Jaap Jongbloed zoekt het Mooiste Meisje van de Klas

Jaap Jongbloed presenteert vanavond de eerste aflevering van het Mooiste Meisje van de Klas op Nederland 1. Een nieuwe, achtdelige programmareeks vol nostalgie en herkenbare herinneringen aan de jaren ’70 en ’80. Jaap Jongbloed gaat op zoek naar de het mooiste meisje uit de klas van toen. “Er zijn er bij die in de Playboy hebben gestaan, die een erotische clip hebben gemaakt en er zijn er bij die echt een leven van glitter en glamour leiden“, vertelt Jaap over het nieuwe programma.

Jaap Jongbloed zoekt het mooiste meisje uit de klas van toen. “Wat maakte haar zo speciaal en van wie kreeg zij haar eerste zoen?“, legt een woordvoerder van de TROS uit. “Maar ook: Hoe is ze terechtgekomen, wat is er met haar gebeurd en heeft ze nog contact met vroegere klasgenoten? Zijn de verwachtingen die men over haar had uitgekomen of heeft haar leven een verrassende wending genomen?

In de eerste aflevering gaat Jaap op bezoek bij Birke. Aan het begin van de jaren tachtig zat zij in het Noord-Hollandse Bergen op de Vrije School. “De jongens uit haar klas beschouwden haar als het mooiste meisje van de klas, maar ook ver buiten de school viel haar schoonheid op. Haar naam werd op straat gekalkt en op schoolreis naar Italië veroorzaakte zij een verkeerschaos met haar verschijning.

Na haar school wordt zij een veelgevraagd model en verschijnt zij zelfs in de Playboy. “Centraal staat de vraag of haar schoonheid een garantie was en is voor succes“, vertelt de zegsvrouw van de omroep. “Aan het woord komen oud-leraren, klasgenoten, ex-vriendjes en haar beste vriendin van toen. De twee vriendinnen kregen ooit ruzie over een relatie en daarmee was de jarenlange vriendschap over. Zij treffen elkaar nu na jaren voor een emotioneel weerzien.

Het Mooiste Meisje van de Klas is vanavond om 22.10 uur te zien op Nederland 1.

Meer in TROS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen