Praalwagens vol SBS-sterren in stadshart van Almere

Geplaatst op za 22 dec 2007 om 10:57

SBS 6 organiseert dit jaar voor het eerst in Nederland de SBS 6 Kerstparade: een sprookjesachtige stoet van vele verlichte praalwagens trekt vandaag door het ver- nieuwde stadshart van Almere. Rob Geus (De Smaakpolitie), Hans Kraay jr. (SBS 6 sport), Henkjan Smits (Het Beste Idee van Nederland en So You Wannabe A Popstar) en weerman Piet Paulusma zijn enkele van de presentatoren van de televisiezender die mee zullen rijden op de wagens om het publiek leuke feest- dagen toe te wensen.

Ook de deelnemers aan Sterren Dansen op het IJs en So You Wannabe A Popstar zijn deze middag van de partij, vertelt een woordvoerder van SBS 6.

De Kerstparade is al zes jaar een groot succes in Belgische steden als Antwerpen, Brugge, Luik en Gent. “Tienduizenden mensen komen jaarlijks af op de prachtige stoet van verlichte praalwagens die zich langzaam door het centrum van de stad voortbeweegt. De praalwagens zijn stuk voor stuk meters hoog en beelden ieder voor zich een ander thema uit. Zo is er een metershoge kerstman, een bijna 40 meter lange kersttrein met wagons, een bijzondere arrenslee en een grote champagne-fles.

De SBS 6 Kerstparade zal verder worden opgesierd door de bekende prachtig verlichte Coca Cola-truck die deze dag natuurlijk niet mag ontbreken.

De SBS 6 Kerstparade zal zaterdag 22 december vanaf 17.00 uur vertrekken vanaf het Theater- en Kunstencentrum De Kunstlinie op Esplanade en rijdt dan via de Citadel over de Grote Markt. De parade slaat dan rechtsaf via de Schoutstraat en Metropole- straat om vervolgens weer rechtsaf de Stationsstraat in te rijden. Dan steken de praalwagens het Stadhuisplein over om dan via De Diagonaal te eindigen op Esplanade.
19 Reacties op “Praalwagens vol SBS-sterren in stadshart van Almere”


 1. Anoniem

  Straks komen er allemaal negatiefe reactie’s natuurlijk, het is een leuk idee maar de meeste mensen waarderen het niet omdat het van sbs 6 is. De m,eeste mensen hebben alleen rtl 4

 2. jerry

  Er gaan zulke grote sbs-sterren mee in de parade, dat ze de namen van hun programma’s erachter moeten zetten…..

  Daar worden wij niet vrolijk van, van zulke sterren…..

 3. michel

  Het gaat helemaal niet om de sterren in de stoet… oenige jerry. Het gaat bij een bloemencorso toch ook niet om de chauffeur van de wagen…
  Het gaat om de wagens.

 4. !#Michael#!

  Leuk initiatief, lekker geparkeerd tussen de Finale van SDOHI! Maar of dat de kijkcijfer klapper word? Denk het niet …

 5. Anoniem

  WELKE STERREN?????

 6. HaJ

  Wow! In Almere, de prachtigste stad van NL! ;-) Hahaha!

 7. Johan

  door het pitoreske, sfeervolle Almere…

 8. Anoniem

  Leuk idee, zeker voor een zender als SBS

 9. Evelien

  Leuk idee alleen jammer dat ze maar een kwartiertje uitzenden!

 10. drama queen

  carnaval in almere

 11. Benny12345

  Wanneer zenden ze het dan uit????

 12. RobbieBoy

  Benny, ze zenden het uit tussen 10 uur, en kwart over 10 geloof ik. Dus we krijgen maar 12 minuten te zien. Doet CBS in amerika toch beter hoor

 13. Michel

  Ik ben er geweest maar wat is het een dieptrieste bedoeling zeg! Heel veel bombarie, maar weinig spektakel. Gemiste kans van SBS

 14. Jerry

  Misschien gaat het niet om de sterren Michel, maar waarom dan reclame er mee maken…… Met zo’n titel verwacht je toch iets…. Wagens vol met Tooske, Geer en Nance… Aan de andere kant wel zo fijn dat ze er voor waarschuwen, want aan de kant van de weg voor SBS-sterren, wil je toch niet dood gevonden worden!

 15. Anoniem

  Camping parade.

 16. Anoniem

  Meer dan 100 000 in de stad die hebben genoten van de parade. Een doorslaand succes voor SBS 6 en Almere! Ikzelf kom er net vandaan met mijn twee jonge kinderen we heben staan genieten van alle praalwagens en kerstgezelligheid! SBS 6 bedankt!

 17. charo

  Jammer van de negatieve reacties die er tussen zitten, gelukkig was ik er bij en zag allemaal blije gezichten
  Ook ik vond het prachtig en kreeg een echt kerstgevoel
  Het was de eerste keer en hoop dat het altijd in Almere komt net als in Aalsmeer de bloemencorso.
  Mensen van buiten denken vaak negatief over Almere waarom is mij altijd een raadsel geweest.
  Ik vond het laatste ook erg leuk om al de bekende nederlanders te zien, waarom ook niet, goed zo gewoon vaker doen.
  Niet druk maken om deze dingen je leeft maar 1x

 18. RobbieBoy

  Laten ze volgend jaar maar Dordrecht kiezen, of anders Rotterdam, dan kan ik het ook zien, want dat prutverslagje op tv was niets

 19. Albert Bolink

  Kerstparade 2008 werd je in elk geval besodemietert!

  Want men reist naar almere om een mooie optocht te zien en wat blijkt: In 2008 is deze stoet dus herhaald met 95 % van de wagens uit de optocht 2007.

  Mijn conclusie enorm goedkoop om een optocht in 2008 te houden met 95% van de wagens uit de optocht 2007. Wat zijn we dus dit jaar 2008 vreselijk behandeld door SBS6! Nog een troost dat het prachtige vuurwerk geen herhaling was. Maar ja commerciele tv barst van de herhalingen he? OK wie de optocht voor het eerst ziet is het een mooie optocht. Maar sorry heeeeeeeeel goedkoop om een optocht in 2008 te houden met wagens uit 2007. IK had me ruim 50 euro reiskosten kunnen uitsparen door gewoon bij Youtube de filmpjes van 2007 te bekijken.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.