‘Waarschijnlijk nieuw personage in Gooische Vrouwen’

Castingdirecteur Job Gosschalk denkt dat de makers van Gooische Vrouwen een heel nieuw personage in de serie schrijven, om het vertrek van actrice Annet Malherbe (Willemijn Lodewijkx in de serie) op te vangen. Een vervangster in háár rol, lijkt uitgesloten. “Natuurlijk zullen wij er dan alles aan doen om voor die rol een topactrice te casten“, zegt Job Gosschalk vandaag in De Telegraaf. De casting director vertelt in de krant dat hij het personage Willemijn Lodewijkx “enorm zal missen“.

Nadat het nieuws bekend werd dat Annet zich meer op toneel wil gaan storten en daarom stopt met de succesvolle serie, uitten de fans massaal hun ongenoegen. Ook Gosschalk zal haar optreden missen. “Ik vind het bijzonder jammer is dat een van de leukste rollen van de afgelopen jaren op televisie, het voor gezien houdt“, vertelt hij in de krant. “Maar hiermee redeneer ik voornamelijk vanuit mezelf en vanuit het publiek. Het is Annet gelukt om niet alleen een geestig personage neer te zetten, maar tegelijkertijd een kwetsbaar, ontroerend en herkenbare vrouw.

Toch heeft Job er alle begrip voor dat Annet na drie seizoenen wil stoppen. “Als je drie seizoenen dezelfde rol speelt, bestaat het gevaar dat je alleen daarmee geïdentificeerd wordt. Annet heeft al jaren prachtige rollen op het toneel gespeeld, en wil waarschijnlijk voorkomen dat het publiek dat in de toekomst naar een voorstelling komt, naar Willemijn Lodewijkx zit te kijken. Al betwijfel ik of het veel uitmaakt of je drie of vier seizoenen dezelfde rol speelt. Dat zal de toekomst leren.

Gooische Vrouwen is vanavond om 20.30 uur te zien op RTL 4. (Foto: Roy Beusker)

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen