Evert: ‘Albert jatte als de ziekte uit mijn blad’

Roddelkoningen Evert Santegoeds en Albert Verlinde hebben de strijdbijl begraven. De hoofdredacteur van Privé en presentator van RTL Boulevard waren ooit dikke vrienden, maar dat liep op een gegeven moment stuk. “Het liep fout toen we concurrenten werden“, vertelt Albert. Toen Evert met Entertainment Live kwam laaide de strijd op. Er kwam zelfs een scherm tussen beide redacties te staan. Evert vertelt: “Ik ging Entertainment Live doen en Albert zei de vreselijkste dingen over me.

De relatie tussen Evert en Albert verwaterde toen ze concurrenten werden. “Toen ik nog een ploeterend acteurtje was, vormde ik geen bedreiging voor Evert. Hij deed zijn ding en ik het mijne“, vertelt Albert deze week in Vrouw. “En toen ik Shownieuws ging presenteren bij SBS was er ook nog niks aan de hand. Het blad Privé stond eenzaam aan de top en Shownieuws kon daar niet aan tippen.

Evert: “Met die Paulien Huizinga. Ach, zo slecht was ze niet eens. Ze kon al na drie uitzendingen haar eigen naam uitspreken.” Albert: “Maar toen kwam Boulevard.

Toen Boulevard ontstond, begon volgens Evert de ellende. “Albert jatte als de ziekte uit mijn blad. Als er iets spraakmakends in Privé stond, ging de redactie van Boulevard als een razende alles nabellen. Klopte het, dan brachten ze het die avond nog als eigen primeur, zonder bronvermelding. Klopte het niet, dan maakte Albert ons af in het programma. Dat was heel schokkend. Mijn vriend die zich tegen me keerde. Van een ander had ik het misschien nog kunnen hebben, maar van Albert…

Albert: “Dat jij mij als columnist van Privé de laan had uitgestuurd, heeft ook niet echt geholpen. Evert werd hoofdredacteur. Ik belde om hem te feliciteren en een week later lag de ontslagbrief op mijn mat. Dat stak enorm. Het deed echt pijn.

Van het een kwam het ander, vertelt Evert. “Ik ging Entertainment Live doen en Albert zei de vreselijkste dingen over me. Als reactie publiceerden we in Privé verhalen over hem waar de honden geen brood van lustten. Albert, weet je nog dat scherm van Intratuin?” Albert antwoordt bevestigend: “De redacties van Entertainment Live en Boulevard zaten naast elkaar in hetzelfde gebouw. We konden zo in elkaars redactieruimtes kijken. Daar is toen een scherm tussen gezet.

Evert: “Gezet? Man, je hebt het zelf gekocht! Bang dat we jullie primeurs zouden pikken. En dan die affaire met Connie B. die een rechtszaak tegen me aanspande. Volledig tegen je geloof in was je plotseling hélemaal op haar hand. Bulderde je in Boulevard: ‘Die man moet gestopt worden!’ Dat heb je wekenlang uitgesponnen.

Albert: “Ja, maar ik had jou in vertrouwen verteld dat Beau misschien ging stoppen en jij pleurde het meteen je blad in. Weet je nog die keer dat ik gastpresentator was bij Edwin Evers? Ik had in zijn programma een tijdlang shownieuws gepresenteerd, maar dat was door jou overgenomen toen ik het te druk kreeg met Boulevard.

Nu hebben Evert en Albert de strijdbijl begraven. “Waar het echt om gaat, is dat we helemaal niet meer tegen elkaar spraken. We voelden ons zo gekrenkt en beledigd dat we niet de moeite namen om eens rustig met elkaar te praten”, zegt Albert. Evert voegt toe: “Misschien juist omdat we vrienden waren. Vrienden doen zoiets niet, toch? Alles wat jij zei kwam bloedhard bij me aan.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen