‘Heibel bij RTL over binnenhalen Remko van Westerloo’

Bij het verdwijnen van de omroep Talpa kreeg Remko van Westerloo (foto) een baan als programmadirecteur bij het bedrijf van zijn vader en RTL-baas Fons van Westerloo. Intern ligt dat niet lekker, schrijft HP/DeTijd deze week. “De keuze voor Remko van Westerloo zorgt voor misnoegen, wrevel en heibel bij de kern van de RTL-medewerkers, zeker nu het marktaandeel van RTL bij lange na niet voldoet aan de verwachtingen“, aldus de schrijver van het artikel deze week in opi- nietijdschrift HP/DeTijd.

De kern van RTL-medewerkers zou niet begrijpen dat ‘de top’ het ‘zoontje van’ heeft binnengehaald als programmadirecteur van RTL 5 en RTL 8. Een ‘insider’ zegt in HP/DeTijd dat er voor de functie die Remko inneemt slechts één sollicitant was: Remko. “Sommige potentiële kandidaten hielden hun kruit angstvallig droog toen ze merkten dat Remko aan de race meedeed. Ze hadden geen zin vast te lopen in het feodale Van Westerloo-bolwerk, en vreesden complicaties met Fons van Westerloo.

Volgens een zegsman uit kringen van de ondernemingsraad voldeed Remko aan alle voorwaarden van personeealszaken en de ondernemingsraad. En “als er gesjoemeld was, zouden we aan de bel hebben getrokken“.

Een van de critici vraagt zich in het blad af of het vertrek deze zomer van Wim ter Laak, programmadirecteur van RTL 4, verband had met de komst van Remko. “Ter Laak werd ondergeschoffeld. Hij had een andere visie en verdedigde die ook. Dat kostte hem de kop, zeggen sommigen. Ik zie het anders. Hij zat in de weg.

Het artikel over de Van Westerloos is deze week te lezen in HP/DeTijd.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen