KRO-directeur: ‘Zesde Zintuig paste niet bij onze koers’

KRO-directeur Ton Verlind geeft aan dat het programma Op Zoek Naar Het Zesde Zintuig achteraf toch niet zo goed bij de omroep paste. Het programma met Karin de Groot over paranormaal begaafde mensen was dit voorjaar te zien. “Je maakt ook programmaseries waarvan je achteraf zegt: die paste eigenlijk niet zo bij de koers“, aldus Verlind. “In termen van cijfers is het een gigantisch succes geweest, maar omdat we ons er niet goed bij voelden hebben we besloten om geen vervolg te maken.

Karin de Groot ging dit voorjaar in een serie afleveringen op zoek naar de kandidaat met het meest ontwikkelde zesde zintuig op Nederland 1. Marchien Bakker (60) won in april de finale, die door 1,1 miljoen mensen bekeken werd. “Je moet ook het lef hebben om daar niet mee door te gaan. Qua kijkcijfers was dit een enorm succes.

Ton Verlind deed zijn uitspraken in Pauw en Witteman. Daar vertelde hij over zijn aanstaande vertrek bij de KRO. Per 1 januari 2008 vervult hij niet langer de functie van mediadirecteur. “De KRO is toe aan nieuwe uitdagingen onder een nieuwe directie en die uitdagingen zoek ik ook voor mezelf, zij het dan nu buiten de KRO“, gaf hij aan.

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen