Victor Löw en Mary-Lou van Stenis in nieuwe comedy

Victor Löw en Mary-Lou van Stenis spelen de hoofdrollen in de nieuwe co- medyserie Vreemde Eenden. Dat meldt een zegsvrouw van de AVRO vandaag. Vreemde Eenden gaat over Sam (Victor Löw), een succesvolle zakenman van in de veertig, die met zijn twee kinderen van Amsterdam naar Texel verhuist. “Het is hoog tijd voor een nieuwe comedy in Nederland”, zegt Peter Römer, creative director van Endemol Drama, die bovendien meeschrijft aan de scripts van Vreemde Eenden.

De comedy wordt geregisseerd door Hans de Korte, die onder meer ook ‘Het zonnetje in huis’ voor zijn rekening nam. Peter Römer van Endemol: “Met Vreemde Eenden maken we een comedy die speelt in deze tijd, waarbij de confrontatie met het nieuwe leven op het eiland lachwekkende situaties oplevert.”

Vreemde Eenden gaat over Sam van der Duin (Victor Löw), een succesvolle zakenman van in de veertig. Sinds twee jaar is Sam weduwnaar en heeft hij de zorg voor dochter Marjolein (Saskia van der Heide) en zoon Flip (Jasper Oldenhof). Ze verhuizen van het hippe Amsterdam naar Texel, om daar een vervallen boerderij te verbouwen tot een Bed & Breakfast. Daarmee wil Sam de droom van zijn overleden vrouw realiseren. Helaas blijkt hij hiervoor volledig het talent te missen.

Sam komt te wonen naast Laura (Mary-Lou van Stenis) die werkzaam is bij de plaatselijke VVV. Sam is voor een belangrijk deel van haar afhankelijk omdat zij een grote rol speelt bij het verkrijgen van gasten voor zijn toekomstige B&B. Ook boerenzoon Wubbe (Sjoerd Dragtsma) blijkt voor Sam een rots in de branding. Wubbe is een jongen van weinig woorden die precies de handigheid heeft die Sam mist om de verbouwing tot een succes te maken. Marjolein komt er tot haar grote ergernis achter dat ze Wubbe wel leuk vindt.

AVRO-programmaleider Kees Tukker ziet uit naar de eerste aflevering. “We hebben zowel inhoudelijk als qua vorm bewust gezocht naar een onderscheidende comedy. Samen met Endemol is er een concept ontwikkeld dat aan onze verwachtingen beantwoordt: een comedy die behalve in de studio ook gedraaid wordt op locatie en waarin komische en emotionele momenten elkaar afwisselen.

De werktitel van de nieuwe comedyserie was En we gaan nog niet naar huis. De pilot daarvan werd voor de zomer opgenomen. In deze eerste proefaflevering speelde Victor Löw samen met actrice Johanne ter Steege.

De nieuwe comedyserie Vreemde Eenden is vanaf zondag 20 januari wekelijks om 21.20 uur te zien bij de AVRO op Nederland 1.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen