1,6 miljoen kijkers voor Deadline


De kijkcijfers van zaterdag 19 januari 2008 (SKO)

Deadline (VARA, Ned1, 21:21) – Derek de Lint duikt in Deadline in de huid van geheim agent Lankhorst. Een camera in zijn glazen oog is het geheime wapen van het antiterreurteam. De scènes met beelden van het cameraatje moesten twee keer worden opgenomen, zodat we zowel De Lint zien, als wat er onder zijn ogen gebeurt. De Lint: “Dat was ook weer lastig voor de tegenspelers, omdat ze me niet echt in de ogen konden kijken vanwege dat nepoog. Dat vereiste heel veel concentratie.

Regisseur Arno Dierickx, wiens film Bloedbroeders onlangs in première ging, heeft hoofdbrekens gehad over de techniek: “We hadden maar een, soms twee camera’s, terwijl ze in Amerika in een actieserie zes units tot hun beschikking hebben. Daarbij komen in de scènes heel veel videoschermen voor, het kantoor van het team staat er vol mee. Die vereisen een eigen techniek, je moet de bewuste scènes een paar keer opnemen. Dat is heel wat ingewikkelder filmen dan twee mensen aan een tafel.

Deadline ging zaterdagavond met 1.629.000 kijkers (madl: 23.4%) in première op Nederland 1. Voorafgaand scoorde Mooi! Weer De Leeuw ruim 2,2 miljoen kijkers.

Idols (RTL4, 20:01) – De vakjury van Idols was zaterdagavond niet geheimzinnig over hun voorkeur. Het liefst zien zij de vrouwelijke kandidaten Charlene, Nathalie, Nikki en Pauline in de hoogste regionen eindigen. Nathalie lijkt de gedoodverfde winnaar van de vierde Idols. “Ik hoop dat ik in de top-vijf kom“, zegt ze zelf in Televizier. “Natuurlijk wil ik niets liever dan Idol 2008 worden, maar alles hangt af van de mensen thuis. Ik hoop dat zij ook willen dat ik win.” Nathalie denkt niet dat ze een hoop stemmen krijgt door haar opvallende uiterlijk. “Nee, ik hoop dat het om mijn stem gaat. En ik ben altijd al zo geweest. Dit is Nathalie. Ik hou van grote haren, tattoos, piercings, van alles wat anders is. Ook van grote decolletés, maar dat komt omdat mijn borsten groot zijn. En ik hou natuurlijk vooral van zingen.” Idols werd zaterdag door 1.331.000 kijkers (madl: 19.6%) bekeken en daarmee was het de best bekeken liveshow tot nu toe. De Idols Uitslag, waarin bekend werd dat Bas – volgens De Telegraaf ‘de publiekslieveling’ – het veld moest ruimen, trok zelfs 1.687.000 kijkers (madl: 26.0%).

Blauw Bloed (EO, Ned2, 19:36) – Prinses Margriet heeft naar eigen zeggen zaterdagavond in het Apeldoornse theater Orpheus “het allermooiste verjaarscadeau en de grootste verrassing ooit” gekregen. De prinses nam op het toneel van de schouwburg kort het woord, nadat het Arnhemse gezelschap Introdans, waarvan ze beschermvrouw is, voor haar had gedanst. De 65 jaar geworden Margriet bekende wel altijd “gemengde gevoelens te hebben gehad bij jarig zijn“. Ook houdt ze eigenlijk niet zo van verrassingen omdat ze “liever de regie in eigen hand houdt“. “Maar dat is vanavond drastisch veranderd! Ik heb genóten.” Het dansfeest op het toneel werd afgesloten met een regen van oranje-witte confetti waaronder de jarige en Introdans werden bedolven. Blauw Bloed was zaterdagavond live bij de verjaardag van Prinses Margriet in het theater en werd door 850.000 kijkers (madl: 14.0%) bekeken.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen