1,2 miljoen kijkers voor Goede tijden Slechte tijden


De kijkcijfers van maandag 28 januari 2008 (SKO)

Goede Tijden Slechte Tijden (RTL4, 20:02) – Acteur Wilbert Gieske (Robert in de serie) is er na dit seizoen niet meer bij in de populairste soap van Nederland. Wilbert vindt het tijd voor een nieuwe uitdaging. Samen met Jette van der Meij (Laura) zat Wilbert in de eerste aflevering van ‘GTST’. “We zaten in de eerste aflevering, dus een weemoedig gevoel, maar ook heel blij voor Wilbert“, vertelt Jette. “Ik had gehoopt dat hij er altijd bij zou blijven. Voor de serie is dat heel erg jammer.

Charlotte Besijn, Barbara in de serie, vertelt: “Ik kan wel heel stoer doen, maar ik ga hem heel erg missen. Wilbert is wel een icoon geworden inmiddels, als je dat achttien jaar doet.” Ook Bartho Braat (Jef) vindt Wilberts vertrek een verlies. “Je verliest natuurlijk wel een toonaangevend karakter, gezicht. Maar niemand is onmisbaar bij ons.” Wilbert Gieske weet nog niet hoe hij uit de serie geschreven wordt. Zelf heeft hij daar niets over te vertellen. “Het wordt me medegedeeld. Ik mag er op schieten, maar als puntje bij paaltje komt heb ik het echt niet voor het zeggen.” Goede Tijden Slechte Tijden werd maandag door 1.246.000 kijkers (madl: 19.1%) bekeken.

War of the worlds (SBS6, 20:30) – SBS 6 bracht maandag voor het eerst de film War of the Worlds (2005) met Tom Cruise, Justin Chatwin en Dakota Fanning op televisie. In de film wordt het dagelijks leven op een gewelddadige manier verstoord wanneer buitenaardse wezens hun opwachting maken. Acteur Tim Robbins (foto) liet zich porren voor een kleine rol in de film. “Veel mensen weten niet dat het boek War of the Worlds meer dan een eeuw oud is. Ze kennen het verhaal hoogstens van ‘dat Welles ding’. Ik heb het boek gelezen en het zet je aan het denken, bijvoorbeeld over de rol van de wetenschapper in de maatschappij, of de soldaat of iemand anders. Ik vraag me ook af wat er zou gebeuren als iemand alle computers uit zou schakelen. Dan dondert echt alles in elkaar. Hopelijk zijn er dan back ups op papier bij de financiële instanties en zo. Het verhaal is in het boek complexer dan een film kan zijn. Het eerste uur van deze filmversie is erg spectaculair en dan duik ik op en wordt het een psychologisch drama.” War of the Worlds scoorde 884.000 kijkers (madl: 13.2%).

Jouw Vrouw Mijn Vrouw (RTL8, 19:11) – De vooravond van RTL 8 is sinds maandag grondig omgegooid. Waar het na Oprah Winfrey (17.30 uur) en Dr. Phil (18.20 uur) tot vorige week nog tijd was voor de komedies Ally McBeal (19.10 uur) en Everybody Loves Raymond (20.00 uur), worden sinds maandag dagelijks de Amerikaanse realityserie Jouw Vrouw Mijn Vrouw (19.10 uur) en de comedy The Nanny (20.00 uur) uitgezonden. Daarmee is Jouw Vrouw Mijn Vrouw iedere werkdag liefst twee keer te zien: naast de uitzending op RTL 8, is er iedere avond om 23.00 uur ook nog de uitzending op RTL 4. Op de maandagavond komt daar bovendien nog een prime-time herhaling op RTL 8 bij. De wijzigingen in de vooravond hebben overigens niet veel resultaat. Jouw Vrouw Mijn Vrouw werd door 104.000 kijkers (madl: 2.0%) bekeken (Ally McBeal vorige week: 51.000 kijkers) en The Nanny scoorde 68.000 kijkers (Everybody Loves Raymond vorige week: 46.000 kijkers).

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen