Fons van Westerloo: ‘Eredivisie speelt gevaarlijk spel’

RTL-topman Fons van Westerloo vindt dat de Eredivisie CV met haar plan de samenvattingen van de eredivisieduels op zondag naar 20.00 uur te verschuiven gevaarlijk spel speelt. “De mensen wa- ren al geïrriteerd toen drie jaar geleden de samenvattingen verhuisden van de NOS naar Talpa en Talpa voor een totaal andere volgorde van wedstrijden koos. Die mensen zullen nu nog geïrriteerder raken. Er is een verschil tussen slim en boerenslim“, zegt Fons van Westerloo vandaag in De Volkskrant.

De Eredivisie CV openbaarde maandagmiddag de tender, het officiële document van de tv-rechten waarop omroepen en andere platforms tot 17 januari kunnen bieden. Omdat de laatste live wedstrijd op zondag om 19.45 uur is afgelopen, is ervoor gekozen de samenvattingen een uur later dan gebruikelijk was te laten beginnen.

Ze irriteren de kijkers met die verschuiving en dan gaan ze diezelfde mensen ook nog eens, via betaal-tv, geld vragen voor live wedstrijden. Op die manier moet je oppassen dat je de voetballiefhebbers niet wegjaagt“, geeft Van Westerloo aan.

John de Mol betaalde drie jaar geleden 105 miljoen euro voor drie seizoenen voetbal. “Dat bedrag wordt nu nooit meer gehaald“, aldus Van Westerloo, die nog niet kan zeggen waar zijn station precies op zal bieden. Ook SBS, dat in principe wel geïnteresseerd is, wil pas half januari zeggen op welk pakket de zender zal bieden.

Mediadirecteur Jan de Jong van de NOS houdt zich eveneens op de vlakte. “Als de samenvattingen hetzelfde bedrag moeten opleveren als de vorige keer, doen wij niet mee“, zegt De Jong in de krant. “Op dat tijdstip kom je in een open veld, waar je met de samenvattingen moet concurreren met goed bekeken programma’s als Boer Zoekt Vrouw, 1 tegen 1000 en Peter R. de Vries. Het is duidelijk: het voetbal wil achter de decoder, dat is de diepe wens van de Eredivisie CV.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Heeft Matthijs van Nieuwkerk de piek van zijn carrière al bereikt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen