Inspector Lynley voor het laatst op televisie

Het is vanavond tijd voor de allerlaatste aflevering van de populaire detective Inspector Lynley. In augustus van het afgelopen jaar liet de BBC weten te gaan stoppen met de productie van de serie, tot groot ongenoegen van de Nederland- se fans. Inspector Lynley wordt hier goed bekeken. De aflevering ‘Limbo’, die in Engeland van de buis werd gehaald vanwege opmerkelijke gelijkenissen met de ontvoering van Madeleine McCann, trok afgelopen woensdag 1.4 miljoen Nederlandse tv-kijkers.

BBC maakte vorig jaar bekend te stoppen met Inspector Lynley. “Dit tot groot ongenoegen van de KRO Detective fans die naar aanleiding van dit bericht ruim 13.000 handtekeningen leverden om hun teleurstelling kenbaar te maken“, aldus KRO. “De KRO bekijkt momenteel de mogelijkheid om de handtekeningen van de fans te overhandigen aan Nathaniel Parker, die de rol van inspector Lynley vertolkt.

Op woensdag 2 januari werd de voorlaatste aflevering van Inspector Lynley uitgezonden. Deze aflevering Limbo, die in Engeland van de buis werd gehaald, trok bijna 1,4 miljoen kijkers, waarmee het een van de best bekeken KRO Detectives is. “Van alle eerdere Lynley afleveringen haalde deze aflevering de hoogste kijkcijfers.

In de allerlaatste Inspector Lynley, ‘Know thine enemy’, wordt in een meer het lichaam van een vermiste scholiere gevonden. Ze blijkt te zijn verkracht en ze is waarschijnlijk een tijd gevangen gehouden. Dan wordt Kelly, een andere scholiere, als vermist opgegeven. Ze is diabeet en zal in coma raken als ze niet snel gevonden wordt.

Inspector Lynley is vanavond tussen 22.15 en 23.55 uur te zien op Nederland 1.

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen