Van Speijk en Parels & Zwijnen terug bij RTL 4 en RTL 5

Geplaatst op Fri 23 Nov 2007 om 12:59

De Talpa-series Van Speijk en Parels & Zwijnen keren in 2008 terug op RTL 4 en RTL 5. Dat meldt RTL Nederland. Van Speijk is een Nederlandse politieserie die zich afspeelt in het grote Amsterdam. In de serie komen de meest uiteenlo- pende misdaden aan bod. Ook de privé- levens van de diverse agenten worden gevolgd. Van Speijk keert op zondag 6 januari terug met nieuwe afleveringen op RTL 4. De nooit uitgezonden aflevering- en van Parels & Zwijnen zijn vanaf janua- ri te zien zijn op RTL 5.

Het eerste, dertiendelige seizoen van Van Speijk werd van 8 januari tot 2 april 2006 uitgezonden op Talpa. De eerste aflevering scoorde ruim 1,3 miljoen kijkers, waarna het aantal iets afzakte tot gemiddeld 800.000 kijkers per aflevering. Op 24 maart 2006 werd door Talpa bekend gemaakt dat er een tweede seizoen Van Speijk zou komen; dit begon op 11 januari 2007 op Tien. Het verplaatsen van de serie van de zondag naar de donderdag zorgde wel voor een daling in het aantal kijkers. Zo werd de eerste aflevering uit het tweede seizoen door slechts 478.000 mensen bekeken.

Van Speijk keert op 6 januari 2008 terug bij RTL 4 op het uitzendmoment waar de serie ooit succesvol was: na het eredivisievoetbal op zondagavond.

Parels & Zwijnen was in 2005 één van de eerste series op Talpa. In deze dramaserie gaan twee politieagenten, Rudy (Ruben Lürsen) en Dexter (Mike Libanon) verschillende zaken oplossen die zicht op de grens bevinden van de boven en onder wereld. Alleen willen ze weinig te maken hebben met de justitie.

De serie Parels & Zwijnen werd vanwege tegenvallende kijkcijfers na vier afleveringen van de buis gehaald. De acht overige afleveringen zijn nooit uitgezonden. RTL 5 zendt het gehele eerste seizoen vanaf januari 2008 nogmaals uit. Samen met CSI Miami vormt Parels & Zwijnen vanaf 1 januari de nieuwe dinsdagavond van RTL 5.
36 Reacties op “Van Speijk en Parels & Zwijnen terug bij RTL 4 en RTL 5”


 1. Pascal

  Heel goeie zet van RTL. Met van Speijk eindelijk weer goeie nederlandse productie. Beginnen ze eindelijk wakker te worden op het mediapark?

 2. Tosti

  Goed dat het terug komt!
  Hopelijk in 2008 ook nog comebacks van series als Lieve Lust enzo

 3. mtn

  Nieuwe afleveringen snap ik niet zo? Zijn die er dan?

 4. Brian

  @mtn: Misschien gaan ze die/zijn de die aan het opnemen?

 5. Marcel

  ze zijn allang bezig geweest met opnemen van Van Speijk. Was overigens al lang bekend, net als voetbalvrouwen en gooische vrouwen

 6. Valpa

  niet slim dat ze het op zondagavond doen.. RTL kan een andere avond door de week flink ophalen met Van Speijk!

 7. Craig

  RTL4 moet weer de vrijdagavond gebruiken voor politieseries.

 8. Patzy

  Ik vind het ook jammer dat ze dat op de zondag doen, deze serie hadden ze makkelijk tegenover dat dansen van SBS kunnen zetten op de vrijdag.
  Nu gaan ze de concurrentie aan op de vrijdag met een film!!! Niet echt slim denk ik.

 9. Martijn

  Goede keuze! Laat toch wat vernieuwing zien bij RTL, wat toch hard nodig is!

 10. David

  Denk dat ze op safe willen spelen door de serie achter het voetbal te plaasten. Maar daarmee los je het vrijdag-probleem natuurlijk nog niet op. Ik ben ook erg benieuwd wat de films op RTL4 gaan doen, zijn nou niet de grootste kaskrakers, dus we zullen zien.

 11. Atmos

  Wat zou er nu gebeuren als Parels & Zwijnen nu een succes zou worden? Zou er dan een 2e reeks komen? De crew is al lang bezig met andere serie’s.

 12. winnie

  Leuk dat van Speijk weer terug keert, wij vonden het altijd erg leuk, de zondag vind ik juist wel fijn. Parels en Zwijnen lijkt me ook wel leuk, heb ik op talpa nooit gezien. Jammer dat dat op dinsdag komt, dat is mijn Net5 avond, dat wordt dus opnemen. Vrijdagavond op rtl4 was misschien beter geweest voor P&Z.

 13. Atmos

  @ martijn
  Wat is er nieuw aan 2 serie’s die al reeds zijn uitgezonden?( ook Parels & Zwijnen na 4 afl werd gestaakt.)

  Kijk wel uit na die serie vond het goed gemaakt de afl die ik heb gezien.

 14. Marcel

  Er kunnen gewoon nieuwe afleveringen besteld worden van deze serie (parels en zwijnen). Het is gewoon dat bij seizoensseries (kijk maar naar gooische vrouwen) er vervolgens gekeken moet worden wie van de crew meedoet met de nieuwe serie en aangezien de serie van de hoofdrolspelers is zijn die alleen maar blij!

 15. Sandra

  Goed nieuws, eindelijk wéér Nederlandse serie’s op tv, want die had RTL dat laatste tijd echt té weinig…

 16. Patrick

  Eindelijk Parels en Zwijnen terug! En komt van Speijk echt niet met herhalingen maar echt met nieuwe afleveringen??

 17. dannytje

  zo wat zijn jullie allemaal positief ineens, als tien nog bestond en het werd daarop uitgezonden werd het helemaal afgekraakt door velen van jullie.

 18. Sky

  Het kan natuurlijk ook dat het eerst op zondag uitgezonden wordt. Bij succes wordt het wellicht op een (door de weekse) dag uitgezonden.

 19. Anonymous

  @ dannytje
  Nou inderdaad… ik wou net zeggen….

 20. Sky

  Overigens, krijgen de programma’s wel een prefect tijdslot. van Speijk op zondag, na het voetbal. En Parels en Zwijnen op dinsdag, na CSI: Miami.

  Zijn er overigens nog meer serie’s die plek verdienen op één van de RTL-zenders? Ik stel voor: Samen op RTL-4, zijn we eindelijk af van de herhalingen van Kees & Co. En Samen trok in het begon van de serie ook wel eens zo’n half miljoen kijkers!

 21. Anonymous

  Wordt Boks ook nog herhaald?

 22. !#Michael#!

  Met alle respect, dit zat er natuurlijk aan te komen! Met John de Mol als aandeelhouder kon het niet uitblijven dat Talpa invloeden de RTL zenders zouden gaan beinvloeden. Sterker nog ik vind het jammer dat TalpaTV gestopt is, maar Talpa en RTL samen is wel het beste uit twee werelden!

  Parels en Zwijnen krijgt van mij een kans! Nooit gevolgt die serie maar schijnt goed te zijn. En om terug te komen op van Speijk, er staat nergens dat het nieuwe afleveringen betreft, miss gaan ze gewoon S2 (of zelfs S1) herhalen!

  Maar goed dat RTL het Talpa Content goed gebruikt!

 23. michel

  goeie zet van rtl. alleen ind beter op de vrijdagavond! en donderdag moet weer de grote spelshowavond worden!

 24. Mart

  Volgens mij slaat Rtl de plank nu echt mis.
  Dit gaat helemaal fout.
  In januari haast geen nieuwe programma’s en Programma’s als jensen, heel holland helpt stoppen en daarvoor in de plaats krijg je alleen films, dit gaat rtl weer kijkers kosten.
  Alleen idols nog als dure show en voor de rest veel films, buitenlandse series zoals bouwval gezocht UK en hh van talpa. Bagger tv waar blijven die grote amusementshows en spelshows. Om 20.30 na het voetbal moet je met een grote show komen of gewoon gooische vrouwen of voetbal vrouwen maar geen hh van van speijk. Zr gaan trouwens ook erg snel weer stoppen met miljoenenjacht terwijl dat 10 keer leuker is dan 1 tegen 100

 25. Mart

  Zal wel bezuinigen zijn maar als je het mij vraagt is sbs aan het inlopen op Rtl.
  Niet orgineel van sbs om met een soort dancing with the stars te komen maar het is tenminste een grote live show en dat trekt altijd kijkers,nou nog eens een nieuw format van Sbs en Rtl wordt de derde zender van nederland erg jammer was een paar jaar geleden nog trouwe kijker

 26. frank

  wat zeg jij SBS is echt zoon kut zender je ziet 2 amusementshows achter elkaar steren dansen op het ijs daarna nog een keer steren dansen op het ijs daarna
  so you wanna by a popstar dan weer so you wanna by a popstar en dan weer sterren dansen op het ijs in 2 of 3 jaar tijd dat weet ik nie zekker maar dat is pas echt goedkoop je hoeft niks mee EXTRA bij te kopen als je die 2 shows zo vaak achter elkaar doet en dat is gewoon zielig RTL daar in tegen die vind ik het kei goed doen en als jij denk dat SBS / RTL in haalt dan zal dat nog lang duren als je naar de kijkcijfers kijk en die andere dingen staat RTL nog altijd voor SBS en ik geloof nog steeds RTL komt nog steeds terug en SBS die zenders die leven alleen op programma’s die een succes zijn RTL die gaat uit proberen het is nie goed geweest maar ze hebben het wel gedaan en SBS doet dat nie :P GR Frank

 27. frank

  hollo ik wil niet veel zegge hoor maar bij RTL 4
  komen wel op zondag na de voetbal Nieuwe afleveringen van (van speijk) seizoen 3 en bouwval gezocht dat is nederlands en dan
  en ik zou samen op RTL 8 zetten is leuk op de vrijdag avond want RTL 8 gaat in januari kees & co HH en dan samen is leuk samen toch :P
  ik vind dat RTL ook nog meer nederlandse series moet maken en van speijk dat zou ik ook doen 1 aflevering op zondag en dan 3 keer onder de serie door reclame maken en op het eind nog een stem die zegt vanaf nu is van speijk op de vrijdag avond of de woensdag want die vind ik ook niks aan maarja
  GR Frank

 28. RTL FAN

  Waar nu wat films staan past RTL straks nog aan.
  Heb vernomen van Gordon dat hij iets gaat maken voor de staatslotterij.
  Hij zij ergens op tv dat hij in 2008 nog meer wensen laat vervullen(geld wensen)
  En die kom ik ook nog niet echt tegen.
  Maar gezien SBS steeds met dingen komt wat lijkt op elkaar houd RTL zijn mond even dicht. En staan er dus wat films in het overzicht.

 29. Peter

  ach RTL moet eens sterk terugkomen. RTL heeft zoveel zenders in het buitenland die wel wat kunnen brengen. Dus zo moeilijk is het niet om aan ideeen te komen.

  Maar goed we zien het wel wat rtl doet. Mijn advies weg met van Westerloo die maakt er een zootje van. Luxemburg is wel eens harder geweest met de directie van rtl nederland…

 30. Ronald

  Ik zie ‘Gillend naar Huis – winter editie’ nog niet in het overzicht staan, maar staat wel gepland voor die periode…. misschien komt dat in plaats van de films op de vrijdagavond? De films in januari zijn tenslotte dezelfde als die in december als ik het overzicht mag geloven.

 31. Marcel

  Hallo! Het is heel simpel… RTL gaat echt niet zijn juiste uitzendschema laten zien… kan SBS het nl zo kopieren! Tweede week december komt het echte schema met nieuwe programma’s

 32. Timo

  Het RTL 5 schema voor Januari is goed, ik snap alleen niet waarom CSI nu van de zondag wordt afgehaald, terwijl dat nu juist een vast anker was op zondag om 20.30 uur voor alweer bijna 2 jaar. En daarna een nieuwe serie als Bionic Woman, K-Ville, Journeyman, Women’s murder club of herhalingen van Bones achter zetten. Nee nu op donderdag, dat is lekker. De cijfers zullen wel gehandhaafd worden. Mensen volgen CSI:, CSI: Miami en CSI: NY naar elke dag of zender. Ik snap wel dat ze een serie op donderdag willen, nu Prison break en Heroes gedwongen moeten stoppen vanwege gebrek aan nieuwe eps door de writers-strike in de US. Maar kom dan met nieuwe series van dit seizoen of met oudere series die nog nooit zijn uitgezonden in NL.

 33. Flippo

  Hehe.. eindelijk hebben de programmaschema’s voor januari eens wat inhoud! Nu nog wat doen aan die films (wat écht niet bij RTL4 past) en 4 in het Land…

 34. Chiel

  Q: Hij zij ergens op tv dat hij in 2008 nog meer wensen laat vervullen(geld wensen)

  VOOR DE RADIO!

 35. Yurre

  “Van Speijk keert op zondag 6 januari terug met nieuwe afleveringen op RTL 4. ”

  Wel nieuwe afleveringen dus. Weet iemand of de hele cast er ook nog steeds in zit?

 36. rikky

  verschrikkelijk haal parels en zwijnen maar weer van de buis, voer voor varkens

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.