Van Amstelveen naar Afrika terug op RTL 4

De avontuurlijke familie Van der Heijden is volgend jaar te zien in het vervolg van het programma Van Amstelveen Naar Afrika op RTL 4. Dat meldt de tv-zender. Vorig jaar maakte de kijker kennis met het gezin, dat hun geboorteland verruilde voor de Zambiaanse bush. In het vervolg is te zien hoe het Edjan, Robyn-Anne en hun drie dochters Lara, Ellen en Eva het afgelopen jaar is vergaan. De realityserie over de familie wordt vanaf 17 januari 2008 iedere donderdag om 20.30 uur uitgezonden door RTL 4.

Na vier zware jaren in de Afrikaanse wildernis lijkt alles voor de familie op zijn plaats te vallen. Hun lodge Mukambi Safari is aardig volgeboekt, financieel gaat het hen voor de wind, het personeel heeft er zin in en hun dochters hebben een nieuwe lerares. “Maar er wordt te vroeg gejuicht“, aldus een zegsvrouw van RTL 4.

Extreme regenval zorgt dit jaar voor veel overlast, een groot internationaal safaribedrijf start een harde concurrentiestrijd, het gezin wordt voor de rechter gesleept door een personeelslid en de bank blokkeert hun bankrekening.

Bovendien laten ook de ‘huisdieren’ van zich horen. Dagelijks moeten de gasten langs nijlpaard Basil sluipen, omdat hij de lodge als zijn persoonlijke loungeplek ziet. De olifanten op het park blijven onrustig en jagen zo nu en dan de gasten de stuipen op het lijf, terwijl de drie geadopteerde wrattenzwijnen voor complete chaos zorgen.

Van Amstelveen Naar Afrika geeft een realistisch beeld van een gezin dat hun leven compleet heeft omgegooid om hun dromen te verwezenlijken in het buitenland. Alles wat daarbij komt kijken, is vanaf donderdag 17 januari te zien in de tweede reeks.

Het eerste seizoen van Van Amstelveen Naar Afrika telde vijf afleveringen en was vanaf januari 2007 wekelijks op de late zondagavond (22.30 uur) te zien op RTL 4. De programmaserie werd door ongeveer 700.000 kijkers gevolgd.

12 Commentaren
Nieuwste
Oudste Meest gewaardeerde
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Gast
NP
augustus 29, 2011 14:50

Zonet een aflevering van Amstelveen naar Afrika gezien. 29-08-2-11
Blijkt dat er enkele dieven het restaurant van de famillie hadden bezocht en hier hebben gestolen.
Enkele leden van de famillie, politie en camera team gaan op onderzoek uit en vinden de dieven.
De dieven worden door menigen goed in elkaar geslaan met stalen stokken, vuisten op diens hoofden, schoppend tegen lichaam etc. Ik vind het echt te ver gaan dat deze gebeurtenis word gefilmd en uitgezonden op tv. Het is vooral zo dat politie in NL niet zo omgaat met dieven (formeel), het valt dan extra goed op hoe heftiger dieven daar worden aangepakt.

Kom op mensen, is het niet enigzins logisch en te verwachten dat arme locals ons Westerse ondernemingen bestelen door diens armoede?
Richt lekker in NL een onderneming op!

Gast
Sjef
januari 17, 2008 18:32

Komt dat nu vanavond nog, of is het uitgesteld? of komt het sowieso niet meer?

Gast
Martin
december 21, 2007 12:48

Van Amstelveen naar Afrika is nergens meer te vinden in de programmaschema’s van RTL4… Gaat het nu ineens niet meer door?

Gast
Jeroen
december 18, 2007 12:30

@Brian
Ken de serie, opzich wel een aardige serie. Jammer dat er in Amerika maar 2 miljoen mensen naar kijken

Gast
Hees
december 18, 2007 12:29

@post7, Life Is Wild is een flop in Amerika. Slecht geacteerd, flinterdun verhaal, slechte dialogen, past prima ’s middags bij de EO. Leuk voor kinderen.

Gast
Brian
december 18, 2007 11:49

Kent iemand de serie ‘Life is Wild’ ? Loopt op het moment in de US en speelt zich ook af in Afrika. Hele leuk serie en prachtige beelden, zeker het kijken waard.

Gast
Anoniem
december 18, 2007 11:32

FLOP

Gast
Johan
december 18, 2007 11:19

Ja, dat weet ik, wat ik gezien heb ging over Namibie.

In 1904 vond daar de eerste ‘Entloesung’ plaats, dus als je het niet altijd over de WO2 wilt hebben met Duisters in de buurt, begin je gewoon daar over…

Gast
René[vanGee]
december 18, 2007 10:58

@De Duisters zijn er ook niet meer weg te slaan,

Haha nee natuurlijk veel Afrikaanse landen zijn voormalige Duitse kolonies.

Gast
Johan
december 18, 2007 10:57

Afrika is de nieuwe ‘hype’

De Duisters zijn er ook niet meer weg te slaan, maar een mooier decor kan je je als filmer ook niet wensen.
Laatst ‘Unser Farm in Arfrika’ gezien via de mediatheek van de ZDF, die kinderen mogen daar al met 14 in de auto en op de motor

Gast
Anoniem
december 18, 2007 10:38

Leuk :D Vond het een mooie serie!

Gast
Chiel
december 18, 2007 10:18

En nu wat minder dierenshots! Belachelijk natuurlijk dat een hele verbouwing met 1 zinnetje werd afgedaan en NIKS in beeld werd gebracht!

En nu weer iedere daonderdag op 4 Het rier om, dat scoort altijd goed.

Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen