Tv-première Shrek Christmas Special op RTL 4

De Shrek Christmas Special beleeft op vrijdag 21 december zijn Nederlandse première op RTL 4. Dat meldt de televisiezender vandaag. In de Verenigde Staten was de half uur durende special vorige maand een grote hit. Bijzonder is dat alle acteurs die hun stem leenden aan de figuren in de Shrek-films, zoals Mike Myers, Antonio Bandera, Cameron Diaz en Eddie Murphy hebben meege- werkt aan de kerstspecial die producent Dreamworks speciaal heeft vervaardigd voor televisie.

De Shrek Christmas Special was een groot succes in Amerika. Het zorgde ervoor dat ABC marktleider werd op de avond van uitzending en was na de ABC-shows Dancing with the Stars en Dancing with the Stars Result Show zelfs het derde best bekeken programma van de week. Een zegsman van RTL 4 doet er nog een schepje bovenop: “Het is het best bekeken tv-programma van het jaar van het Amerikaanse ABC. Er keken maar liefst 21,1 miljoen Amerikanen naar de kerstbelevenissen van Shrek.

In de Shrek-kerstspecial is te zien hoe de groene reus zich helemaal heeft verheugd op een rustige periode die hij gezellig met zijn gezin wil doorbrengen. Hoewel de feestdagen voor de deur staan, lukt het Shrek maar niet om in de juiste stemming te komen. Hij wil zijn Fiona en de kinderen niet teleurstellen, dus hij doet zijn best, maar op Kerstavond besluiten zijn vrienden Ezel, de Gelaarsde Kat, het Koekmannetje en de anderen hem te laten zien wat het kerstgevoel volgens hen inhoudt.

Na de special is de allereerste ‘Shrek’-film te zien. In de populaire animatiefilm uit 2001 kon de wereld kennis maken met de enigszins cynische reus Shrek. Die ziet zijn natuurlijke habitat, het moeras, langzaam veroverd worden door de sprookjesfiguren die de kwade heerser Farquaad van Duloc heeft verbannen.

Shrek is nogal op zijn privacy gesteld en heeft genoeg van alle drukte. Hij sluit een deal met Farquaad: als hij de mooie prinses Fiona redt uit een kasteel dat bewaakt wordt door een draak, dan krijgt hij zijn land terug. Shrek gaat er op uit en wordt vergezeld door zijn nieuwe vriend Ezel. Fiona draagt een groot geheim met zich mee.

Steracteurs Mike Myers (Shrek), Cameron Diaz (Fiona), Eddie Murphy (Ezel) en Antonio Banderas (De Gelaarsde Kat) geven de karakters een extra dimensie in deze film, die twee Oscars en een groot aantal andere filmprijzen heeft gewonnen.

De Shrek Christmas Special is op vrijdag 21 december tussen 20.30 en 21.00 uur te zien bij RTL 4; de film Shrek volgt daarna tussen 21.00 en 22.35 uur.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen