Linda de Mol’s Ik Hou van Holland quizshow met BN’ers

Geplaatst op Mon 28 Jan 2008 om 18:40

Linda de Mol voelt in de nieuwe show Ik hou van Holland wekelijks twee teams van vier bekende Nederlanders aan de tand over hun kennis op het gebied van Hollandse film, televisie, muziek, sport en algemene weetjes. Dat meldt RTL 4 vandaag. Bij die zender is het program- ma vanaf zaterdag 8 maart te zien. “De show zet het ouderwetse zaterdagavondgevoel weer op de kaart en staat garant voor een avondje lachen, zingen, herinneringen ophalen, kortom: een avondje Holland!

Het publiek doet ook mee in Ik hou van Holland, meldt RTL 4 op haar internetsite. “Het publiek mengt zich actief in de strijd en staat, verdeeld over twee tribunevakken, pal achter haar team. En dat is niet voor niets want het publiek van het winnende team ontvangt een oerhollandse prijs, van fiets tot sjoelbak!

Lees ook:
Beau, Linda en Gordon verzorgen amusement op RTL 4‘ (25 januari 2008)
Amusementsshow Linda de Mol heet Ik hou van Holland‘ (17 januari 2008)
Linda de Mol met nieuwe zaterdagavondshow‘ (16 januari 2008)
63 Reacties op “Linda de Mol’s Ik Hou van Holland quizshow met BN’ers”


 1. Patrick

  Ik voel de reacties alweer komen met ‘alweeeer BN’ers’ . Maar het programma lijkt me wel leuk , zolang het maar niet teveel om die BN’ers gaat draaien. Ik ben benieuwd…

 2. David

  Ik vind het een leuk concept. Ben benieuwd naar het aantal kijkers.

 3. Daan

  Lijkt me leuk! Een beetje ‘Het gevoel van..’ maar dan wat uitgebreider;)

 4. mart

  Jamer maar volgens mij is dit niet echt vernieuwend.Vooraf weer zeggen dat talpa media met een nieuw bedacht programma komen maar als ik dit zo lees valt het in de categorie van spelprogramma’s als stenders late vermaak en is het een soort combinatie van groot amusement en de slimste

 5. Thom

  Lijkt mij leuk. Gewoon even afwachten hoe het eruit komt te zien, maar het lijkt me in iedergeval alvast leuk ;)

 6. mart

  En dan zie ik erbij staan dat ze het in de eerste 2 weken van maart gaan opnemen waarom niet gewoon live dat maakt het juist veel gezelliger en dan kunnen ze ook iets toevoegen waarbij de kijker mee kan spelen zoals in de kanjernieuwjaarshow

 7. Mike

  Jammer, ik had meer verwacht van de nieuwe Linda de Mol-show. Klinkt als tien in een dozijn. Had een lossere show verwacht met muziek en gasten. Nou, laat ik toch maar aan me voorbij gaan. Ik ben benieuwd wie de commerciële strijd gaat winnen vanaf 8 maart: RTL 4 of SBS 6 (Uri Geller). Paul de Leeuw blijft natuurlijk de absolute winnaar.

 8. Patrick

  Mike, wat lul je nou? Met ‘muziek en gasten’ had je verwacht terwijl er duidelijk staat dat dat ook komt. ‘ een avondje lachen, zingen, herinneringen ophalen, kortom: een avondje Holland!” ‘ en natuurlijk het publiek en de BN’ers doen mee.

 9. Mike

  @ Patrick. Met lossere opzet bedoel ik dat er geen quizelement zou zijn. Ach, het komt er in ieder geval op neer dat bovenstaande omschrijving van Ik hou van Holland mij niet aanspreekt. Ieder zijn eigen smaak. Ik denk in ieder geval dat de show wel zal gaan scoren. Nog even afwachten wat Uri Geller gaat doen, maar zoals het er nu uitziet schat ik zo’n 900.000 kijkers.

 10. Patrick

  Waarom eigenlijk niet Paul de Leeuw eenmalig naar RTL halen? Hij mocht ook naar BNN dus waarom RTL niet zou je dan bijna zeggen.. Paul en Linda zou een top duo zijn.

 11. Anonymous

  Ah ik zie dat RTL niet de intentie heeft enige verbetering in de programmering aan te brengen. Jammer, weer een gemiste kans

 12. RTL GJ

  Lijkt me een leuk programma! Ga zeker kijken lekker gezellig hollands lijkt me ook leuker dan Uri Geller en BzV Uri is meer ‘bedrigs tv’ (je weet dat het met een trucje gaat maar je weet ‘soms’ niet hoe) en BzV is weer te ‘plat(telands)’ lijkt me leuk!

 13. Joost

  Klinkt best aardig dit programma van Linda de Mol. Hoewel een doorsnee-productie denk ik dat het aardig wat kijkers kan trekken tegenover Paul de Leeuw en Uri Geller. Een miljoen kijkers moet er denk ik wel in zitten.

 14. Anonymous

  Hahaha, RTL. Het is echt te zielig voor woorden hoor. Alsof Nederlandse kijkers nog op dit soort vermaak nog zit te wachten. Misschien handig om “één van de acht” te herhalen in de oude versie met Mies, dat is net zo oubollig als dit programma met linda word.

 15. Joost

  @ Anoniem. Wat een onzin. Er is op dit moment zo weinig amusement op televisie, dat de kijker daar naar verlangt. Dat tonen 2 miljoen kijkers voor Paul de Leeuw wekelijks aan en 1.5 miljoen kijkers voor eindelijk eens een nieuwe amusementproductie (De Nieuwe Uri Geller op SBS 6). Ja, de kijker zit op dit soort vermaak te wachten.

 16. Hape

  Tegen die tijd is de nieuwe uri geller al zo goed als afgelopen, aangezien er maar kandidaten zijn, duurt het dus ook maar 9 weken.

 17. Mediawatcher

  Ik ga dit ook zeker eens kijken. Dit zou ik alleen al doen omdat Linda de Mol dit presenteert.

 18. Anonymous

  Klinkt meer als een quiz
  nogal saai want ook Weekend miljonairs is een kwis

  Waarom niet meer Love Letters? of Wedden Dat?

 19. Anonymous

  @ joost
  Weinig amuement? Uit onderzoek vorige week was juist gebleken dat de kijker vindt dat er teveel van dat soort shows zijn.

  Ook zo grappig dat alle pro rtl ers hier weer zeggen dit leuk te vinden terwijl de sbs truttigheid er nu al vanaf straalt. Als sbs met precies hetzrlfde was gekomen was het te truttig voor woorden geweest.

 20. door

  RTL = crisis = weer een kansloos programma erbij

 21. drama queen

  dit gaat floppen met botoxpoppetje linda

 22. Pat

  Lijkt me leuk , ga ik zeker kijken.

 23. Feder

  Eindelijk weer een programma met BN’ers! :-) Het zullen wel weer de BN’ers in de B- en C-categorie zijn (want die zijn het goedkoopst, en RTL let wel op de kleintjes!) of RTL-BN’ers, die hun Linda komen ondersteunen bij haar nieuwe programma. Ik kan me er nu al op verheugen! (ahum)

 24. dannytje

  Leuk programma, en Linda weer terug op tv en dat is altijd leuk. Denk dat het programma wel goed bij haar past en Nederlanders vinden oudbollige amusentshows leuk.

 25. Ostrich

  Het klinkt wel leuk, maar ik laat paul de leeuw er moet voor schieten.

 26. Sandra

  Het programma kan leuk worden denk ik, allowel dat er weer BN’ers bij zitten word wél erg steeds hetzelfde vind ik. Verder lijkt het programma denk ik op het Swingpaleis wat 10 jaar terug ook op RTL was, want daar kon het publiek zich ook met de teams bemoeien. Verder kunnen ze beter RTL-BN’ers in het team hebben dan B of C BN’ers want die kent niemand. Ik ben benieuwd.

 27. Bas v.d Kimme

  Nee dankje niet weer dat sappige gedoe.

 28. Pludde

  Televisieprogramma’s met BN-ers zijn allemaal van die incrowd gebeurtenissen en al helemaal niet meer van deze tijd. Echte mediapersoonlijkheden lenen zich trouwens voor dit soort dingen niet. Het zal dus wel het ene soapsletje na het andere worden en anders wel weer Xander De boesonjee of zo. Ook zo een fout figuur.

 29. Anonymous

  Alle RTL fans hier op de site zijn weer uit hun hol gekropen om alvast enthousiast mee te juichen met het persbericht. Zonder nog maar 1 aflevering te hebben gezien, vindt iedereen het al geweldig. Dit wordt helemaal niets. RTL gaat terug naar de jaren zeventig…

 30. !#Michael#!

  Het klinkt als een leuk concept. En om even op de reactie van Mart te reageren, dat Talpa Content geen nieuw format bedagt zou hebben. Dat is het wel, er is geen enkele shows geweest die deze elementen bij elkaar bracht onder een Hollands Tintje.

  En wanneer EyeWorks ‘nieuwe’ formats als ‘So You Wanna Be A Popstar’ en ‘Sterren Dansen op het IJs’ bedacht heeft. Wat eigenlijk odinaire copy’s zijn van internationale succes formats als ‘Dancing on Ice’ en ‘Idols’, met hier en daar een kleine aanpassing zodat er geen klacht van plagiaat ingedient kan worden.

  Dan is dit Talpa Content format een vooruitstrevend nieuw concept, het is ook nieuw, ondanks dat er een beetje een ‘M/V’ / ‘Stenders Late Vermaak’ kruising smaakje aan zit. Is dit een nieuw idee, zoals we die nog niet kennen.

  Er is geen format meer dat 100% nieuw is en geen onderdelen bevat dat nog nooit ergens ter wereld als onderdeel van een programmaformat gedient heeft.

  Ik Hou Van Holland klinkt in ieder geval heel erg leuk :) . Nu nog eens zien of het leuk uit de verf komt :)

 31. Anonymous

  Net terug van je werk !#Michael#!(waarschijnlijk je jas nog aan) en meteen weer dit log volschijten met je niets zeggende bijdragen.

 32. !#Michael#!

  @ Anoniem

  Zak in de stront! Laat mij gewoon m’n ding doen zonder dat eeuwige gezeik van jou! Iritant geval!

 33. Anonymous

  Wel even je toontje matigen he !#Michael#!. Nu weet je precies wat velen van jou hier denken met je irritante veelschrijverij. Ga lekker ergens anders je ding doen(wat het dan ook moge zijn). Ga eens boek lezen of de achterkant van een pak melk.

 34. !#Michael#!

  @ Anoniem

  Ik ben in elk geval geen langspeelplaat die elke keer de zelfde klaagzang uit kraamt!

 35. Anonymous

  Nee wat jij bijdraagt, !#Michael#! daar zitten we op te wachten. Ga wat nuttigs doen. Het geld naar Lucardi terug brengen of zo. Weet ik veel. Blijf gewoon eens een dagje hier weg zodat verstandige volwassen mensen hier zaken kunnen bespreken waar jij toch geen verstand van hebt.

 36. Aram

  Ik ben het nooit met !#Michael#! eens. Zijn bijdragen zijn erg eenzijdig (TALPA en RTL fan), maar iedereen heeft recht op zijn mening! Ook op dit weblog.

 37. Yossarian

  @Aram: ik ben het met je eens. Bovendien post Michael nog onder een eigen naam. Dat is wat al die Anoniempjes hier niet kunnen zeggen.

 38. Anonymous

  toch vind ik het geen echt amusement programma en meer als een kwis klinken
  en daarvoor is al weekend miljonairs
  had meer gehoopt op een grote show zoals wedden dat of love letters

 39. michel

  we zullen zien wat het word! @post8 wedden dat of iets wat er op lijkt komt terug met carlo boszhard

 40. HdB

  Ik blijf geloven in de kracht van RTL. Alleen, 4 moet terug naar het ‘familiezender gevoel’ en een gezonde concurrentiestrijd voeren met Nederland 1. RTL heeft de afgelopen tijd teveel om zich heen gekeken en gedacht de strijd aan te moeten gaan met SBS6 (en Talpa/Tien). Dat is echter een een anders soort televisie. SBS wil dicht bij de burger staan, 4 wil magische televisie van hoge maken. Ik denk dat ze met ‘Ik hou van Holland’, de nieuwe promofilmpjes en de andere nieuwe shows op de goede weg zitten.

  De zenders 5, 7 en 8 moeten een sterker profiel krijgen. Als kijker moet je weten op welke zender je terecht kunt voor een programma als CSI, en welke zender Idols. Nu zijn programma’s (en herhalingen) op 2, soms zelfs 3 verschillende RTL zenders te bekijken. Maar, eerst 4 redden, daarna de rest…

 41. Anonymous

  Ik hou van Luxemburg zullen ze bedoelen. Of gaan ze een Nederlandse uitzendlicentie aanvragen?

 42. Rem

  idd als sbs dit zou doen zou het oudbllig zijn!! de tv productie voor sbs kwa amusement vind IK meestal erg verneukt!! En wie zou zon programma bij sbs moette presenteren.. Nance,Tooske?? altijd dezelfde??
  Bij linda maakt het eigenlijk niet zo veel uit wat ze presenteert !! Linda is een top presentator en zij maakt er een leuk programma van(dat weet ik zeker!!)
  Ik ga in iedergeval kijken!!

 43. kritische lezer

  Deze dame heeft een te negatief imago van graaien en zakken vullen dus laat maar. Binnenkort kijkt niemand er meer naar. Iedereen heeft Ned 1 gevonden en deze familie zender geeft zoveel leuke programma’s dat er eigenlijk nog maar drie knopjes op de afstandsbediening hoeft te zitten. ;}

 44. dannytje

  @Kritische lezer
  Nee jij bent gewoon een van de vele nederlanders, die jaloers is op het vermogen van iemand anders. Niks gunner ga lekker janken, omdat zij tonnen meer verdiend als jou.

 45. Christel

  Hallo allemaal,
  Ik zit met verbazing alle verhalen te lezen hier. Niemand heeft dit programma gezien en er is nu al commentaar.

  Jullie weten toch, dat de afstandsbediening meerdere knoppen heeft. Vindt je iets niet leuk, zap je naar een andere zender of zet je je tv uit of what ever.
  Miljoenen mensen, dus miljoenen meningen en smaken.
  Ga niet voor en over anderen oordelen.

  Linda de Mol vind ik persoonlijk top. Een goeie verschijning, die veel in haar mars heeft en ook veel kan.
  Of ze nu botox gebruikt of niet, laten we eerst zelf eens in de spiegel kijken mensen. Het is zo makkelijk om te oordelen.
  Er wordt al verboden om te roken in gelegenheden, laat ieder zijn ding gewoon doen, straks gaan anderen nog meer dingen verzinnen, die we wel of niet meer mogen doen. Stoor je je ergens aan, ga het dan uit de weg, zoek het niet op.
  Laten we allemaal eens proberen wat positiever in het leven te staan. Ik heb 2 x kanker gehad, maar probeer alles steeds van de zonnige kant te zien, anders is Nederland straks een verzuurd land.
  Heb het fijn met elkaar en kijk of luister wat je zelf wilt zien of horen.
  Nogmaals zoveel monniken zoveel kappen

 46. Gabriella

  Mij lijkt het een heel leuk programma met Linda de Mol
  die het dan presenteert en ik ga het zeker weten kijken

 47. Madeleine

  Ik ben ook heel benieuwd, ga naar de opnames 6 maart…! :D

 48. Marieke

  Oh mijn god.. Na het zien van de ronde waarin deelnemers woorden als ‘satelliet’, ‘accordeonist’ en ‘boulevardjournalistiek’ moesten spellen en dit 9 van de 10 keer FOUT deden – en het als een enorme prestatie zagen wanneer het wél goed werd gespeld – ben ik afgehaakt. Wat een ontzettend triest programma. Ik hoop niet dat dit niveau gelijk is aan dat van de gemiddelde Nederlander…

 49. steven

  hoi kut website

 50. mij

  stomme website

 51. mij

  Ik vind het wel leuk.
  maar ik vind het ook wel jammer dat er altijd
  andere mensen in het ‘spel’ ‘programma’ zitten.

  xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

 52. mij

  Oh mijn god.. Na het zien van de ronde waarin deelnemers woorden als ’satelliet’, ‘accordeonist’ en ‘boulevardjournalistiek’ moesten spellen en dit 9 van de 10 keer FOUT deden – en het als een enorme prestatie zagen wanneer het wél goed werd gespeld – ben ik afgehaakt. Wat een ontzettend triest programma. Ik hoop niet dat dit niveau gelijk is aan dat van de gemiddelde Nederlander…

 53. the don

  linda de mol gaat egt in de kont van bo altijd neemt se het voor zijn team op kutwijf

 54. diny de Visser

  Hallo ,
  Het programma van linda de Mol ik hou van holland vind ik leuk, maar wat kan die Jeroen zich vreselijk aanstellen , ik hou echt wel van een grapje , maar hij vindt zichzelf wel heel erg leuk, laat hem wat minder leuk doen dan wordt het programma alleen maar leuker. groet Diny

 55. Anoniem

  Jeroen van Koningsbrugge doet het hartstikke leuk. Die gast is een echt talent. Zonder hem zou Ik hou van Holland de helft minder leuk zijn.
  Vanavond weer een nieuw seizoen Draadstaal.

 56. Spekkie

  achteraf toch niet juist he, kijkcijfers zijn goed.

  en lachen man met jeroen. Talentje en bo heeft ook zijn momenten

 57. Pietje

  Mooi man toen Jeroen die kaas op die homo gooide. Lachen joh,

 58. appelflap

  vreslijk fout programma echt walgelijk om naar te kijken het is gewoon zielig
  vooral dat publiek en dan die jeroen jezus wat een sukkel. Typisch voor tokkie mensen om dit te kijken

 59. appelflap

  ik bedoelde vreselijk walgelijk en diep triest. Boerelullen vragen aan boerenlullen mensen, maar ja dat is Nederland

 60. hoi

  HOI IK BEN LEKKER JONG JULLIE NIET DOEI HAHAHAHAHAHAHAHAHA
  DOEI

 61. AK

  @ Hoi: Nee en ik heb mijn caps lock niet aan staan en jij lekker wel!!!
  (wat dat is, caps lock, moet je maar even aan je begeleiders vragen)

 62. stop

  wtf waarom een discussie hier NA TWEE JAAR?

 63. haha

  hahhahaha al die mensen met hun oordeel al klaar voordat het uberhaubt begonnen was.. moet je zien wat een succes het programma is, geweldig!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.