Yvon Jaspers: ‘Marc-Marie en ik wilden altijd al kerstshow’

Marc-Marie Huijbregts en Yvon Jaspers zijn deze week te zien in hun eigen kerst- spelshow Kerst met Marc-Marie en Yvon, in het tijdslot van De Wereld Draait Door. In drie spelronden nemen zij het met hun kandidaten tegen elkaar op in drie spelronden met nutteloze, interessante en karaoke vragen rondom kerst. Yvon is blij met de show. “We zeuren er al jaren om, van: ‘We willen samen een kerstpro- gramma!’ Nu is het er van gekomen. Het voelt helemaal niet als werk. Ik verheug me er enorm op.

Volgens Yvon, die Marc-Marie haar “beste vriend” noemt, is het programma ultiem om in de kerstsfeer te komen. De uitzending van vanavond werd afgelopen zaterdag opgenomen, vertelt Yvon bij de VARA. “Wat je ziet is Marc-Marie met 25 pastoors. En ik met 25 vroedvrouwen. Die missen de kerst, want ze moeten werken. Ze gaan met ons kerst vieren. Ze nemen het tegen elkaar op: wie weet het meest van kerst?

Ook Marc-Marie geniet van de opnamen. “Heel lang wilden wij samen zo’n soort programma maken. Wij vonden het altijd zo jammer dat voor kerst alle leuke dingen ophouden. Dan is er voor de kerst nooit iets leuks op televisie.

Marc-Marie is ‘bloedfanatiek’, zegt Yvon. “Hij kan helemaal niet tegen zijn verlies.” De cabaretier verdedigt zich: “Thuis zeiden ze altijd: als je een spel speelt, dan gaat het er ook om dat je het spel serieus probeert te nemen…

De kerstshow van Marc-Marie en Yvon wordt gespeeld door kandidaten uit beroeps- groepen die normaal gesproken moeten werken met Kerstmis. Zo komen groepen tegenover elkaar te staan als brandweerlieden en boeren, dierentuinverzorgers en daklozenopvangmedewerkers en doventolken en taxychauffeurs.

In een alles beslissende finale nemen radiografisch bestuurde kerstkonijnen en/of kalkoenen het tegen elkaar op. “Ouderwetse gezelligheid voor een jong publiek dat in de donkere dagen op de bank kruipt om in de kerststemming te komen.

Kerst met Marc-Marie en Yvon is deze week iedere werkdag van 19.30 tot 19.55 uur te zien bij de KRO op Nederland 3. (Foto: Roland J. Reijnders)

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Ziet u André Hazes jr. ook graag met Gordon mee emigreren naar Dubai?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen