Robert Jensen: ‘Ik ben de beste presentator van Nederland’

Robert Jensen had in oktober de twijfelachtige eer de eerste winnaar te zijn van Het Lelijk Ding, de prijs voor de slechtste presentator van Nederland. De talkshowhost heeft de prijs nooit opgehaald. “Omdat het niet waar is. Ik ben juist de allerbeste tv-presentator van Nederland“, geeft Robert aan. “Dat ís zo. Dat komt uit alle onderzoeken, behalve uit de verkiezing van Veronica. Ik kan nooit de slechtste zijn, want ik heb het populairste programma op de tv in de doelgroep 18 tot 35 jaar.

Robert Jensen doet zijn uitspraken in een interview met Gerard Joling, deze week gasthoofdredacteur van Veronica Magazine. Robert geeft zelden een interview, maar voor Gerard maakt hij een uitzondering: “Ik doe het helemaal alleen voor jou, want je bent een vriend van de show. Je mag me alles vragen, ik geef overal antwoord op.

De talkshowhost wil iedereen in zijn show, maar geeft zelf nooit thuis. “Ik ben al 160 dagen per jaar twee uur per dag op tv. Zelf vind ik het hoogst irritant als mensen te vaak te zien zijn. Bovendien is het vermoeiend om er nog interviews bij te doen. Ik vind het ook wel lekker om even niet op die manier met mezelf bezig te zijn.

Gerard vindt dat Robert milder is geworden in zijn talkshow. “De show is nog steeds scherp en pittig, maar er bestaat balans“, zegt Robert. “Als je één keer per week uitzendt, kun je omgeremd lachen, knallen en gaan, maar zodra je vijf avonden op tv bent, krijg je meer diversiteit in je programma. De ene avond knallen, terwijl je de dag erna een serieus onderwerp behandelt, zoals de verdwijning van Natalee Holloway. Daarmee laat ik een andere kant van mezelf zien.

De geruchten gaan dat Robert homoseksueel zou zijn. Dat is volgens de presentator niet zo. “Nee. Maar stel dat het wél zo zou zijn, is dat dan belangrijk? Dat kan toch geen issue zijn? (..) Met mannen heb ik alleen maar vriendschap.

Zanger Gordon heeft een hekel aan Robert Jensen. In zijn column voor Privé maakt hij gehakt met Robert. Doet dat wat met de presentator? “Nee, m’n hart klopt al sinds de vorige eeuw niet meer. Ik kan er hartelijk om lachen. Ik vind het mooi als mensen mij aanvallen. Als ik uitdeel, moet ik ook incasseren. Uiteindelijk doen we het allemaal ‘in good humor’. Gordon kan daar alleen niet mee omgaan. Jij wel, jij bent fair: je deelt uit, maar incasseert ook. We weten allebei dat Gordon dat niet kan.

Het hele interview met Robert Jensen is te lezen in Veronica Magazine.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Heeft Matthijs van Nieuwkerk de piek van zijn carrière al bereikt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen