944.000 kijkers voor Babyboom


De kijkcijfers van donderdag 20 december 2007 (SKO)

Babyboom (NCRV, Ned1, 20:33) – Het programma Babyboom van presentatri- ce Caroline Tensen kwam donderdag ten einde op Nederland 1. Kitty en Marinjo van der Ven waren één van de stellen die door het programma gevolgd werden. Toen hen werd gevraagd naar hun favoriete standje, schroomden Kitty en Marinjo niet om het voor te doen. “Eer- lijk gezegd begreep ik alle commotie daar over niet“, zegt Kitty. “Ik kan er echt niet mee zitten als ze bij Jensen! beel- den van ons laten zien.

Kitty: “Als Jensen ons uitnodigt voor zijn programma, gaan we gewoon. Natuurlijk probeert hij je in de zeik te zetten, maar daar ben je toch zelf ook bij? Bovendien krijgen we vrijwel alleen maar positieve reacties op onze optredens in Babyboom. Slechts een enkeling vindt het belachelijk dat wij er aan meedoen.” Toen het stel er, vlak na hun aanmelding voor het programma, achter kwam dat er een baby op komst was, meldden ze zich keurig af bij de NCRV. “Omdat wij ervan uit gingen dat alleen paren die nog zwanger moesten worden mee mochten doen. Maar ze vonden het juist leuk dat er bij ons al een kind op komst was. Tussen de soms zware verhalen van stellen die het niet lukt zwanger te worden, moeten wij voor de vrolijke noot zorgen.” De laatste Babyboom trok donderdag 944.000 kijkers (madl: 15.8%).

Char (RTL4, 21:30) – Het Amerikaanse medium Char was donderdag te zien in een nieuwe aflevering van haar programma, met voor het eerst Sylvana Simons als presentatrice. Char geeft ook op locatie geregeld een reading. “Het enige echte verschil is dat mensen zich beter op hun gemak voelen in hun eigen huis of omgeving“, zegt ze bij TVgids.nl. “Voor mijn gevoel staan ze beter open voor de readings in hun eigen huiskamer. Als je op het podium staat met al dat publiek is het voor sommige mensen moeilijk om zichzelf te zijn.” Char heeft een goede band met Nederland. “Je moet heel erg jezelf zijn in Holland om geaccepteerd te worden. Nederlanders hebben het snel door als iemand niet echt is. Ik denk dat ze zien dat ik oprecht ben. En zelfs als ze niet in de geestenwereld geloven of wat ik in wat ik doe, weten ze dat ik oprecht ben in wat ik doe en dat ik geef om mensen en ze graag wil helpen.” Char werd donderdag door 822.000 kijkers (madl: 13.3%) bekeken.

AZ – Everton (NOS, Ned3, 20:40) – AZ had een overwinning nodig om het Europese avontuur een vervolg te geven. Zover kwam het bij lange na niet. Everton bleek donderdagavond in het steenkoude Alkmaar met 2-3 veruit de sterkste. Trainer Louis van Gaal van AZ wilde donderdagavond ook na de nederlaag tegen Everton niet over een verloren seizoen spreken. “We zijn nu uitgeschakeld in de UEFA Cup. Natuurlijk staan we op achterstand in de competitie. Maar we hoeven alleen maar bij de bovenste vijf te eindigen. Dan kunnen we alsnog via de play-offs de Champions League bereiken. In dat geval hebben we beter dan vorig seizoen gepresteerd.” Van Gaal constateerde opnieuw dat zijn ploeg de tegenstander te veel doelkansen gunde. “Everton kreeg vijf kansen en maakte drie doelpunten. In de vorige uitwedstrijd tegen FC Nürnberg gaven we de doelpunten eveneens te makkelijk weg. Dat is zonde. Vorig jaar hadden we een superseizoen. Toen konden we op de laatste speeldag nog kampioen worden. Ik denk dat we toen boven onze stand leefden. Nu leven we onder onze stand.” AZ – Everton trok donderdag 1.256.000 kijkers (madl: 20.6%).

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen