1,7 miljoen kijkers voor Wit Rusland – Nederland


De kijkcijfers van dinsdag 20 november 2007 (SKO)

Wit Rusland – Nederland (RTL7, 17:57) – De laatste EK Kwalificatiewedstrijd Wit Rusland – Nederland werd woensdag rond etenstijd door 1.693.000 kijkers (madl: 32.1%) bekeken bij RTL 7. Oranje verloor in een mistig Dinamo-stadion met 2-1 van Wit Rusland. “We spelen dan misschien niet goed, maar we gaan wél naar het EK, en daar gaat het om. Daarnaast winnen we sinds een paar jaar heel veel, alleen vandaag dan niet“, zei Rafael van der Vaart, maker van het enige Oranje doelpunt.

Bondscoach Marco van Basten was na afloop van de verloren niet echt te spreken over zijn ploeg. “Na het uitvallen van Wesley Sneijder werd de ploeg slordig en chaotisch en kwamen we snel achter. Wit-Rusland bewees een goede counterploeg te zijn en wij konden het tij niet keren.” De nederlaag kan worden bestempeld als een blamage, maar international Joris Mathijsen ziet het anders. “Dit voelt gek genoeg niet als een afgang. Bij vlagen speelden we niet slecht, maar we verliezen wel. Ik denk dat de euforie vanwege het kwalificeren voor het EK nog overheerste in de ploeg.

Engeland – Kroatië (RTL7, 20:56) – Engeland gaat niet naar het EK Voetbal in 2008. In het nieuwe Wembleystadion had Engeland tegen Kroatië nog een punt nodig om zich te kwalificeren voor het EK in 2008, maar Kroatië gooide roet in het eten en versloeg de Engelse ploeg in eigen huis met 3-2. De Britse bondcoach Steve McClaren beleefde met het Engelse voetbalelftal een dieptepunt, maar, zo zegt hij: “Ik ga niet opstappen. Ik neem wel mijn verantwoordelijkheid, want het was mijn taak om ons naar het EK te brengen en daarin heb ik gefaald“, jammerde de bondscoach van Engeland. “We hebben helaas veel mensen teleurgesteld.” Door de minimale winst van Rusland op Andorra (1-0) gaat Guus Hiddink naar het EK in plaats van Engeland. “Het was als Russisch roulette, met een pistool met heel veel kogels. Ze bleven maar schieten, maar uiteindelijk zijn we toch ontsnapt“, aldus Hiddink in De Telegraaf. De wedstrijd Engeland – Kroatië werd aansluitend aan het Nederlands voetbal uitgezonden en scoorde 1.104.000 kijkers (madl: 16.9%) voor RTL 7.

Talenwonders! In Italië (Teleacnot, Ned2, 19:25) – In Talenwonders worden Nienke Römer, Cees Geel en Wouke van Scherrenburg in Italië gedropt. Een andere taal dan Italiaans spreken is verboden en dan moeten ze ook nog allerhande pittige opdrachten uitvoeren. Een zware klus, al denkt Rosita Steenbeek dat het wel goed komt. “Italianen zijn erg vriendelijk en dol op Hollanders“, vertelt de schrijfster, die al twintig jaar in Italië woont, aan TVgids.nl. “Ze vinden Nederland een leuk land en Amsterdam staat bij hen bekend als een stad waar alles kan.” Steenbeek verwacht dus dat de kandidaten vooral open en behulpzame mensen tegenkomen. “Italianen zijn een stuk minder streng dan bijvoorbeeld Fransen. Ze schamen zich ook een beetje voor het feit dat ze zelf zo slecht andere talen spreken. Ze vinden het al geweldig als je een of twee woorden Italiaans spreekt. Al denken ze dan wel dat je vloeiend Italiaans spreekt en beginnen ze meteen te ratelen.” Talenwonders! In Italië werd woensdagavond door 105.000 kijkers (madl: 1.8%) bekeken.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen