Matthijs van Nieuwkerk is tv-persoonlijkheid van het jaar

Matthijs van Nieuwkerk is door de vakjury van de Beeld en Geluid Awards verkozen tot tv-persoonlijkheid van 2007. Dat heeft de organisatie vandaag bekendgemaakt. De Beeld en Geluid Awards zijn dit jaar in de plaats gekomen van de Gouden Beelden. De comedy ’t Schaep met vijf pooten is dit jaar de grote winnaar en won liefst drie awards. De serie zelf won in de categorie Fictie en Pierre Bokma en Georgina Verbaan sleepten prijzen in de wacht als beste acteur en beste actrice.

De komische spelshow de Mike & Thomas Show werd onderscheiden met de prijs voor beste amusementsprogramma. Daarmee grepen Op Zoek Naar Evita en Ranking the Stars achter het net. Eind vorig jaar werd al bekend dat Koos Postema in het zonnetje zou worden gezet met de Beeld en Geluid Oeuvre Award.

De documentaire ‘Raak me waar ik voelen kan’ won in de categorie Cultuur van de films ‘Jimmy Rosenberg – de vader, de zoon & het talent’ en ‘Liesbeth List’. De documentaire ‘Beperkt houdbaar’ werd uitgeroepen tot beste informatieve productie. Daarmee liet de film De Grote Donorshow van BNN en Andere Tijden achter zich.

Het VPRO-programma Taxi van Palemu werd eerste in de categorie Jeugd en consumentenprogramma Kassa kreeg de Multimedia Award.

Zie ook: ‘Winnaars televisievakprijzen Beeld en Geluid Awards 2007

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen