‘Nickelodeon levert goede prestaties op cruciaal moment’

Nickelodeon heeft in het weekend voor Sinterklaas “enorm goede” resultaten behaald. Dat meldt een woordvoerster van de kinderzender vandaag. Afgelopen zaterdag en zondag kon de zender een aantal records noteren in de voor de zen- der belangrijke doelgroep 6 tot 12 jaar. “De zender weet daarmee op cruciaal moment goede prestaties te leveren“, aldus de zegsvrouw. “Het weekend voor- afgaand aan Sinterklaas is commercieel gezien de belangrijkste van het jaar voor Nickelodeon.

Allereerst is de afgelopen week (48) de beste week van 2007 (met op tijdsvlak 06-18 een marktaandeel van 36,7% en op tijdsvlak 06-20 34,5% in de leeftijdsgroep 6-12). Daarmee haalde Nickelodeon in tijdvak 6 tot 18u een marktaandeel dat bijna 8% hoger lag dan die van de dichtst bijzijnde concurrent (36.7% versus 28.9%).

Afgelopen weekend was met een marktaandeel van 38,3% eveneens het beste weekend in 2007. Tot slot behaalde Nickelodeon afgelopen zondag met 7% de hoogste kijkdichtheid ooit op tijdsvlak 06 tot 18u.

Oorzaak voor het record is volgens de zegsvrouw van Nickelodeon de serie Avatar: de legende van Aang. In deze serie moet de twaalfjarige jongen Aang de wereld redden van de vuurnatie en is gebaseerd op Chinese en Japanse mythologie. “Afgelopen maand waren dagelijks nieuwe afleveringen te zien. De afleveringen werden afgelopen weekend in een speciale marathon nog eens herhaald.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen