Kerstspecials Memories, Familiediner en Hello Goodbye

Geplaatst op ma 24 dec 2007 om 10:56

Memories van Anita Witzier, Het Familiediner van Bert van Leeuwen en Hello Goodbye van Joris Linssen staan vanavond in het teken van kerst. Voor haar liefdesprogramma bezoekt Anita Zuid-Afrika, terwijl Bert gezinnen probeert te herenigen met kerst. In Hello Goodbye komen bijzondere verhalen voorbij. “We zijn momenteel aan het draaien voor het nieuwe seizoen, dat vanaf februari wordt uitgezonden, en af en toe komt er een item voorbij met een link naar Kerstmis“, vertelt Joris Linssen.

De kerstspecial van Memories is dit jaar anders dan in voorgaande jaren. “Dit jaar geen traditioneel kerstdiner maar Braai, Fish Potjie of Bobotie en een heerlijk glas Zuid-Afrikaanse wijn“, aldus een woordvoerster van de KRO. “Anita reist voor de Memories Kerstspecial met haar gasten af naar Kaapstad in Zuid-Afrika om herinneringen op te halen aan een nooit vergeten liefde in een land van uitersten.

Alle verhalen die in Memories voorbij komen hebben een link met Zuid-Afrika. Zo is het al weer dik 50 jaar geleden dat Lenie en Piet na twee jaar verkering afscheid namen van elkaar. Piet vertrok voor een paar maanden naar Zuid- Afrika. Het leven daar vond hij heel erg zwaar en hij leefde op de brieven van Lenie. In één van die brieven vroeg ze hem of hij nog steeds verwachte dat ze katholiek werd. Die vraag maakte hem zo kwaad dat hij alle banden meteen doorsneed en definitief in Zuid Afrika bleef….

Bert van Leeuwen benadrukt in Het Familiediner dat het niet de normaalste zaak van de wereld is om met de hele familie aan tafel te schuiven tijdens kerst. “Voor veel gezinnen is dit elk jaar weer een moeilijk moment“, aldus een woordvoerder van de Evangelische Omroep. “Meningsverschillen, uit de hand gelopen ruzies, schaamte of trots kunnen familieleden soms jarenlang uit elkaar drijven.

Dit ondervonden ook Wilma en Joke. Het is al weer jaren geleden dat het gezin samen kerst heeft gevierd. Een zakelijk conflict zorgde ervoor dat de zussen geen contact meer hebben. Bert bezoekt beide gekwetste partijen met als doel ze weer te verzoenen. Maar de pijn zit diep. In deze kerstspecial van het Familiediner moet Bert dan ook alles op alles zetten om het gezin weer rond de kersttafel te krijgen.

In Hello Goodbye komen speciale kerstverhalen voorbij, vertelt Joris Linssen. “En datzelfde geldt overigens ook voor de nieuwjaarsspecial die volgende week wordt uitgezonden. Maar eigenlijk is iedere aflevering van Hello Goodbye een kerstspecial, met al die mooie liefdesverhalen en familieherenigingen.

Joris nam het programma al weken geleden op. “Heel Schiphol was de afgelopen maand al in kerstsfeer, het ziet er geweldig uit! Voor de duidelijkheid: in de special zitten verhalen waarin kerst voorkomt. Onlangs nam een familie afscheid van elkaar, de dochter van 22 ging een half jaar naar Zuid-Amerika. Als afscheidsfeest hadden ze een kerstdiner gehouden, in november, met kerstboom en al!

De KRO trapt vanavond om 20.30 uur af met een kerstspecial van Memories op Nederland 1. Het Familiediner van de Evangelische Omroep is aansluitend te zien om 21.25 uur; het programma Hello Goodbye van de NCRV volgt om 22.15 uur.
9 Reacties op “Kerstspecials Memories, Familiediner en Hello Goodbye”


 1. !#Michael#!

  Willen ze de concurentie aan gaan met All you need is Love – Christmas Special? Ik denk dat RTL4 vanavond de grote winnaar word, en dat ze 1x Ned1 ook verslaan in 6+ op de maandag. AYNIL-X-mas is toch eigenlijk altijd goed voor zo’n 2 miljoen kijkers en met een vooravond van zo’n 1mln kijkers, lijkt het me dat de uitslag van vanavond al bekent is!

 2. Rick

  !#Michael#!
  RTL4 scoort niet meer zo goed als voorheen, dat moet je niet vergeten. Nederland 1 heeft vandaag een veel sterkere programmering, alledrie de programma’s scoren altijd zo’n 1,5 miljoen. Ze hebben op nederland 1 gewoon een redelijk vast kijkerspubliek, RTL had dat ooit ook maar daar is veel van verloren gegaan. Het doorkijkeffect is nu ook stukken minder. Maar ik waardeer jou positiviteit wel, in tegenstelling tot veel anderen hier. Al vindt ik het soms ook iets te veel van het goede ;)

 3. elwin

  Ned1 gaat het zeker winnen vandaag. Er zijn een hoop mensen die de afstandsbeding niet meer gebruiken, en enkel Ned1 kijken (zie de kijkcijfers). RTL4 gaat het zeker goed doen vanavond, maar Ned1 gaat winnen…

 4. Joost

  Kerstspecial Memories: 2.100.000
  Kerstspecial Familiediner: 1.700.000
  Kerstspecial Hello Goodbye: 1.650.000

 5. Nick

  Het is eingelijk gewoon het normale programma alleen dan met kerstspecial erachter lekker orgineel

 6. Puk

  Ja met kerstversiering eromheen. Dat geeft ook het specifieke kerstsfeertje dat alleen met kerst te voelen is. Een kerst-special dus.

 7. james

  zeg vrienden van mediacourant: wanneer jullie citaten ergens ‘lenen’, is het handig er een bronvermelding bij te zetten. wel zo netjes. of hebben jullie joris l zelf gesproken?

 8. !#Michael#!

  @ Rick

  Van mijn ‘over posivitisme’ was gister geen sprake. All You Need Is Love heeft de vloer aangeveegt met de Ned1 toppers. Geen enkel prime time programma wist over het miljoen te gaan. Ze keken allemaal All You Need en zapte daarna bij Ned1 weer naar binnen voor La Bloemen’s kerst show.

  RTL4 had een puik avond. Die extreem goed bekeken is, helemaal in contrast met de huidige resultaten die 4 behaald.

 9. Thenya

  @ Everybody!

  Jaaaaaa maar nu zit ik in de kerstspecial samen met Frank, Mia en Karin en dat was echt top!
  Dus kijken maar 20 december om 21.10u!
  Sneeuwballen gevecht, hottub in de sneeuw alles komt voorbij! :-)
  Merry X-mas!
  X

  Thenya

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.