Reinout Oerlemans verhuist met gezin naar Amerika

Reinout Oerlemans, CEO van Eyeworks, verhuist in de zomer van 2008 met zijn gezin naar Amerika om van daaruit leiding te geven aan zijn snelgroeiende, internationale televisiebedrijf. Dat meldt een woordvoerder van de tv-producent vandaag. De verhuizing naar Amerika is een weloverwogen besluit geweest, zegt Reinout. “Ik besef me terdege dat deze beslissing grote gevolgen heeft voor in de eerste plaats mijn gezin. We hebben er de afgelopen maanden intensief met elkaar over gesproken.

Van de huidige vierkoppige board van Eyeworks maakt ook CFO Mark Lazar de oversteek naar Amerika. COO Robert van den Bogaard en Managing Director Ronald van Wechem blijven in Nederland om hun werkzaamheden voort te zetten vanuit het hoofdkantoor in Amsterdam. De gedeeltelijke verhuizing van de board heeft geen gevolgen voor de afzonderlijke vestigingen van Eyeworks wereldwijd.

Reinout spreekt van een logische stap. “In slechts zes jaar tijd is Eyeworks uitgegroeid tot een groot internationaal bedrijf met vestigingen in 12 landen op 4 continenten. Wat in 2001 klein begon op een zolderkamer in Amsterdam is nu de op twee na grootste onafhankelijke televisieproducent van de wereld. De televisiewereld opereert steeds internationaler maar Amerika speelt te allen tijde een leidende rol. Ik wil dan ook nu de uitdaging aangaan het bedrijf naar een volgende fase te brengen door persoonlijk aanwezig te zijn in de grootste televisiemarkt: Amerika.

De verhuizing heeft Reinout goed met zijn gezin besproken. “Mijn vrouw Danielle is net zo enthousiast als ik. We zien dit ook als een groot avontuur en verrijkende ervaring voor ons gezin. Ook voor mijn bedrijf is dit het ideale moment.

Eyeworks staat er internationaal goed voor, vertelt Reinout. “Alle lokale vestigingen, van Nederland tot Nieuw Zeeland, worden geleid door getalenteerde en gedreven managers met succesvolle programma’s als onomstotelijk bewijs. Dat zal zo blijven en bovendien verdwijn ik zeker niet van de Europese aardbodem. Het creatieve proces van programma’s bedenken en maken vind ik het mooiste dat er is en dat blijf ik ook doen vanuit Amerika. Voor de hele wereld maar zeker ook voor Nederland.

De ingrediënten voor een succesvolle bedrijfsvoering vanuit Amerika zijn volgens de televisieproducent volop aanwezig. “Onze Amerikaanse vestiging in Los Angeles groeit als kool, momenteel werken er meer dan 500 enthousiaste medewerkers aan succesvolle programma’s voor de grote networks. Dat gegeven vormt een ideale basis om onze rijke format catalogus verder uit te bouwen en programma’s te ontwikkelen die wereldwijd een zo’n groot mogelijk publiek bereiken.

Ik ben en blijf als CEO verantwoordelijk voor de hele Eyeworks groep maar in een compleet andere leefomgeving. Het wordt ontzettend spannend.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen