Vijf BN’ers in ‘Global Dancing with the Stars’ bij RTL 4

Na de televisiehit Dancing With The Stars, betreedt het presentatieduo Ron Brandsteder en Sylvana Simons in het eenmalige RTL 4-programma Global Dancing With The Stars de wereld van tribal dance. Dat meldt een zegsvrouw van RTL 4. Vijf bekende Nederlanders keren terug naar hun roots, waarbij ze op 22 december een specifieke dans uit hun land van oorsprong vertonen op de dansvloer. Tot de geselecteerde ‘global dancers’ behoort onder meer Tweede- Kamerlid Mei Li Vos.

Ook de zingende zusjes Suzanne en Monique Klemann van Loïs Lane, ‘ONM’-actrice Jasmine Sendar en voormalig kampioen boksen Don Diego Poeder doen mee.

Alle deelnemende BN’ers hebben een speciale familiebinding met een land ergens ter wereld. Zo zal Mei Li Vos een dans uit China laten zien, probeert Jasmine Sendar de bewegingen van een stammendans uit Ethiopië onder de knie te krijgen, gooit Don Diego Poeder de heupen los op een tribal dance uit Senegal en verdiepen de zussen Klemann zich in een typisch Indonesische dans.

Enigszins vervreemd van hun achtergrond bezoeken ze voorafgaand aan de uitzending het land waar hun familie ooit haar oorsprong vond. “Daar leren ze de eerste passen van de traditionele dans die ze op 22 december in volle perfectie op Nederlandse bodem moeten uitvoeren voor een groot publiek“, aldus de zegsvrouw.

Het verblijf in het betreffende land heeft echter ook een serieuze reden. “Zo bezoeken alle deelnemers diverse projecten die door de kindgerichte ontwikkelingsorganisatie Plan Nederland worden ondersteund. De aangrijpende beelden hiervan en de status van deze projecten ziet de kijker uitgebreid terug in ‘Global Dancing With The Stars’.

Plan Nederland is een internationale ontwikkelingsorganisatie werkzaam in zeventien fondsenwervende en 49 ontwikkelingslanden. Plan zet zich in voor kansarme kinderen, voor hun familie én voor de gemeenschap waarin ze wonen.

Het amusementsprogramma Global Dancing with the Stars is op zaterdag 22 december tussen 21.30 en 22.50 uur te zien bij RTL 4. Zie ook: website.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen