Missers keert terug voor tweede seizoen op Nederland 1

De AVRO gaat een nieuwe reeks van Missers uitzenden. Ook in het tweede seizoen van het televisieprogramma met Pieter Jan Hagens worden medische fouten aan de orde gesteld. Dat meldt de omroep vandaag. Eind zomer 2007, vlak voor de start van het winterseizoen in Hilversum, lanceerde de AVRO de serie op Nederland 1. “In de betrekkelijke luw- te scoorde Missers boven verwachting“, vertelt een woordvoerster. “Gemiddeld keken er één miljoen mensen naar de zeven afleveringen.

In het krachtenveld van ziekenhuizen, specialisten en verzekeraars mag de positie van de patiënt bij medische fouten wel wat sterker worden, zegt de redactie. “Maar Missers nagelt geen dokters aan de schandpaal“, benadrukt presentator Pieter Jan Hagens. Hij hoopt juist dat méér artsen aan deze tweede reeks willen meewerken.

Niet alleen het tv-programma stond in de belangstelling, op het forum van de website werd druk gediscussieerd over dokters en hun handelwijze. “Daarmee was het één van de best lopende AVRO sites en het bewijs dat er over dit onderwerp niet genoeg bericht kan worden“, constateert eindredacteur Gerard Brinksma.

Gerard Brinksma benadrukt dat Missers er op het juiste moment is gekomen. In april vorig jaar bleek uit onderzoek dat in 2004 meer dan 1700 Nederlanders onnodig overleden in ziekenhuizen, volgens hem een schrikbarend hoog cijfer.

De acht nieuwe afleveringen richten zich vooral op vermijdbare fouten in algemene ziekenhuizen. In de eerste aflevering vertellen Emmy en John Hendriks over hun ervaringen rond de bevalling van hun tweeling Isa en Daan. Dochter Isa komt zwaar gehandicapt ter wereld als gevolg van zuurstofgebrek, zoon Daan wordt dood gebo- ren. Het echtpaar verwijt de arts van te laat ingrijpen en overweegt een procedure.

De zaken worden net als vorig seizoen van commentaar voorzien door Mimi Mulder, algemeen chirurg in het Zaans Medisch Centrum en Eize Wielinga, kno-arts in het Rijnlandziekenhuis in Leiderdorp.

Missers is vanaf dinsdag 26 februari wekelijks om 21.10 uur te zien op Nederland 1.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen