VARA-thriller Deadline in januari van start

Deadline, de nieuwe thrillerserie van de VARA, beleeft in januari zijn première op Nederland 1. Dat blijkt uit het uitzend- schema van de publieke omroep. In de nieuwe twaalfdelige actiethriller staat een antiterreurteam centraal, dat onder hoge tijdsdruk een haast onzichtbare strijd tegen de dreiging van terroristische aanslagen voert. De hoofdrollen worden vertolkt door Alwien Tulner en Derek de Lint. “Ik speel de rol van een hoge diplo- maat op het ministerie van Buitenlandse Zaken“, vertelt De Lint.

Derek de Lint wilde altijd al zo een rol spelen, vertelde hij in KRO Magazine. “Eigenlijk het soort rol waar ik al heel lang naar verlangde en die ik dacht in het buitenland te vinden. Weet je wel, zo’n film over de Verenigde Naties, waarin ik dan een Noord-Europese diplomaat zou spelen. In de nieuwe serie heb ik een prachtige rol gekregen. Meer kan ik helaas niet zeggen, instructies van de VARA, sorry.

Het team krijgt in Deadline onder meer te maken met een gijzeling, een bomaanslag, een wraakactie en een spionageaffaire. De zaken die moeten worden opgelost vragen om een uitzonderlijke wijze van opereren, op en (soms) over de rand van de wet. Terwijl allerlei onderhuids gistende emoties in bedwang moeten worden gehouden, ziet het team zich telkens weer gesteld voor persoonlijke en politieke en dilemma’s.

Deadline wordt gemaakt door min of meer hetzelfde team dat Vuurzee maakte. Deadline zal in tegenstelling tot Vuurzee wel op het veel bekeken Nederland 1 te zien zijn. De eerste aflevering is te zien op zaterdag 19 januari om 21.20 uur.

Zie ook: ‘Opnamen dramaserie Deadline in volle gang‘ (5 april ’07) (Foto: Remco Bakker)

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen