RTL 4 gaat op zoek naar Het Zesde Zintuig

Een aantal mensen die beweren over bijzondere gaven te beschikken worden aan verscheidene tests onderworpen in het nieuwe realityprogramma Het Zesde Zintuig op RTL 4. Dat laat een zegsman van de televisiezender vandaag weten. De KRO gaf onlangs geen vervolg aan hun zoektocht naar paranormaal talent in het programma Op Zoek Naar Het Zesde Zintuig. De woordvoerder van RTL 4 legt uit: “Het Zesde Zintuig is niet zozeer het format van de KRO, maar meer Ameri- ca’s Psychic Challenge.

America’s Psychic Challenge is een realityserie op het Amerikaanse Lifetime netwerk. Tijdens het programma wordt een groep van zestien kandidaten aan verschillende tests onderworpen, zoals het zoeken van een man die zich verborgen heeft in een ziekenhuis, het geven van een reading aan voor hen onbekende mensen of het opnoemen van specifieke details over moordzaken op het plaats delict.

Het televisieprogramma America’s Psychic Challenge bestaat uit vier voorrondes. Aan iedere voorronde doet steeds een groep van vier kandidaten mee. De twee best presterende deelnemers van die aflevering gaan door naar de volgende ronde; de laagst scorende deelnemers verlaten het programma. Na twee kwartfinales en een halve finale strijden de laatste twee overgebleven kandidaten in de uiteindelijke finale om een geldprijs van 100.000 dollar en de titel ‘America’s #1 Psychic’.

Karin de Groot presenteerde begin dit jaar een vergelijkbaar programma voor de KRO op Nederland 1. Op zoek naar het Zesde Zintuig was succesvol, maar het stemde de omroep niet tevreden. “Het programma paste eigenlijk niet zo bij de koers“, gaf vertrekkend KRO-directeur Ton Verlind vorige week aan in de talkshow Pauw & Witteman. Een vervolg op de goed bekeken programmaserie bleef dan ook uit.

RTL 4 springt in dat gat en presenteert komend voorjaar Het Zesde Zintuig. “Een exacte datum en presentator zijn nog niet bekend“, aldus de woordvoerder.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen