1,1 miljoen kijkers voor Idols


De kijkcijfers van zaterdag 5 januari 2008 (SKO)

Idols (RTL4, 20:00) – Tot ongeloof van jurylid Gordon mocht kandidaat Bas op het laatste nippertje door naar de volgende liveshow van Idols en stuurde het publiek de veel beter zingende Asnat naar huis. Gordon sloeg de handen voor het gezicht. “Ongelooflijk“, sprak het jurylid. Bas kreeg eerder op de avond hevige kritiek van de jury te verduren. “Ik ben er eigenlijk een beetje stil van en dat is geen goed teken“, sprak Gordon na het optreden van Bas. “Het was echt verschrikkelijk. Echt.

Bas zong gedurende het optreden erg vals, zei Gordon. “Ik vind je een ontzettend leuke gozer en als ik je op die beelden zie met dat ongelooflijk lekkere lijf, zou ik er een poster van boven mijn bed willen hangen. Maar je moet echt, écht je mond te houden voortaan. Het is niet om aan te horen. Het is op alle vlakken fout. De inzet was vals, de refreinen waren vals, te hoog gegrepen. Je kwam er niet bij met je stem. Wat je ooit in die voorronde hebt gedaan, heb ik nooit meer teruggezien. Ik weet niet waar het mis is gegaan, maar dit was echt tenenkrommend.

De liveshow van Idols werd zaterdagavond – zonder concurrentie van Paul de Leeuw – door 1.074.000 kijkers (madl: 15.3%) bekeken. Ter vergelijking: de derde liveshow van Idols 1 trok 2.1 miljoen kijkers, de derde liveshow in Idols 2 scoorde 2.4 miljoen kijkers en de derde liveshow van Idols 3 werd door 1.9 miljoen mensen bekeken. Terug naar de huidige Idols-reeks: de Backstageshow op RTL 5 scoorde 377.000 kijkers en de Idols Uitslag werd door 1,3 miljoen mensen bekeken.

Een Nieuwe Jas – Live (AVRO, Ned2, 20:17) – Recht tegenover Idols ging zaterdag op Nederland 2 de nieuwe muziekshow Een Nieuwe Jas – Live van start. Hierin zingen bekende artiesten de mooiste Nederlandstalige nummers van anderen. Deelneemster Chantal Jazen, eerder presentatrice van Idols, was in haar nopjes met het nummer Liefs uit Londen van Blof. “Ik vind het erg mooi en de tekst ontzettend ontroerend. Het is zo knap hoe zo’n lied bij zoveel mensen blijft hangen“, zegt Chantal in Televizier. Volgende maand gaat het eigen programma van Chantal van start, waarin ze de straat op gaat om mensen te vragen naar hun favoriete lied. “Het gaat om hun persoonlijke herinneringen. Later zing ik dat lievelingsnummer dan speciaal voor die mensen en geef ik ze dus eigenlijk een muzikaal cadeautje.” Een Nieuwe Jas – Live werd zaterdag door 547.000 kijkers (madl: 7.8%) bekeken.

Als beste uit de bus (RTL7, 19:31) – Presentator John Williams is sinds zaterdag te zien in de nieuwe serie Als beste uit de bus!. Zes kandidaten dromen al jaren van een baan als buschauffeur en in vier afleveringen worden ze gevolgd bij de opleiding bij Connexxion. De busmaatschappij betaalt de boel, maar Williams zegt blij te zijn met de vrijheid die de filmploeg kreeg. “We mogen echt alles laten zien, ook de minder leuke kanten van het beroep. De kijker ziet wat het inhoudt om buschauffeur te worden.” De kandidaten krijgen het zwaar te verduren. De eerste keer dat ze een bus mogen besturen worden ze gelijk in hartje Amsterdam gedropt. “Op zaterdag! Ik herinner me nog dat ik net mijn rijbewijs had gehaald, toen moest ik er echt niet aan denken middenin Amsterdam te rijden. Zij hebben nog niet eens hun rijbewijs en moeten met die enorme bus door de drukke stad.” Als beste uit de bus werd zaterdag door 91.000 kijkers (madl: 1.5%) bekeken op RTL 7.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen