Evert: ‘Albert jatte als de ziekte uit mijn blad’

Geplaatst op za 22 dec 2007 om 10:59

Roddelkoningen Evert Santegoeds en Albert Verlinde hebben de strijdbijl begraven. De hoofdredacteur van Privé en presentator van RTL Boulevard waren ooit dikke vrienden, maar dat liep op een gegeven moment stuk. “Het liep fout toen we concurrenten werden“, vertelt Albert. Toen Evert met Entertainment Live kwam laaide de strijd op. Er kwam zelfs een scherm tussen beide redacties te staan. Evert vertelt: “Ik ging Entertainment Live doen en Albert zei de vreselijkste dingen over me.

De relatie tussen Evert en Albert verwaterde toen ze concurrenten werden. “Toen ik nog een ploeterend acteurtje was, vormde ik geen bedreiging voor Evert. Hij deed zijn ding en ik het mijne“, vertelt Albert deze week in Vrouw. “En toen ik Shownieuws ging presenteren bij SBS was er ook nog niks aan de hand. Het blad Privé stond eenzaam aan de top en Shownieuws kon daar niet aan tippen.

Evert: “Met die Paulien Huizinga. Ach, zo slecht was ze niet eens. Ze kon al na drie uitzendingen haar eigen naam uitspreken.” Albert: “Maar toen kwam Boulevard.

Toen Boulevard ontstond, begon volgens Evert de ellende. “Albert jatte als de ziekte uit mijn blad. Als er iets spraakmakends in Privé stond, ging de redactie van Boulevard als een razende alles nabellen. Klopte het, dan brachten ze het die avond nog als eigen primeur, zonder bronvermelding. Klopte het niet, dan maakte Albert ons af in het programma. Dat was heel schokkend. Mijn vriend die zich tegen me keerde. Van een ander had ik het misschien nog kunnen hebben, maar van Albert…

Albert: “Dat jij mij als columnist van Privé de laan had uitgestuurd, heeft ook niet echt geholpen. Evert werd hoofdredacteur. Ik belde om hem te feliciteren en een week later lag de ontslagbrief op mijn mat. Dat stak enorm. Het deed echt pijn.

Van het een kwam het ander, vertelt Evert. “Ik ging Entertainment Live doen en Albert zei de vreselijkste dingen over me. Als reactie publiceerden we in Privé verhalen over hem waar de honden geen brood van lustten. Albert, weet je nog dat scherm van Intratuin?” Albert antwoordt bevestigend: “De redacties van Entertainment Live en Boulevard zaten naast elkaar in hetzelfde gebouw. We konden zo in elkaars redactieruimtes kijken. Daar is toen een scherm tussen gezet.

Evert: “Gezet? Man, je hebt het zelf gekocht! Bang dat we jullie primeurs zouden pikken. En dan die affaire met Connie B. die een rechtszaak tegen me aanspande. Volledig tegen je geloof in was je plotseling hélemaal op haar hand. Bulderde je in Boulevard: ‘Die man moet gestopt worden!’ Dat heb je wekenlang uitgesponnen.

Albert: “Ja, maar ik had jou in vertrouwen verteld dat Beau misschien ging stoppen en jij pleurde het meteen je blad in. Weet je nog die keer dat ik gastpresentator was bij Edwin Evers? Ik had in zijn programma een tijdlang shownieuws gepresenteerd, maar dat was door jou overgenomen toen ik het te druk kreeg met Boulevard.

Nu hebben Evert en Albert de strijdbijl begraven. “Waar het echt om gaat, is dat we helemaal niet meer tegen elkaar spraken. We voelden ons zo gekrenkt en beledigd dat we niet de moeite namen om eens rustig met elkaar te praten”, zegt Albert. Evert voegt toe: “Misschien juist omdat we vrienden waren. Vrienden doen zoiets niet, toch? Alles wat jij zei kwam bloedhard bij me aan.
9 Reacties op “Evert: ‘Albert jatte als de ziekte uit mijn blad’”


 1. Chiel

  Is het een geheim dat er nieuws uit ‘de bladen’ wordt gehaald? Get over it, Evert! En E Live was natuurlijk wel 1 van de allerslechtste programma’s die ooit op tv zijn geweest. De eerste uitzending al met n foute primeur komen, en het voorlezen van evert… och och och.. !

 2. !#Michael#!

  @ Chiel

  Ben ik niet met je eens! De staande 1e editie was slecht idd. Maar het vernieuwde nieuwe seizoen was leuk om te zien! En 50.000 kijkers waren er echt veel te weinig! Oke EL hoefde geen miljoenen publiek zoals boulevard, maar 350/450 duizend kijkers was meer terecht geweest voor anouk en evert!

  Want zoals zoveel talpa programma’s werd ook dit zwaar onder gewaardeerd, Show Nieuws is namelijk velenmalen slechter dan Entertainment live!

 3. Chiel

  Toen het een BLVD kopie werd bedoel je? Dat ook nog eens NA blvd werd uitgezonden tijdens Shownieuws? (als ik t me goed herinner). K A N S L O O S!

 4. !#Michael#!

  @ Chiel

  Nee voor Boulevard :P Vooravond Talpa was zo ten tijde van Entertainment live was zo :

  18.00 Entertainment Live (50.000 kijkers)
  18.30 Lotte (250/300.000 kijkers)
  19.00 Big Brother (350.000 kijkers)
  19.30 De Gouden Kooi (350/400.000kijkers)
  20.00 Deal or No Deal (500.000 kijkers)

  Gezien het slot en de kwaliteit van het programma had Entertainment Live zeker meer kijkers verdient!

 5. Chiel

  Het heeft niet alleen om 18.00u gezeten, dat weet ik zeker. Maar wat maakt het uit :lol: NIEMAND wel er meer aan herinnerd worden! :P

 6. Anoniem

  Lekker interessant zo een nichtenruzie. Vecht dat lekker ergens anders uit.

 7. drama queen

  wat een stelletje zeikers

 8. Anoniem

  Entertainment Live was gewoon rotzooi net als veel andere zooi op Talpa.

 9. Jeroen

  Relnichten.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.