Claudia de Breij stopt met presentatie De Wereld Draait Door

Claudia de Breij stopt voorlopig met de presentatie van de maandag-uitzending- en van het VARA-programma De Wereld Draait Door. Ze kan dat de rest van dit seizoen niet meer combineren met haar overige werkzaamheden. Dat meldt de VARA vandaag. Het huidige seizoen van De Wereld Draait Door loopt nog tot en met 16 mei. “Matthijs van Nieuwkerk, die het programma van dinsdag tot en met vrijdag presenteert, neemt de eerst- komende weken ook de maandagen waar“, aldus de VARA.

Claudia Breij toert tot en met 31 mei door het land met haar voorstelling iClaudia. Daarnaast presenteert ze wekelijks de personalityshow Thank God It’s Friday. Zij kan dat niet meer combineren met de uitzendingen van De Wereld Draait Door.

De presentatrice wordt voorlopig vervangen door Matthijs van Nieuwkerk. Hij presenteert dan eerst De Wereld Draait Door en aansluitend – samen met Wilfried de Jong – het VPRO-programma Holland Sport. “In de tussentijd gaat de VARA op zoek naar vervanging voor de presentatie van de maandag-uitzendingen van De Wereld Draait Door voor de rest van dit seizoen“, aldus de woordvoerster.

Dat Matthijs van Nieuwkerk de maandaguitzendingen van De Wereld Draait Door niet voor zijn rekening neemt, heeft te maken met de VPRO. Die omroep wil niet dat Matthijs op dezelfde uitzenddag van Holland Sport ook nog een andere show doet.

Zelf heeft Matthijs er nooit een geheim van gemaakt dat hij op maandag best twee programma’s zou willen presenteren. “Dan zouden De Wereld Draait Door en Holland Sport ietsje dichter bij elkaar komen“, vertelde hij eind 2006 in VARA TV Magazine. “Het tart elke televisiewet, maar de meeste dingen die de televisiewetten tarten zij het leukst, maar de VPRO-leiding heeft zich er tot het allerlaatste moment tegen verzet.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen