Nieuw NCRV-duo presenteert Samen tegen Kanker

Mieke van der Weij en Ernst Daniël Smid (foto) verzorgen op maandag 17 december de presentatie van de live televisieactie Samen tegen Kanker op Nederland 2. Dat meldt de NCRV vandaag. Het programma staat geheel in het teken van het werven van donateurs voor KWF Kankerbestrijding. Een van de studiogasten is ex-kankerpatiënt Frank Sanders, de partner van wijlen Jos Brink. Jos presenteerde het programma vorig jaar en overleed op 17 augustus aan darmkanker.

In Samen tegen Kanker staan persoonlijke verhalen centraal. “Patiënten en ex-patiën- ten vertellen over de enorme impact van kanker en het belang van onderzoek“, legt een zegsman van de NCRV uit. “De soorten kanker die centraal staan in de uitzending zijn lymfekanker, prostaatkanker en hersentumoren bij kinderen.

Eén van de patiënten die zijn verhaal vertelt, is Peter Kapitein. Nadat hij van lymfekanker verlost leek te zijn, fietste hij in 2007 samen met 77 anderen maar liefst ruim één miljoen euro bij elkaar voor KWF Kankerbestrijding. Dit is het hoogste particuliere bedrag dat ooit geschonken is aan dit goede doel. Groot was dan ook de teleurstelling toen hij kort geleden moest constateren dat zijn ziekte is teruggekomen.

Een ander verhaal dat in het middelpunt staat, is dat van wereldkampioene boksen Esther Schouten. Ook bij haar werd lymfekanker geconstateerd. Dat gebeurde afgelopen jaar, op haar dertigste. In de uitzending vertelt Esther hoe haar toekomst is veranderd en welke levensgrote onzekerheden dit nieuws haar bracht.

Ook bekende Nederlanders doen hun persoonlijke verhaal over kanker, in de vorm van een testimonial. Veelal gaat het daarbij om prominenten, die zelf kanker hebben (gehad) of de ziekte van nabij hebben meegemaakt. Minister-president Jan Peter Balkenende vertelt waarom hij het belangrijk vindt dat het KWF Kankerbestrijding zoveel mogelijk donateurs krijgt. Ook Job Cohen, Dirk Kuyt, Albert Verlinde en Anky van Grunsven leveren hun bijdrage.

In de special vindt een gastoptreden plaats van De Drie Baritons: Daniël Smid, Henk Poort en Marco Bakker brengen een hommage aan Luciano Pavarotti. De operazanger die afgelopen jaar is overleden aan alvleesklierkanker.

Er is een telefoonteam met daarin onder andere Joris Linssen, Bart Chabot, Willeke Alberti, Femke Halsema, Henkjan Smits, Bridget Maasland, Anneke Grönloh, Gijs Scholten van Aschat en Klaas Jan Huntelaar. (Foto: Govert de Roos)

4 Commentaren
Nieuwste
Oudste Meest gewaardeerde
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Gast
Gong
december 6, 2007 18:20

Mooie actie van de NCRV

Gast
Frits
december 6, 2007 16:37

Die 2 op de foto hebben hun langste tijd ook wel gehad lijkt mij, beetje lullig om zo’n stel dit programma te laten presenteren. :?

Gast
Ronald
december 6, 2007 16:09

Mieke is dus nog niet helemaal afgeserveerd door de NCRV.

Gast
Bas v.d Kimme
december 6, 2007 15:15

Nou toch mooi dat de Ncrv een actie tegen deze ziekte houd
want het komt nog vaak genoeg voor.

Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen