Fons van Westerloo wil ook met wijn gooien

Fons van Westerloo grapte maandag inhakend op het wijnincident bij Pauw & Witteman dat hij sommige mensen ook wel met wijn wil begieten. Hij noemt als voorbeeld journalist Mark Langeslag, die het vertrek van Fons van Westerloo onthulde. “Ik had toch wel een paar mensen die ik ook wel een glas wijn in hun gezicht had willen gooien het afgelo- pen weekend“, zei Van Westerloo in RTL Boulevard. “Het Algemeen Dagblad, en zeker Mark Langeslag heeft een artikel gepubliceerd…

Van Westerloo “Echt, ik zit veertig jaar in het vak en ik heb echt wel wat meegemaakt, maar een artikel waarin echt 99 procent niets klopt, heb ik echt nog nooit meege- maakt. Hij zegt: de directie is onder curatele gezet, de nieuwe beoogd leider van de tent is een tussenpaus, we hebben ernstig bezuinigd op de programmagelden. Dat is allemaal niet waar. Dat ik iets anders ga doen, is inderdaad waar.

Fons van Westerloo legde nog eenmaal uit dat zijn vertrek niets met tegenvallende kijkcijfers te maken heeft. “Verleden jaar november heb ik met mijn grote baas zitten praten en gezegd: ‘Ik wil best wel wat rustiger aandoen’. De Talpa-deal is me natuurlijk niet in de koude kleren gaan zitten. Daar heb ik een jaar heel hard aan gewerkt. Hij is met een prachtig aanbod gekomen. Ik was er dolgelukkig mee.

De financieel directeur Frank Eijken beloofde de adverteerder een marktaandeel van 35 procent in de doelgroep 20 tot 49 jaar. Dat percentage werd vorig jaar niet gehaald. Van het woord ‘gefaald’ wil Fons van Westerloo echter niet horen. “Nee, natuurlijk niet. Dat gebeurt. Er is sterke concurrentie van de Publieke Omroep. En we hebben een fantastisch jaar gedraaid. Ruud de Lange, ook één van mijn vijanden, zegt vandaag in het NRC: ‘Ze hebben 40 miljoen meer kunnen maken’. Dat is echt flauwekul. We hebben een topjaar gedraaid verleden jaar in alle opzichten.

Fons van Westerloo verwacht ook dat zijn maat en programmadirecteur Bart in ’t Hout opstapt. “Bart heeft altijd gezegd: ‘Als Fons weggaat, ga ik ook’. Bart is wel een man van zijn woord. Die zal zeker zeggen: ‘Als hij gaat, ga ik ook’.

Het gerucht ging dat oud-programmadirecteur Leo van der Goot Bart in ’t Hout mogelijk zou opvolgen. “Ik denk eerlijk gezegd in nog geen honderd jaar. Ik weet hoe daar de grote baas van RTL over denkt, dus sluit dat maar rustig uit.

RTL Nederland zit nu niet zonder directeur, benadrukte hij. “We hebben een paar hele goede programmadirecteuren. Remko van Westerloo om er één te noemen.

Albert Verlinde stelde in RTL Boulevard de enige kritische vraag. “Maar al die CSI op RTL 4 bijvoorbeeld? Dan denk je als kijker: nou, dat is ook niet veel“, stelde Verlinde. Fons van Westerloo reageert enigszins geïrriteerd: “Daar wordt alleen wel heel veel naar gekeken. Wij kunnen dat wel zeggen, maar de kijkers kijken in grote getalen naar CSI. Dus ik zie daar het foutje niet van in…

Bekijk de berichtgeving rondom Fons van Westerloo de afgelopen dagen:

Fons van Westerloo weg als RTL-baas‘ (12 januari 2008)
Van Westerloo: ‘Vertrek heeft niks te maken met kijkcijfers’‘ (12 januari 2008)
RTL 4 heeft stempel van familiezender losgelaten‘ (14 januari 2008)
De Gouden Kooi stopt voor EK-maand juni‘ (14 januari 2008)
Fons van Westerloo: ‘Talpa bracht niet wat we wilden’‘ (14 januari 2008)

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen