we ondertussen. De aandelen in 20-49 zullen nog wel meer in het voordeel van RTL4 uitvallen denk ik. En inderdaad, 8 x schaatsen in je lijst wat eigenlijk 1 programma is geeft natuurlijk niet echt een betrouwbaar beeld. Of zullen we dat met Idols ook doen? Idols voor 1e reclameblok, Idols na het eerste blok etc etc. Vorige week stond Idols in de lijst veel hoger, alleen waren de kijkcijfers lager. En wat denk je dat RTL liever wil? Op plek 5 staan met 1,0 miljoen of op plek 15 met 1,3 miljoen?

 42. kraan

  bedankt Henk, de CO-fans halen weer alles uit de kast om de mooie cijfers van de PO onderuit te halen. Sneu hoor.

 43. Anonymous

  Kraan heet tegenwoordig ook al Henk
  Zit gewoon zichzelf antwoord te geven.
  wim en Feder zijn z’n huisgenoten

 44. Bas

  Zielig hoor die bejaarde 50plussers die zich druk zitten te maken over kijkers naar het altzheimer station nederland 1.
  Natuurlijk heeft dat station veel kijkers er zijn ook veel grijze duiven in nederland. Pppfff ga borduren of een kaartje leggen ofzo

 45. kraan

  @43, ben ik even blijk dat ik dan bij nuchtere en intelligente mensen woon ipv. die hersenloze CO-fans.

 46. drama queen

  laat ieder zijn eigen ding kijken
  maar ga niet zitten lullen dat ned1 voor bejaarden is
  en de co zo fantasties zijn

 47. Anonymous

  Alle hits worden op nederland 1 geprogrammeerd maar 2 & 3 blijven verachter!!!

 48. Pim

  @Drama Queen

  Nederland 1 trekt vooral veel ouderen Drama Queen ;) Dat is een feit en is ook te zien aan het marktaandeel in die doelgroep

 49. RTL GJ

  Henkten eerste zoek een leven als je dat allemaal over gaat typen ten tweede er staat achter dat schaatsen NB dat is hetzelfde programma maar dan waarschijnlijk de uitreiking of terugblik ofzo….

 50. Pim

  @Henk

  Denk is even goed na zeg. Wat maakt het uit op welke plaats de programma’s staan. Het gaat om de KIJKCIJFERS en het MARKTAANDEEL! Vorig jaar bestond die Top25 van Stichting Kijk Onderzoek nog niet eens ;) Het gaat de TVZenders niet om op welke plaats ze staan. Dat boeit ze totaal niet. Het gaat om de kijkcijfers en het marktaandeel

 51. drama queen

  @rtl gj
  wat ben jij een muts
  je hebt zeker nog maar net een pc ooit van de rechtermuisknop gehoord

 52. Henk

  inderdaad drama queen. maar ik wou alleen maar effe zeggen dat rtl fans nu meteen beginnen te geilen op die cijfers. terwijl zelfs kassa 1,8 miljoen scoort en met alle respect maar dat is een van de saaiste proggrammas in nederland (na idols en SYWAP, en sterren dansen gedoe. (maar das mijn eigen mening)) dus dat dan 1,7 miljoen voor een UITSLAG heel slecht is voor de parel van de RTL zaterdagavond.

 53. !#Michael#!

  De Top 25 geeft toch een vertekend beeld, schaatsen speelde zich allemaal voor 18.00u. Dag TV is als je geen sport uitzend commercieel oninteresant. dus zal het de CO een worst wezen wat zich voor prime time op de NPO uit gespookt word.

  Als je alle sporten weg laat dan krijg je de volgende top 15

  1 (-) MOOI WEER DE LEEUW 2.240.000 (Ned1)
  2 (4) JOURNAAL 20 UUR 2.004.000 (Ned1)
  3 (5) JOURNAAL 18 UUR 1.974.000 (Ned1)
  4 (8) KASSA 1.805.000 (Ned1)
  5 (10) IDOLS UITSLAG 1.687.000 (RTL4)
  6 (11) DEADLINE 1.629.000 (Ned1)
  7 (13) LOTTO WEEKEND MILJONAIRS 1.472.000 (RTL4)
  8 (15) IDOLS 1.331.000 (RTL4)
  9 (16) BLIK OP DE WEG 1.292.000 (Ned1)
  10 (18) KINDEREN GEEN BEZWAAR 1.262.000 (Ned1)

  Dan word de zaterdag duidelijk door Ned1 en RTL4 gedomineerd!

 54. mart

  En verdient idols was inderdaad geweldig gister en ik hoop dat de kijker nu ook niet stemt op kandidaten als neil,tiffany en nigel want de andere 4 zijn top en dat maakt de show alleen maar mooier, die andere 3 kunnen echt niet zingen en dat haalt het programma naar beneden ik denk als de laatste 4 pauline,nikki,nathalie en charlene er nog inzitten je echt nog 3 topweken idols voorgeschoteld krijgt en het boeit mij echt niet of ze later nou wel of niet doorbreken het is en blijft een geweldige show mwdl is gewoon meer iets voor de oudere mensen van boven de 60,bij amusement wil ik muziek horen en een mooi decor met prachtige lichteffecten, mwdl scoord wel goed maar het is als je het goed bekijkt gewoon een saai zooitje, ik hoop op 1,5 miljoen volgende week dat zal in deze tijd een mooie score zijn.
  Hoop dat ze volgend jaar niet weer met x factor komen maar dan gewoon weer idols, xfactor is meer een programma en geen show, en backstage uitzending maakt er gewoon een complete avond vol amusement van.

 55. Pim

  @Henk

  Nee Henk, jij beweerde net dat RTL laag op de Top25 staat en dat dat dus slecht is ;). De cijfers van RTL4 zijn gewoon goed. Het gaat niet om de plaats in de Top25, maar om de kijkcijfers en het marktaandeel zoals ik al meerdere malen heb herhaald ;)

 56. Henk

  @ Pim

  Maar je kunt me niet wijsmaken dat RTL beter heeft gescoord dan de PO. en dat dat door meerdere proggramma;s achter elkaar en niet zoals bij RTL alleen IDOLS en Weekend Miljonairs en Voetbal.

 57. mart

  wordt trouwens wel saai in maart als idols en weekend miljonairs worden vervangen door linda en singing bee. Singing bee is gewoon een flut programma zeker ook de presentatie gordon kan er niks van en voor doordeweeks is het wel een leuk programma maar op zaterdagavond moet het een spectakel zijn en het liefst ook live tv dat brengt toch net iets meer sfeer. Ben dan ook niet van plan om singing bee te gaan kijken en wat betreft linda dat is ff afwachten al ben ik bang dat het meer een soort talkshow wordt en dus niet een grootste show met muziek.Ben dus bang dat dit rtl de kop gaat kosten erg jammer voor een zender dat toch bekend stond om topamusement en nu gaan ze een beetje de richting van ned1 op met veel talkshow gedoe en wens programma’s.
  Gokje voor de kijkcijfers:
  20.00-21.30Programma linda: 1.000.000
  21.30-22.30 singing bee 800.000
  22.30-23.00 Rtl voetbal 1.100.000
  en ze moeten toch echt op de zaterdag richting de 1,5 miljoen en dat zit er op deze manier niet in.

 58. Pim

  Hoe kan je nu al zeggen dat het een saaie zaterdagavond wordt op RTL4 als er nog geen minuut van is uitgezonden. Behalve The Singing Bee dan…. beetje raar dit weer ;)

 59. Kim

  Gutgutgut Mart wat een ”orginele” voorspelling! :Ï

 60. mart

  als idols (top show) niet verder komt dan 1,3 miljoen dan moet je realistisch zijn en dan komt singing bee maximaal tot 800.000 kijkers (en daar mogen ze nog blij mee zijn) want heb het op oudejaarsavond gezien en zag er erg amaturistisch uit zowel de presentatie als het decor als de formule van het programma, vooral die ronde waarbij als het fout je 20 x hetzefde nummer achter elkaar hoort.zou ook zomaar rond de 600.000 kunnen komen.Zo hadden ze beter voor justthetwoofus kunnen kiezen omdat dat gewoon een betere show is voor een zaterdagavond(maar dan aub zonder gordon)
  En lind zal wel 1,5 kunnen halen maar niet als het een talkshow wordt dat is absoluut niet interessant voor het grote publiek op prime time zaterdagavond.Zou wel een succes zijn op een doordeweekse dag na 22.30.
  Maa we zullen zien hoe het gaat verlopen alleen heb ik er niet zoveel vertrouwen in, dat had ik ook al bij van speijk gezegd toen dat bekend werd en dat is inderdaad een flop geworden en gelukkig maar want dat kan echt niet daar moet amusement geplaatst worden op zondag na de wedstrijden.

 61. Petertje

  Idols is met het naar huis sturen van Bas een stuk geloofwaardiger geworden. Die man had alleen weken geleden weg gemoeten.

 62. Mediawatcher

  @ Petertje

  Helemaal mee eens nu Neil en Nigel nog en we zijn weer op niveau.

 63. !#Michael#!

  @ Mart

  ‘Singing Bee’ gaat zeker niet floppen. Op een over beconcureerde Oudejaars avond wist dit format nog ruim 1.1mln mensen te trekken. Op een reguliere zaterdag avond zal ‘Singing Bee’ dat ook zeker behouden, en met een succesvol programma van Linda de Mo ervoor kan dit zeker nog hoger uit vallen.

 64. Pludde

  Natuurlijk gaat dat singing bee floppen als een ingezakte souflé. Op oudejaarsavond stond het op de achtergrond aan en zagen maar weinig mensen hoe slecht dit programma was. Nu het gewoon ‘in beeld’ is zal het programma door de mand vallen en terecht.

 65. Alex

  BZV 4,1 miljoen kijkers!

 66. bOris

  Nieuw record: 4,1 MILJOEN voor BZV.
  Gefliciteerd KRO !~!!!

 67. Anonymous

  Waarom moet iedereen toch altijd NEd1 en RTL4 afzeiken, terwijl SBS hier echt onder de maat heeft gepresteerd,en wat dacht je van NET5

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.