1,2 miljoen kijkers voor Bij ons in de PC


De kijkcijfers van donderdag 15 november 2007 (SKO)

Bij ons… in de PC (KRO, Ned1, 22:32) – De chique winkels in de duurste straat van Nederland staan centraal in de KRO- serie Bij ons.. in de PC. “Het is op en top polderglamour in de PC Hooftstraat“, zegt presentator Jort Kelder in Televizier. Het programma ging donderdagavond met 1.189.000 kijkers (madl: 21.5%) van start na het succesvolle Ik Vertrek (1,6 miljoen kijkers). Kelder: “Ik heb nu een fantastisch uitzendtijdstip. Ik ben wel een ontzettende kluns als ik dan niet heel veel kijkers heb.

Volgens Kelder is het behoorlijk moeilijk om slecht te scoren, ingeklemd tussen populaire uitzendingen. “Dan moet je het heel erg verneuken. Misschien lukt me dat. Dat zou dan ook wel weer geestig zijn. Als je faalt, faal dan groots.” Kelder wil in ieder geval geen ordinaire tv neerzetten. “Ik wil niet Geer en Goor en Estelle Gulit. Ik probeer te laten zien wat er in een stadswijk gebeurt wanneer mensen zo rijk worden dat ze niet meer weten wat ze moeten doen.” Hét grote moment van ieder jaar is kerst, zegt Kelder. “Dan kun je kerstballen kopen van honderd euro per stuk. Om je boom vol te krijgen heb je er twintig nodig. Dat doen mensen. Terwijl je bij de Hema voor 35 cent ook leuke ballen kunt krijgen. Twee deuren verder heb je de zogeheten ‘groentejuwelier’. Daar moet je je goldcard trekken om een trosje tomaten te kopen.

Heroes (RTL5, 22:22) – RTL 5 heeft na donderdagavond nog één aflevering uit het eerste seizoen van de Amerikaanse sciencefictionserie Heroes op de plank liggen. Daarna gaat de televisiezender gewoon door met nieuwe afleveringen uit het tweede seizoen, dat de Amerikaanse zender NBC haar kijkers sinds eind september voorschotelt. Bedenker van Heroes Tim Kring heeft na acht afleveringen uit het tweede seizoen zijn excuses aangeboden aan de fans voor het “maken van fouten“. “We deden er te lang over om tot het grote plaatje te komen. Het publiek wilde spanning. We hebben een fout gemaakt.” Acteur Adrian Pasdar, Nathan Petrelli in de serie, sluit zich daarbij aan: “Als je aan een serie als deze werkt, zijn de verwachting erg hoog, vooral na zo’n geweldig eerste seizoen. De uitdaging is om niet hetzelfde te blijven doen, maar om jezelf te blijven ontwikkelingen en dat is wat de creatives probeerden te doen.” Heroes werd donderdag door 292.000 kijkers (madl: 5.3%) bekeken.

Noodweer (NCRV, Ned2, 19:56) – Erwin Kroll presenteert sinds donderdagavond de vijfdelige serie Noodweer voor de NCRV op Nederland 2. De serie gaat over de ingrijpende gevolgen van heftige weerssituaties zoals onweer, storm en wolkbreuken. Zo ging de eerste aflevering over de beruchte storm die op 1 november 2006 over het Noorden van ons land raasde. Iedereen herinnert zich nog wel de beelden van de paarden in het Friese Marrum die door het recordhoge water waren ingesloten. Kroll zou zo zijn baan als weerman opgeven als hij kon bijdragen aan het oplossen van milieuproblematiek. “Als het ministerie van VROM mij vraagt het voortouw te nemen en de milieuboodschap de komende vijf jaar uit te gaan venten tegen een redelijk salaris, doe ik dat meteen“, zegt hij in Het Parool. Ondanks dat hij GroenLinks stemt, beschouwt hij zichzelf niet als milieu-activist. “Ik zou nooit oproepen de auto te laten staan.” Over All Gore zegt hij dat het tijd wordt dat die man zijn mond gaat houden. “Hij dreigt teveel en daar krijg je verwende kinderen van“, aldus Kroll tegen de krant. Noodweer werd donderdag door 179.000 kijkers (madl: 3.2%) bekeken.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen