Carmen, Kassandra en Cecile in finale ‘Next Top Model’

De rode Cecile, lichtblonde Carmen en donkere Kassandra staan vanavond in de twee uur durende live-finale van het programma Holland’s Next Top Model met presentatrice Daphne Deckers. De finale vanuit de lichtfabriek in Haarlem wordt feestelijk geopend met een optreden van de Sugababes, waarna het drietal voor de laatste keer beoordeeld wordt door de vakjury. “Ik had het echt niet verwacht“, zegt Kassandra. “Er doen zo veel mooiere meisjes mee aan zo’n modellenwedstrijd.

Door hun optreden op televisie, wordt het drietal regelmatig herkend op straat. “Ik was laatst een keer uit en toen werd ik herkend door een paar meiden“, vertelt Carmen in Veronica Magazine. “Ze zaten me afkeurend aan te kijken, maar ik was zo vrolijk, dat ik stond te grijnzen. Toen werden ze wel weer vriendelijk. Als mensen denken dat ik arrogant ben, weten ze gewoon niet beter.

Kassandra vertelt dat mensen heel erg letten op wat ze doet. “En trekken daar heel snel conclusies uit. Zo zat ik laatst in de trein en ik had een nogal emotioneel gesprek met een vriendin, ik zat te huilen enzo. Mensen herkenden me en zaten elkaar aan te stoten en ik voelde me zo bekeken. Helemaal niet leuk.

Volgens Cecile kent de strijd geen verliezers. “Ben ik het wel mee eens. Ik denk dat iedereen wel werk kan krijgen naar aanleiding van dit programma.” Als ze wint, hoopt ze goed door te breken. “Nederland is niet te klein. Maar je wilt natuurlijk altijd uitbreiden en meer van de wereld zien!

De modellen in spé worden in de finale niet alleen beoordeeld door de kritische vakjury, maar ook het publiek kan deze avond hun stem uitbrengen via sms. Uberstylist en coach Bastiaan van Schaik is deze avond ‘backstage reporter’ en legt achter-de-schermen de voorbereidingen vast en interviewt de modellen.

Niet alleen de Nederlandse fashion- en glamourwereld is aanwezig, ook familie van de finalisten zitten in de zaal. Op het programma staan modeshows van Nederlandse topontwerpers en exclusieve luxelabels. “Maar ook worden de meiden onderworpen aan de ultieme live challenge“, vertelt een woordvoerster van televisiezender RTL 5. “Live on stage moeten de drie finalisten een ultieme opdracht doen: welk meisje presteert zelfs in een grote live televisieshow als een echt topmodel?

De winnares wint een modellencontract ter waarde van 75.000 euro bij het gerenommeerde modellenbureau ModelMasters The Agency. Daarnaast krijgt zij een cover op de Nederlandse Glamour, is zij te bewonderen in een grootscheepse reclamecampagne van L’Oréal Paris en doet ze in januari mee aan de prestigieuze verkiezing ‘Ford Supermodel Of The World’ die in New York plaatsvindt.

Holland’s Next Top Model is om 20.30 uur te zien op RTL 5.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen