Praalwagens vol SBS-sterren in stadshart van Almere

SBS 6 organiseert dit jaar voor het eerst in Nederland de SBS 6 Kerstparade: een sprookjesachtige stoet van vele verlichte praalwagens trekt vandaag door het ver- nieuwde stadshart van Almere. Rob Geus (De Smaakpolitie), Hans Kraay jr. (SBS 6 sport), Henkjan Smits (Het Beste Idee van Nederland en So You Wannabe A Popstar) en weerman Piet Paulusma zijn enkele van de presentatoren van de televisiezender die mee zullen rijden op de wagens om het publiek leuke feest- dagen toe te wensen.

Ook de deelnemers aan Sterren Dansen op het IJs en So You Wannabe A Popstar zijn deze middag van de partij, vertelt een woordvoerder van SBS 6.

De Kerstparade is al zes jaar een groot succes in Belgische steden als Antwerpen, Brugge, Luik en Gent. “Tienduizenden mensen komen jaarlijks af op de prachtige stoet van verlichte praalwagens die zich langzaam door het centrum van de stad voortbeweegt. De praalwagens zijn stuk voor stuk meters hoog en beelden ieder voor zich een ander thema uit. Zo is er een metershoge kerstman, een bijna 40 meter lange kersttrein met wagons, een bijzondere arrenslee en een grote champagne-fles.

De SBS 6 Kerstparade zal verder worden opgesierd door de bekende prachtig verlichte Coca Cola-truck die deze dag natuurlijk niet mag ontbreken.

De SBS 6 Kerstparade zal zaterdag 22 december vanaf 17.00 uur vertrekken vanaf het Theater- en Kunstencentrum De Kunstlinie op Esplanade en rijdt dan via de Citadel over de Grote Markt. De parade slaat dan rechtsaf via de Schoutstraat en Metropole- straat om vervolgens weer rechtsaf de Stationsstraat in te rijden. Dan steken de praalwagens het Stadhuisplein over om dan via De Diagonaal te eindigen op Esplanade.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen