1,1 miljoen kijkers voor Stellenbosch


De kijkcijfers van zondag 4 november 2007 (SKO)

Stellenbosch (VARA, Ned2, 20:15) – Monic Hendrickx schittert in de nieuwe dramaserie Stellenbosch, het familie- epos van VARA, VPRO en NPS waarvan de eerste aflevering zondag te zien was op Nederland 2. Over de toekomstige kijkcijfers van de serie – kosten: ruim drie miljoen euro – durfde ze voor de eerste uitzending geen uitspraken te doen. “Het moet gaan zoemen rondom een serie, dat weet ik wel“, zegt Hendrickx. “Maar het is niet mijn taak om me bezig te houden met kijkcijfers.

Het vooruitzicht om weer met acteur Jeroen Willems voor de camera te staan was een extra stimulans voor Hendrickx om deze rol te accepteren, vertelt ze in BN/DeStem. “Ik zag er erg naar uit weer met Jeroen te werken. Door de film Nynke zijn we enorm vertrouwd met elkaar geraakt, en hebben nu aan een half woord genoeg.” Het was voor Hendrickx lastig om het Afrikaans onder de knie te krijgen. “Het Afrikaans ligt erg dicht bij het Nederlands, wat het juist ingewikkeld maakt omdat je eerder terugzakt naar je eigen taal… Verwarrend was dat het ook veel op het Fries lijkt, dat ik heb leren spreken voor Nynke. ‘Ek’ is ik in het Afrikaans, en betekent ‘ook’ in het Fries. Het was vrij kort dag om de taal te leren, maar het is wel gelukt. Het is een beetje mierenneukwerk, maar erg leuk om te doen.” De eerste aflevering van Stellenbosch werd zaterdagavond door 1.054.000 kijkers (madl: 13.6%) bekeken.

Gooische Vrouwen (RTL4, 20:31) – Actrice Susan Visser stond al zes weken na de dood van haar man Roef Ragas weer op de set van Gooische Vrouwen. “We vonden het zo moedig van Susan dat ze weer op de set kwam“, zegt collega-actrice Tjitske Reidinga, de koele Claire van Kampen in de serie. “In de weken daarvoor hebben we alle scènes opgenomen waar Susan niet in zat. Ook is het schema daarna aangepast en zijn de verhaallijnen iets veranderd. De schrijvers en producers hebben er alles aan gedaan om Susan te ontzien.” Volgens Tjitske stond het hele team van Gooische Vrouwen klaar om Susan door deze moeilijke tijd heen te helpen. “Dat is heel moeilijk. Want wat zeg je tegen iemand die haar man net heeft verloren? Maar ik kende Susan al voordat wij samen in Gooische Vrouwen speelden. Ik durf best te zeggen dat wij vriendinnen zijn en je weet dan precies wanneer je je mond moet houden. Alleen een gebaar kan ook voldoende zijn. Maar Susan weet dat we er allemaal voor haar zijn. We doen er alles aan haar door deze vreselijke periode heen te helpen.” Gooische Vrouwen werd zondag door 1.327.000 kijkers (madl: 16.9%) bekeken.

Peter R. de Vries misdaadverslaggever (SBS6, 21:27) – Een eerder door de rechter verboden reportage van Peter R. de Vries over een pedofiele zeilinstructeur mocht zondag toch worden uitgezonden. “Ik ben wel opgelucht. Het aan de kaak stellen van misstanden weegt zwaarder dan de privacy van de instructeur, heeft de rechter nu beslist. Ik doe al jaren dit soort reportages, deze wijkt niet af“, aldus De Vries in De Pers. “Alleen de naam van de zeilschool en zeilboot van de instructeur moeten eruit. Nou, daar kan ik mee leven hoor, met die concessie.” De zeilinstructeur vindt dat De Vries zijn privacy schendt. Daar maalt De Vries niet om. “Nee, niet bij een zwaar onderwerp als dit. Hij is trouwens onherkenbaar in beeld. We noemen alleen zijn initialen. De groenteboer zal hem de volgende dag niet herkennen.” De Vries vindt het gebruik van initialen wel prima zo. “De enige uitzondering die ík maak zijn BN’ers. Als bijvoorbeeld Edgar Davids zijn vriendin mishandelt, ga ik niet zeggen Edgar D., een speler van Ajax. Dan weet iedereen toch wel over ik wie ik het heb, nietwaar?” Peter R. de Vries misdaadverslaggever werd zondagavond door 1.651.000 kijkers (madl: 23.0%) bekeken. Het programma droeg daarmee bij aan het hoge marktaandeel van 17.1 procent dat SBS 6 zondagavond behaalde.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen