944.000 kijkers voor Babyboom

Geplaatst op vr 21 dec 2007 om 10:24


De kijkcijfers van donderdag 20 december 2007 (SKO)

Babyboom (NCRV, Ned1, 20:33) – Het programma Babyboom van presentatri- ce Caroline Tensen kwam donderdag ten einde op Nederland 1. Kitty en Marinjo van der Ven waren één van de stellen die door het programma gevolgd werden. Toen hen werd gevraagd naar hun favoriete standje, schroomden Kitty en Marinjo niet om het voor te doen. “Eer- lijk gezegd begreep ik alle commotie daar over niet“, zegt Kitty. “Ik kan er echt niet mee zitten als ze bij Jensen! beel- den van ons laten zien.

Kitty: “Als Jensen ons uitnodigt voor zijn programma, gaan we gewoon. Natuurlijk probeert hij je in de zeik te zetten, maar daar ben je toch zelf ook bij? Bovendien krijgen we vrijwel alleen maar positieve reacties op onze optredens in Babyboom. Slechts een enkeling vindt het belachelijk dat wij er aan meedoen.” Toen het stel er, vlak na hun aanmelding voor het programma, achter kwam dat er een baby op komst was, meldden ze zich keurig af bij de NCRV. “Omdat wij ervan uit gingen dat alleen paren die nog zwanger moesten worden mee mochten doen. Maar ze vonden het juist leuk dat er bij ons al een kind op komst was. Tussen de soms zware verhalen van stellen die het niet lukt zwanger te worden, moeten wij voor de vrolijke noot zorgen.” De laatste Babyboom trok donderdag 944.000 kijkers (madl: 15.8%).

Char (RTL4, 21:30) – Het Amerikaanse medium Char was donderdag te zien in een nieuwe aflevering van haar programma, met voor het eerst Sylvana Simons als presentatrice. Char geeft ook op locatie geregeld een reading. “Het enige echte verschil is dat mensen zich beter op hun gemak voelen in hun eigen huis of omgeving“, zegt ze bij TVgids.nl. “Voor mijn gevoel staan ze beter open voor de readings in hun eigen huiskamer. Als je op het podium staat met al dat publiek is het voor sommige mensen moeilijk om zichzelf te zijn.” Char heeft een goede band met Nederland. “Je moet heel erg jezelf zijn in Holland om geaccepteerd te worden. Nederlanders hebben het snel door als iemand niet echt is. Ik denk dat ze zien dat ik oprecht ben. En zelfs als ze niet in de geestenwereld geloven of wat ik in wat ik doe, weten ze dat ik oprecht ben in wat ik doe en dat ik geef om mensen en ze graag wil helpen.” Char werd donderdag door 822.000 kijkers (madl: 13.3%) bekeken.

AZ – Everton (NOS, Ned3, 20:40) – AZ had een overwinning nodig om het Europese avontuur een vervolg te geven. Zover kwam het bij lange na niet. Everton bleek donderdagavond in het steenkoude Alkmaar met 2-3 veruit de sterkste. Trainer Louis van Gaal van AZ wilde donderdagavond ook na de nederlaag tegen Everton niet over een verloren seizoen spreken. “We zijn nu uitgeschakeld in de UEFA Cup. Natuurlijk staan we op achterstand in de competitie. Maar we hoeven alleen maar bij de bovenste vijf te eindigen. Dan kunnen we alsnog via de play-offs de Champions League bereiken. In dat geval hebben we beter dan vorig seizoen gepresteerd.” Van Gaal constateerde opnieuw dat zijn ploeg de tegenstander te veel doelkansen gunde. “Everton kreeg vijf kansen en maakte drie doelpunten. In de vorige uitwedstrijd tegen FC Nürnberg gaven we de doelpunten eveneens te makkelijk weg. Dat is zonde. Vorig jaar hadden we een superseizoen. Toen konden we op de laatste speeldag nog kampioen worden. Ik denk dat we toen boven onze stand leefden. Nu leven we onder onze stand.” AZ – Everton trok donderdag 1.256.000 kijkers (madl: 20.6%).

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)
21 Reacties op “944.000 kijkers voor Babyboom”


 1. Anoniem

  dat er nog meer dan 800.000 mensen naar char kijken is egt onbegrijpelijk

 2. Linda

  Wanneer is het herhaling van het programma Bij Onze In De PC? heb gisteren gemist vind het zo leuk om naar te kijken

 3. Chiel

  In februari komt SBS 2 uur per dag met Little House on the Prairie :lol:

 4. !#Michael#!

  @ Chiel

  Erger nog SBS6 drukt ons 4 uur van een geflopt 3e seizoen SDOHI door de strot! Het is Geer en Nance die de klok luiden prime time op zowel vrijdag als zaterdag! Vanavond eerst een 2 uur durende show ter inleiding voor de grande finale wat morgen ook nog eens twee uur gaat duren :?

  Geef me dan maar t kleine huis op de prairie, dat is nog van voor mijn tijd:P Of prime time Dalles en Dynisty lijkt me ook geweldig ;) Beter dan 4 uur van een geflopte reeks IJsdansen willen ze bij SBS nu van hun geld af?

 5. Belg

  NIEUWS UIT VLAANDEREN.

  Nog een kleine vier weken en na bijna 19 jaar breekt VTM definitief het ’omroepstershok’ af. Tess Goossens, Erika van Tielen en Elke Vanelderen hoeven de VTM-programma’s niet langer aan te kondigen. Het nieuws lekte vandaag uit in Het Laatste Nieuws.

  Dat de omroepsters verdwijnen zat er al aan te komen. Ooit waren ze dé gastvrouwen die de kijkers doorheen de avond loodsten. Maar hun functie werd steeds kleiner. (bron showbizzsite.be)

  2008 wordt dus het jaar van de vernieuwing bij VMMA

  – Nieuwe look VTM (zonder de legendarische omroepsters)
  – Nieuwe look Ka2
  – Volledige nieuwe nieuwsstudio
  – Kinderzender ism Jetix
  – Verhuis van JIM en 4 FM naar big brother huis

 6. MediaFlandria

  @Belg
  4FM verhuisde al nààr de studio van JIM, JIM is verhuisd naar het vroegere BB-huis

 7. Belg

  ja maar het is toch ook een opmerkelijke verandering, niet?

 8. Anoniem

  Heeft er helemaal niemand naar Net5 gekeken gisteravond of ontbreektie in de top 15 van marktaandelen?

 9. R.vG

  Nou die Tensen had wel eens wat knaps aan mogen trekken. Dat decolleté zag er niet uit mer die hangtieten tegen haar buik geplakt.

 10. Martin

  Programmaschema van RTL in februari

  – Woman’s Murder Club (maandag)
  – Mijn Tent Is Top (dinsdag)
  – Secret Millionaire (donderdag)
  – Films (vrijdag)

  Ik hoop wel dat dat Secret Millionaire een nederlandse serie wordt, anders wordt het zowat alleen buitenlandse zooi op RTL4

 11. Martin

  En het late nieuws en 4 in het land zijn ook losgekoppelt. Daartussen komt nu een herhaling van Jouw Vrouw Mijn Vrouw

 12. Anoniem

  Op vrijdag komt 4 in het Land te vervallen vanaf februari.

 13. Anoniem

  Michael, kijk gewoon eens goed op tvgids.nl. Vanavond is What women want.

  http://www.tvgids.nl/zoeken/?trefwoord=Titel+of+trefwoord&station=36&genre=&dagdeel=0.0

 14. niceman

  NET5 moet op 5 staan, er staat 2x veronica ;)

 15. Breaking News!!!

  SBS zoekt nieuwe Uri Geller

  Het houdt maar niet op met de bovennatuurlijke krachten op televisie. Nadat RTL het KRO-programma Het Zesde Zintuig binnenhaalde, komt SBS 6 nu ook met een dergelijke show: De Nieuwe Uri Geller. Vanaf januari kunnen we zien hoe tien kandidaten strijden om deze titel. Uri Geller is een man uit Israël die eenvoudig ijzer kan laten buigen en ook kapotte uurwerken op afstand weet te repareren. De zoektocht naar zijn ‘opvolger’ was al internationaal een hit, nu mag Nederland er dus ook aan geloven. SBS ruimt de zaterdagavond in voor Geller.

 16. daphne

  Weer een goede reden om door te zappen bij SBS (zie post 15)

 17. JJ

  Jensen gisteren 375.000 kijkers, stuk beter dan gisteren

 18. Anoniem

  Beter dan die shit van RTL en KRO van zesde zintuig

 19. elwin

  @JJ:

  Jensen was gisteren dan ook erg leuk! Het kerstdiner van Jensen, hilarisch!

 20. JJ

  Idd was echt lachen, wegens voetbal waren de kijkers nog niet top anders had die waarschijnlijk nog een stuk beter gescoord.

 21. Timo

  @Anonymous: Dan heeft SBS de special SDOHI – The day before gecanceled, want ik heb het begin deze week nog in een promo op SBS gezien. Wat wel een logische beslissing is, want erg veel kan je van zo’n special ook niet verwachten, als de live show als moeite heeft om 800.000 kijkers aan zich te binden, de laatste tijd.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.