Joling, Pauw en Van Nieuwkerk dingen mee naar tv-prijs

Matthijs van Nieuwkerk (foto) en Jeroen Pauw van de VARA en Gerard Joling van SBS 6 maken kans op de titel televisiepersoonlijkheid van het jaar. Het drietal is in deze categorie genomineerd bij de eerste editie van de Beeld en Geluid Awards, zo werd vandaag bekend na het tweede juryberaad. Als beste amusementsprogramma zijn drie titels van de publieke omroep genomineerd, waaronder Op zoek naar Evita (AVRO), Ranking the Stars (BNN) en de Mike & Thomas Show (VARA).

De vakprijzen voor de hoogst gewaardeerde programma’s, multimediaconcepten, acteurs, presentatoren en tv-persoonlijkheden heetten voorheen de Gouden Beelden.

In de categorie beste acteur zijn er nominaties voor Peter Blok (Evelien), Pierre Bokma (’t Schaep met de Vijf Pooten) en Theo Maassen (Waltz). Bij de vrouwen gaat de strijd tussen Annet Malherbe (Gooische Vrouwen), Roos Ouwehand (Keijzer en De Boer) en Georgina Verbaan ( ’t Schaep met de Vijf Pooten).

In de categorie fictie dingen ’t Schaep met de Vijf Pooten, Waltz en Evelien mee naar de prijs. Verder worden er awards vergeven in de categorieën Informatie, Multimedia, Jeugd en Cultuur. Zie voor het volledige overzicht de website van Beeld en Geluid.

De oeuvreprijs gaat dit jaar naar Koos Postema, voor zijn bijzondere bijdrage aan de ontwikkeling van de Nederlandse televisie. De winnaars worden gekozen door een vakjury onder leiding van Peter Römer. De Awards worden op 28 januari uitgereikt.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen