Kerstspecials Memories, Familiediner en Hello Goodbye

Memories van Anita Witzier, Het Familiediner van Bert van Leeuwen en Hello Goodbye van Joris Linssen staan vanavond in het teken van kerst. Voor haar liefdesprogramma bezoekt Anita Zuid-Afrika, terwijl Bert gezinnen probeert te herenigen met kerst. In Hello Goodbye komen bijzondere verhalen voorbij. “We zijn momenteel aan het draaien voor het nieuwe seizoen, dat vanaf februari wordt uitgezonden, en af en toe komt er een item voorbij met een link naar Kerstmis“, vertelt Joris Linssen.

De kerstspecial van Memories is dit jaar anders dan in voorgaande jaren. “Dit jaar geen traditioneel kerstdiner maar Braai, Fish Potjie of Bobotie en een heerlijk glas Zuid-Afrikaanse wijn“, aldus een woordvoerster van de KRO. “Anita reist voor de Memories Kerstspecial met haar gasten af naar Kaapstad in Zuid-Afrika om herinneringen op te halen aan een nooit vergeten liefde in een land van uitersten.

Alle verhalen die in Memories voorbij komen hebben een link met Zuid-Afrika. Zo is het al weer dik 50 jaar geleden dat Lenie en Piet na twee jaar verkering afscheid namen van elkaar. Piet vertrok voor een paar maanden naar Zuid- Afrika. Het leven daar vond hij heel erg zwaar en hij leefde op de brieven van Lenie. In één van die brieven vroeg ze hem of hij nog steeds verwachte dat ze katholiek werd. Die vraag maakte hem zo kwaad dat hij alle banden meteen doorsneed en definitief in Zuid Afrika bleef….

Bert van Leeuwen benadrukt in Het Familiediner dat het niet de normaalste zaak van de wereld is om met de hele familie aan tafel te schuiven tijdens kerst. “Voor veel gezinnen is dit elk jaar weer een moeilijk moment“, aldus een woordvoerder van de Evangelische Omroep. “Meningsverschillen, uit de hand gelopen ruzies, schaamte of trots kunnen familieleden soms jarenlang uit elkaar drijven.

Dit ondervonden ook Wilma en Joke. Het is al weer jaren geleden dat het gezin samen kerst heeft gevierd. Een zakelijk conflict zorgde ervoor dat de zussen geen contact meer hebben. Bert bezoekt beide gekwetste partijen met als doel ze weer te verzoenen. Maar de pijn zit diep. In deze kerstspecial van het Familiediner moet Bert dan ook alles op alles zetten om het gezin weer rond de kersttafel te krijgen.

In Hello Goodbye komen speciale kerstverhalen voorbij, vertelt Joris Linssen. “En datzelfde geldt overigens ook voor de nieuwjaarsspecial die volgende week wordt uitgezonden. Maar eigenlijk is iedere aflevering van Hello Goodbye een kerstspecial, met al die mooie liefdesverhalen en familieherenigingen.

Joris nam het programma al weken geleden op. “Heel Schiphol was de afgelopen maand al in kerstsfeer, het ziet er geweldig uit! Voor de duidelijkheid: in de special zitten verhalen waarin kerst voorkomt. Onlangs nam een familie afscheid van elkaar, de dochter van 22 ging een half jaar naar Zuid-Amerika. Als afscheidsfeest hadden ze een kerstdiner gehouden, in november, met kerstboom en al!

De KRO trapt vanavond om 20.30 uur af met een kerstspecial van Memories op Nederland 1. Het Familiediner van de Evangelische Omroep is aansluitend te zien om 21.25 uur; het programma Hello Goodbye van de NCRV volgt om 22.15 uur.

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen