Jurylid Gordon: ‘Pauline te oud voor Idols’

Geplaatst op Sun 06 Jan 2008 om 12:39

Jurylid Gordon vindt de 35-jarige Pauline te oud om aan de populaire talentenjacht Idols mee te doen. Wel vindt hij haar een grandioos zangeres. “Het is fantastisch dat je tot zo ver gekomen bent. Maar of Idols nu het programma is voor jou?“, vroeg Gordon zich af tijdens de liveshow van Idols. “Ik vind gewoon – dat is niet om oneerbiedig naar jou te zijn – dat er een andere wedstrijd moet komen voor mensen boven de 25. Ik denk dat Idols een platform moet zijn voor mensen onder de 25 jaar.

Pauline was teleurgesteld in de kritiek van Gordon. “Ik wil nog graag even blijven hoor. Ik vind het helemaal te gek. Ik vind Idols juist het programma om nog te groeien. Nederland is een klein land, maar er is heel veel publiek te bereiken.

Juryleden John Ewbank en Eric van Tijn zijn het niet eens met Gordon. John: “Wat heel grappig was, is dat Gordon juist de voorvechter was voor Pauline.

Gordon uitte niet alleen kritiek op de leeftijdsgrens van Idols, ook vindt hij het bizar dat de kandidaten beperkt zijn in hun keuze voor liedjes. Na het optreden van Asnat zaterdag was Gordon weinig enthousiast. Hij vondt het nummer dat Asnat zong een verkeerde keuze. Asnat zei daarop: “Het was ook niet mijn eerste keuze helaas, maar ik heb mijn best gedaan om het nummer zo goed mogelijk neer te zetten.

Als Asnat wordt gevraagd waarom het niet haar eerste keuze was, vertelt ze: “Ik wilde eigenlijk een ballad doen, maar ik was de laatste die mocht kiezen zeg maar.

Daar kan Gordon zich niet in vinden, zo gaf hij aan. “Nou, wat ontzettend stom vind ik dat. Ja, dat vind ik gewoon ontzettend stom. Waar slaat dat nou op? Dan zoeken ze maar een ander liedje. Waar of niet? Die maken hem even lekker.
27 Reacties op “Jurylid Gordon: ‘Pauline te oud voor Idols’”


 1. mart

  Lage kijkcijfers zijn mede te danken aan gordon!

 2. Timo

  Ik snap wel dat de producers niet alleen maar ballads willen in de show, maar ook up-tempo nummers. Maar 1) de kandidaten moet toch beter verteld worden dat dat niet inof is die je ff live op tv gaat vertellen. En 2) Dan ga je toch niet een mediocre nummer kiezen van Total Touch als je geen ballad mag zingen. En 3) waarom elk jaar dezelfde thema’s. Wissel het elk jaar is af. Waarom komen er geen gast-mentors. Bijv. Trijntje Oosterhuis bij NL-product of Anouk bij rock. En alsjeblieft, dat dansclubje van Lucia Marthas kan echt niet. De zogenaamde super opening van de 1ste live-show was echt goedkoop.

 3. Robin

  Nou dat denk ik niet, De hype van het programma daalt gewoon!

  Zoals het bij seizoen 1 was (met ca. 3,5 miljoen kijkers) komt het noooooooit meer!

 4. Anonymous

  Dat vind ik nu ook, maar dan ook zeker voor de jury.
  Zijn we Gordon eindelijk kwijt.

 5. Fajah

  Vieze, vuil, stikkend homo, jij bent Te oud om zo te gedragen domme kop ga terug naar de markt daar hoor je thuis, ze heeft tenminste talent iets wat jij niet hebt ongemanieerd varken, ik begrijo niet dat jij nog steeds contract krijgt ga normem en waarden leren IK HAAT JE GORDON en ik zeg dat omdat ik weet het dat jij deze site bezoekt vieze mens

 6. Patrick

  Ik ben het met Gordon eens, voor Pauline was er XFactor uitgevonden.
  En Gordon is een super aanvulling op de jury. hij heeft een fout gemaakt om in het begin iets verkeerd te zeggen, maar dat was 1 keer, voor de rest heeft hij het goed gedaan.

  Reacties zoals hierboven van Fajah vind ik echt niet kunnen en totaal inhoudsloos, kom met argumenten.
  Nee, Henk-Jan was een super jurylid!!! Hem vond ik vreselijk, maar dan noem ik hem nog niet zoals jij op gordon afgeeft.

 7. de haas

  Dan had Gordon niet in de jury moeten gaan zitten. Het is een talent show zonder leeftijdsgrens. Hij heeft Nota Bene zich er hard voor gemaakt dat Pauline doorging. Hij moet zijn bek houden

 8. RTL GJ

  Ja hij heeft gelijk! Niet dat ze nu niet mee mag doen want ze is supergoed! Maar hij bedoeld dat ze misschien een slechtere kans heeft om te winnen!
  Kijk maar naar Bas die sukkel gaat door terwijl Asnat het veel beter deed!

  Vond Mirjam echt SUPERSLECHT! Vals en ze verkrachte het liedje gewoon! gaat de jury zeggen dat ze het goed doet….. volgens mij beinvloed de jury juist de stemmers door dit soort uitspraken…

  X-Factor is beter omdat daar de jury tussen de laatste 2 kiest..hoop dat het terugkomt

 9. RTL GJ

  @ Patrick – dat is ook niet helemaal waar dat X-Factor daarvoor is uitgevonden want daar winnen ook de mensen van 20 die veel tieners aantrekken…. gooi die tieners eruit en kijk dan wat er gebeurt! dan is het een programma voor Pauline.

  Pauline hoort gewoon bij Idols! en gaat voorlopig nog niet weg

 10. bluffy

  hij heeft gelijk, maar wat een bagger krijg je toch over je heen als je bekend ben, niks van aantrekken gor!

 11. Mart

  Hoop dat rtl slim is en snel weer afscheid neemt van gordon, of anders alleen behouden voor gillend naar huis maar echt niet geschikt voor een grote liveshow. Hoop dat als ze weer met een nieuw groot amusementsprogramma komen ze martijn krabbe weer als presentator kiezen, vind dat hij het perfect doet, in de backstage uitzendingen zie je ook dat hij echt een man is om de gezelligheid in de show te brengen net als bij de kanjer nieuwjaarsshow.Hij komt goed over en brengt idols met veel flair top,samen met ron brandsteder de beste 2 presentatoren van rtl op het gebied van amusement.Duo presentatie is vaak beter voor een grote show maar een echt goede presentatrice hebben ze niet echt bij rtl, denk persoonlijk dat nance de perfecte aanvulling is voor rtl, weg met wendy,komt erg kinderachtig over!

 12. Jeroen

  Het Idols-format is gewoon versleten en daar doe je, behalve door het nog zoveel mogelijk uit te melken, niet veel meer aan.

  Ik snap ook niet waarom RTL dit niet door lijkt te hebben. Zijn de mensen die daar werken nu echt zo stom of doen ze maar alsof? Begrijpen ze dan echt niet dat ze weer eens met iets vernieuwends moeten komen?

 13. mart

  Idols kan nog makelijk maar zou niet verkeerd zijn om het wat gezelliger te brengen door een live band in te zetten en de backstage wat meer op te leuken met goede artiesten.

 14. mart

  Voorbeelden van prachtige tv zijn evita en just the two of us

 15. Patrick

  @Mart
  Op zich heb je gelijk en ik vind persoonlijk dat het te lang duurt, 12 liveshows.
  In de voorgaande series werden de eerste liveshows ook minder bekeken dan de laatste drie vier en dat zal nu ook wel weer gebeuren, maar het duurt zolang voor je aan het echt spannende gedeelte komt.
  Want echte spanning mis je en je weet dat je violgende week weer naar de valszingende heren moet luisteren dus dan kijk je misschien al niet.

  Ikzelf zal volgende week alleen naar de uitslag kijken voorlopig.

 16. mart

  Wat heb je daar nou aan om de uitslag alleen te bekijken dat kun je ook ff de volgende dag in de krant lezen of op internet.

 17. Jeroen

  Wie boeit het nu nog wie de winnaar van Idols 4 wordt? Van de vorige winnaars hoor je zo goed als niets meer, eenzelfde lot wacht het nieuwe idool van 2008.

  Nee, de mensen lopen hier niet meer warm voor.

 18. Gerard

  Sorry hoor, heb weer Idols gekeken gisteren, maar het niveau blijft erg laag. Daar trappen de kijkers niet in. Er staan 6 deelnemers erg vals te zingen. Ook waren het gisteren slechte nummers.

  Er is een leuke top drie, maar verder is het helemaal niets. Wie heeft deze selectie gemaakt? De jury, zij zijn verantwoordelijk voor deze saaie en slechte uitzendingen!

  Daarom heeft Gordon gelijk, nu moeten we nog weken doormodderen. Ze kunnen beter gelijk 2 kandidaten naar huis sturen. Als volgende week Bas en Neil verdwijnen, dan komt dat alleen maar de show ten goede….

 19. Anonymous

  dan moet je voor de audities beginnen een leeftijds grens trekken en anders mond dicht houden!

 20. Renske

  Wat een onzin over leeftijd.. het is een zangwedstrijd en geen jonge modellen die goed kunnen zingen wedstrijd toch?…Eerlijk gezegd lijkt het eerder op leeftijdsdiscriminatie dan het oordelen van de zangkwaliteiten…

  Wacht maar tot alle pubers die nu puber zijn zelf 35 zijn geworden… dan wil ik ze wel weer eens horen als ze een baan aan hun neus voorbij zien gaan omdat er een jonger iemand aangenomen is….

  En idd… de leeftijdsgrens is 35 dus hou op met zeuren… discussie lijkt mij gesloten!

 21. Chantal

  Idols heeft voor mij ook echt zijn flair verloren. De eerdere series keken wij gezellig met een groepje meiden aandachtig naar het programma. Nu komen we zaterdags nog steeds bij elkaar, maar krijgen maar wienig mee van Idols. Het boeit niet meer. Het wordt tijd voor iets nieuws.

 22. Thies

  ja, ik zat al te kijken naar de reacties van Gorden, hoe zou de producent van Idols naar de show gekeken hebben… grrrrr :P

 23. Naomi

  Soms is Gordon een beetje grof en zeikt hij iemand af terwijl ik niet zo zie waar hij nou moeilijk over doet – hij is soms te subjectief. MAARRR

  af en toe zegt hij ook dàtgene dat andere mensen niet zeggen, terwijl het wel degelijk zo is!
  Bijvoorbeeld op de reactie van die kerel die altijd als laatste gaat:
  hij reageerde op kritiek op zijn optreden met: ‘ik ben gewoon fucking los gegaan.’
  Het kwam er echt zo sloom uit en bovendien betekent dat je losgegaan bent niet dat je mooi hebt gezongen.
  Gordons reactie hierop was: ‘waarom zeggen jullie altijd van die stomme dingen?’

  Hij probeert zich lijkt het een beetje te bewijzen en dat zou hij wel naast zich mogen leggen. Maar zijn recht voor z’n raap-heid is wel gunstig :)

 24. Lars

  Ik vond Gordon’s commentaar gisteren weinig bijdragend, m.n. over Bas’ optreden. Je hoorde de overige juryleden ook klagen daarover. Het zou mooi zijn (en vernieuwend) als ze het jurycommentaar in iets andere vorm zouden neerzetten, als dat ze met elkaar in gesprek gaan b.v. Net zoals je dat bij voorrondes zag.

  Verder: sublieme opening gisteravond, helemaal weekendgevoel! Ik vind de combi Wendy&Martijn ook heel goed, geslaagd. Idols is wat mij betreft niet over of voorbij. Er is iets anders wat meer nieuw is en meer kijkers trekt, so be it. Toch nog steeds ruim een miljoen kijkers… daar zouden veel programma’s voor tekenen.

 25. Lars

  PS commentaar van Gordon over Bas klopt niet helemaal volgens mij :S Heb namelijk vrij veel heen en weer gezapt. Haha, nou ja. Heb in de tussentijd ook wat andere commentaren gelezen, en ik begrijp niet dat men Nance een betere combi zou vinden dan Wendy. Echt no way! Wendy is top, juist in zo’n show. Ik kreeg echt kippenvel van de opening gisteravond, daar hoor ik niemand over. En je ziet dat ze een vrij creatief team hebben om er een heel gave avond van te maken… En hypes zijn niet voor niets hypes!! Als je een keer vrij goed hebt gescoord of het hebt gedaan, betekent dat niet dat je de daarop volgende keren dat moet evenaren… Dat lukt nooit: daarom heet het een hype. Idols is een talentenjacht, een zaterdagavondshow, een feel-good programma en dat klopt nog steeds als een bus!

 26. KJ

  Wendy doet het best wel aardig daar niet van. Maar ze heeft zo een mager gezicht en ziet er oud uit vind ik. Ze mag wel eens wat meer eten. Je kon, en ik heb alleen de uitslag gezien, tussen al die haren nauwelijks dat kleine gezichtje halen.

 27. hidde

  ahhhhhhhhh

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.