Joling, Pauw en Van Nieuwkerk dingen mee naar tv-prijs

Geplaatst op do 20 dec 2007 om 17:15

Matthijs van Nieuwkerk (foto) en Jeroen Pauw van de VARA en Gerard Joling van SBS 6 maken kans op de titel televisiepersoonlijkheid van het jaar. Het drietal is in deze categorie genomineerd bij de eerste editie van de Beeld en Geluid Awards, zo werd vandaag bekend na het tweede juryberaad. Als beste amusementsprogramma zijn drie titels van de publieke omroep genomineerd, waaronder Op zoek naar Evita (AVRO), Ranking the Stars (BNN) en de Mike & Thomas Show (VARA).

De vakprijzen voor de hoogst gewaardeerde programma’s, multimediaconcepten, acteurs, presentatoren en tv-persoonlijkheden heetten voorheen de Gouden Beelden.

In de categorie beste acteur zijn er nominaties voor Peter Blok (Evelien), Pierre Bokma (’t Schaep met de Vijf Pooten) en Theo Maassen (Waltz). Bij de vrouwen gaat de strijd tussen Annet Malherbe (Gooische Vrouwen), Roos Ouwehand (Keijzer en De Boer) en Georgina Verbaan ( ’t Schaep met de Vijf Pooten).

In de categorie fictie dingen ’t Schaep met de Vijf Pooten, Waltz en Evelien mee naar de prijs. Verder worden er awards vergeven in de categorieën Informatie, Multimedia, Jeugd en Cultuur. Zie voor het volledige overzicht de website van Beeld en Geluid.

De oeuvreprijs gaat dit jaar naar Koos Postema, voor zijn bijzondere bijdrage aan de ontwikkeling van de Nederlandse televisie. De winnaars worden gekozen door een vakjury onder leiding van Peter Römer. De Awards worden op 28 januari uitgereikt.
10 Reacties op “Joling, Pauw en Van Nieuwkerk dingen mee naar tv-prijs”


 1. poppie

  Verassende nominatie voor Joling, maar wel volkomen terecht. Ik gun het hem van harte!

 2. bertus

  Op zoek naar Evita is tercht genomineerd !

 3. Valpa

  joling en verbaan, mhahahaha.. wel cool dat geenstijl ook genomineerd is, die hebben bij geenstijl.tv echt heel goede reportages, en rutger is een meester in het interviewen

 4. Appie

  Joling….? natuurlijk van Nieuwkerk, lijkt me logisch.

 5. catrien

  Ik vind het wel zo truttebollig, die prijsjes. Geef ze er alledrie een.

 6. Anoniem

  Heeft seks invloed op je IQ? Dat is de vraag die BNN bezig houdt. Voor de tv-uitzending van de Nationale IQ-test 2008 heeft de omroep gevraagd of ik mee wil helpen met zoeken naar mensen die mee willen doen in een van de publieksgroepen die de IQ-test gaan doen: de “experiment groep”. Deze mensen moeten seks hebben tijdens de uitzending (achter gesloten deuren natuurlijk) en zowel voor als na de seks wordt hun IQ getest.

  Het idee hierbij is het ‘seks voor de wedstrijd’ effect. Als je je ontspant komt dat je IQ ten goede en seks is natuurlijk uitermate ontspannend. Klopt dat? Heeft het hebben van seks invloed op je IQ? Dat gaat BNN onderzoeken en daar hebben ze jullie hulp bij nodig!

  De live uitzending vindt plaats op woensdag 23 januari 2008 van 20.30-22.30 uur vanuit studio 24 in Hilversum. En je dient om 17.00 in de studio aanwezig te zijn.

 7. wie o wie stapt er over nu

  Wie zal er nu weg gaan en overstappen naar rtl of sbs?

  Salaris TV-presentatoren aan bandenPresentatoren van de publieke omroep mogen van de Tweede Kamer niet méér verdienen dan premier Balkenende.

  Motie
  Een motie van de SP werd gesteund door een meerderheid van de Tweede Kamer. Daarin staat dat radio-dj’s en televisiepresentatoren van de publieke omroep niet meer dan 171.000 euro mag bedragen. Dat is ruwweg het bedrag dat premier Balkenende verdient.
  MarktomstandighedenHet kabinet kondigde eerder al aan de salariëring van bestuurders van de publieke omroep aan de Balkenende-norm te koppelen. Voor presentatoren en dj’s wilde het in eerste instantie een uitzondering maken, vanwege de ‘marktomstandigheden’. Daar steekt de SP-motie nu een stokje voor.

 8. R.vG

  Och weer een onbeduidende veer in de kont van de industrie zelf. Alsof het al geen ijdeltuiterij genoeg is. Die mensen vinden zichzelf zo geweldig dat zij die bevestiging maar steeds zoeken bij collega’s en vrienden uit hun incestueuze kringetje. Voor ieder ander zijn het net zulke boerenlullen als de rest

 9. marcel

  dat met die balkenende-norm is echt te absurt voor woorden! Die man verdient hooguit 8 jaar dat salaris, waarna hij het 10-voudige gaat opstrijken in het bedrijfsleven (kijk maar naar Ruud Lubbers en Wim Kok, die zijn er echt niet slechter van geworden!) Het is gewoon een prestigebaan en je wordt erna rijkelijk beloont!

  Als tv-presentator is het een heel ander verhaal… daar stop je meestal niet na 8 jaar mee…

  Trouwens, als dit doorgaat zullen er veel “Caroline Tensen”- constructies komen. Bijv. Postcodeloterij of Unilever ofzo heeft je op de loonlijst staan en leent je uit of verhuurt je aan de omroep… gewoon een eenvoudige omzeiling van de regel! Gebeurd nu ook al in andere openbare functies wanneer er Interim-Managers ingezet worden.

 10. Johan

  lekker elkaar allerlei prijzen toewijzen…

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.