Victor Löw en Mary-Lou van Stenis in nieuwe comedy

Geplaatst op Thu 15 Nov 2007 om 17:13

Victor Löw en Mary-Lou van Stenis spelen de hoofdrollen in de nieuwe co- medyserie Vreemde Eenden. Dat meldt een zegsvrouw van de AVRO vandaag. Vreemde Eenden gaat over Sam (Victor Löw), een succesvolle zakenman van in de veertig, die met zijn twee kinderen van Amsterdam naar Texel verhuist. “Het is hoog tijd voor een nieuwe comedy in Nederland”, zegt Peter Römer, creative director van Endemol Drama, die bovendien meeschrijft aan de scripts van Vreemde Eenden.

De comedy wordt geregisseerd door Hans de Korte, die onder meer ook ‘Het zonnetje in huis’ voor zijn rekening nam. Peter Römer van Endemol: “Met Vreemde Eenden maken we een comedy die speelt in deze tijd, waarbij de confrontatie met het nieuwe leven op het eiland lachwekkende situaties oplevert.”

Vreemde Eenden gaat over Sam van der Duin (Victor Löw), een succesvolle zakenman van in de veertig. Sinds twee jaar is Sam weduwnaar en heeft hij de zorg voor dochter Marjolein (Saskia van der Heide) en zoon Flip (Jasper Oldenhof). Ze verhuizen van het hippe Amsterdam naar Texel, om daar een vervallen boerderij te verbouwen tot een Bed & Breakfast. Daarmee wil Sam de droom van zijn overleden vrouw realiseren. Helaas blijkt hij hiervoor volledig het talent te missen.

Sam komt te wonen naast Laura (Mary-Lou van Stenis) die werkzaam is bij de plaatselijke VVV. Sam is voor een belangrijk deel van haar afhankelijk omdat zij een grote rol speelt bij het verkrijgen van gasten voor zijn toekomstige B&B. Ook boerenzoon Wubbe (Sjoerd Dragtsma) blijkt voor Sam een rots in de branding. Wubbe is een jongen van weinig woorden die precies de handigheid heeft die Sam mist om de verbouwing tot een succes te maken. Marjolein komt er tot haar grote ergernis achter dat ze Wubbe wel leuk vindt.

AVRO-programmaleider Kees Tukker ziet uit naar de eerste aflevering. “We hebben zowel inhoudelijk als qua vorm bewust gezocht naar een onderscheidende comedy. Samen met Endemol is er een concept ontwikkeld dat aan onze verwachtingen beantwoordt: een comedy die behalve in de studio ook gedraaid wordt op locatie en waarin komische en emotionele momenten elkaar afwisselen.

De werktitel van de nieuwe comedyserie was En we gaan nog niet naar huis. De pilot daarvan werd voor de zomer opgenomen. In deze eerste proefaflevering speelde Victor Löw samen met actrice Johanne ter Steege.

De nieuwe comedyserie Vreemde Eenden is vanaf zondag 20 januari wekelijks om 21.20 uur te zien bij de AVRO op Nederland 1.
19 Reacties op “Victor Löw en Mary-Lou van Stenis in nieuwe comedy”


 1. Quido

  He, wat leuk. Een vervolg op Vrienden voor het leven.

 2. HIJ

  BREAKING NEWS

  DE GOUDEN KOOI BLIJFT!

  Een paar maanden terug wist Fons van Westerloo het nog zeker: de Gouden Kooi zou in 2008 niet meer bij RTL 5 te zien zijn. Tenzij er een miljoen mensen zouden kijken, anders zou de show verdwijnen. Die miljoen kijkers zijn nog altijd niet gehaald, maar de soep wordt toch niet zo heet gegeten als dat deze werd opgediend.

  RTL is namelijk tevreden over de ontwikkeling van de kijkcijfers. Ook is de vele kritiek op het programma verstomd, wat bij RTL heeft gezorgd voor enthousiasme, vertelde John de Mol aan RTL Boulevard. Programmadirecteur Remko van Westerloo bevestigt de gewijzigde houding.

  Goed nieuws voor de fans. En ook een slimme zet van RTL, want de Gouden Kooi is één van de weinige stabiele successen van RTL 5. ZAPPEN

 3. Johan B.

  Het slechtste nieuws van dit jaar zul je bedoelen. Hopelijk is het een mislukte grap want De Gouden Kooi is en blijft het meest walgelijke programma ooit gemakt. Daarom verwacht ik ook dat er zeer veel boze reacties zullen komen door mensen die staan voor normen en waarden. Dat er nu weinig kritiek is heeft juist te maken met het besluit dat deze kotszooi zou verdwijnen.

 4. Anonymous

  geweldig!!! Ik ben er blij mee, sinds het op RTL wordt uitgezonden kijk ik er graag naar! Veel geweldadigheden worden eruit gehaald , het is lang niet meer zoals op talpa/tien!
  Eindelijk een verstandige keuze bij RTL! En voor alle mensen die het programma vreselijk vinden, kijk gewoon niet!

 5. David

  quote:

  Daarom verwacht ik ook dat er zeer veel boze reacties zullen komen door mensen die staan voor normen en waarden.

  Sorry hoor, maar RTL is gewoon dom als ze DGK schrappen. Het scoort goed, in de doelgroep nog beter en boven het zendergemiddelde. Vertel me dan 1 reden waarom RTL het zou schrappen. Voor de normen & waarden? Onzin, het is een commerciele zender en heeft als enige doel geld verdienen. Wel vind ik het vreemd (vond ik toen ook al) dat Fons zo duidelijk uitsprak dat DGK zou stoppen. Maar blijkbaar ziet zijn zoontje nu duidelijk in dat DGK een enorm stevige pijler is voor RTL5.

 6. RTL fan

  Ik ben fan van RTL programma’s vooral op RTL4. RTL 5 vind ik ook wel leuke programma’s hebben maar De Gouden Kooi kijk ik nooit i.v.m. GTST. En als ik er nu al naar zou kijken snap ik toch niet wat er speelt en wat er is gebeurt. Het scoort voor RTL 5 goed dus waarom van de buis halen? een half miljoen kijkers tegenover GTST is wel veel vind ik zeker voor RTL 5. En ik vind dat je het op tv moet laten omdat er 500.000 mensen zijn die het wel leuk vinden om te kijken en die vrijheid moeten we in nederland behouden ik bedoel maar SDOHI en SYWBAP zijn toch ook niet van de buis gehaald door SBS omdat ik het niet leuk vind?

 7. Hans Anders

  Het Sinterklaasjournaal zorgt er voor dat de kinderen weer gaan ontbijten terwijl hun ouders naar DGK zitten te kijken!

 8. KIJKCIJFERS!

  1,6 miljoen kijkers voor Ik vertrek!
  En voor bij ons…in de PC 1,1 miljoen kijkers en dat voor een programma dat om half 11 begint!

 9. Marek

  Bewijst maar eens temeer hoe onbetrouwbaar de mensen bij de CO’s zijn.

 10. !#Michael#!

  Goed nieuwsn voor de fans! En de azijnpissers Zap-o-Way! Je hoeft niet te kijken!

 11. René[vanGee]

  “Sorry hoor, maar RTL is gewoon dom als ze DGK schrappen. Het scoort goed, in de doelgroep nog beter en boven het zendergemiddelde. Vertel me dan 1 reden waarom RTL het zou schrappen. Voor de normen & waarden? Onzin, het is een commerciele zender en heeft als enige doel geld verdienen.”

  O dus als bijvoorbeeld het neerknallen van kinderen bij RTL zou scoren omdat mensen daar graag naar kijken, dan moeten mensen niet zeiken over normen en waarden, maar RTL de kans gunnen om er poen aan te verdienen?

  Pffff wat een mentaliteit.

 12. WJ

  @Rene[vanGee]

  Gelijk heb je.
  En tóch is het wat mij betreft goed nieuws dat ze doorgaan : dat onaangepaste, asociale, egocentrische zootje dat in het huis zit moet vooral opgesloten blijven in deze gesloten inrichting. Je moet er toch niet aan denken dat deze types terugkeren in de maatschappij…

 13. René[vanGee]

  @WJ

  In deze tijd worden bedrijven geacht maatschappelijk verantwoord te ondernemen. RTL zou zijn verantwoordelijkheid moeten nemen en het uitzenden van dit programma(wat het eigenlijk niet is) moeten staken. In weerwil van het feit dat er zoveel mensen naar kijken en RTL er dus geld aan verdient.

  Aangezien RTL een buitenlands bedrijf is, zou onze regering er bij de Luxemburgse regering op moeten aandringen dat zij RTL tot orde roepen. Eventueel met vergaande diplomatieke consequenties.

  Natuurlijk is het beter dat deze randfiguren achter een hek zitten, maar zij zijn nog geen fractie van de labielen die dagelijks in jouw omgeving verkeren(supermarkt, station, op straat) en waar jij geen kennis van hebt. Dat wil niet zeggen dat je dit maar moet blijven uitzenden.

  Ik weet wel dat ik klink als een moraalridder en wil niet zo overkomen, maar een zichzelf respecterend bedrijf als RTL zou dit niet moeten willen.

 14. WJ

  @Rene[vanGee]

  wederom zeg ik: gelijk heb je.
  Mijn bericht was dan ook ironisch/sarcastisch bedoeld…

 15. karel

  maar nou kan toch iedereen zien dat RTL niet geloofwaardig en betrouwbaar is
  en dat je ook die westerloo niet meer op zijn woord moet geloven
  als RTL tevreden is over die kijkcijfers dan snap ik dat niet echt
  zal wel aan mij liggen, maar 1 ding is nu wel duidelijk
  ze zijn niet meer geloofwaardig, wat ze nu gaan zeggen in de toekomst kan je met een korreltje zout nemen

 16. catrien

  Ja maar dat moet je altijd met die snelle jongens met dito vlotte babbels. Dat schemergebied tussen echt en niet echt kunnen ze ook zo heerlijk mee bedriegen als het ze uitkomt (altijd in hun voordeel he?)maargoed, dat zal wel in hun natuur liggen. Gaat lekker Pim Pam Petten daar als jullie je zo vervelen en laat die lui gewoon naar huis gaan.

 17. Anonymous

  Het programma gaat ”We gaan nog niet naar huis” heten

 18. anoniem

  eindelijk woord wel weer tijd ja ik zit er al lang genoeg op te wachten voor een splinter nieuwe comedy heveel nederlanders houden er tog van hun eigen bodum hoor.we betalen er zo veel voor die televisie dus het is maar goed dat er iets nieuws komt.ik ben er wel blij mee maar waar komt het programma?

 19. ''Anoniem''

  De nieuwe comedyserie -Vreemde Eenden- We gaan nog niet naar huis is vanaf zondag 20 januari wekelijks om 21.20 uur te zien bij de AVRO op Nederland 1.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.