Van Speijk en Parels & Zwijnen terug bij RTL 4 en RTL 5

De Talpa-series Van Speijk en Parels & Zwijnen keren in 2008 terug op RTL 4 en RTL 5. Dat meldt RTL Nederland. Van Speijk is een Nederlandse politieserie die zich afspeelt in het grote Amsterdam. In de serie komen de meest uiteenlo- pende misdaden aan bod. Ook de privé- levens van de diverse agenten worden gevolgd. Van Speijk keert op zondag 6 januari terug met nieuwe afleveringen op RTL 4. De nooit uitgezonden aflevering- en van Parels & Zwijnen zijn vanaf janua- ri te zien zijn op RTL 5.

Het eerste, dertiendelige seizoen van Van Speijk werd van 8 januari tot 2 april 2006 uitgezonden op Talpa. De eerste aflevering scoorde ruim 1,3 miljoen kijkers, waarna het aantal iets afzakte tot gemiddeld 800.000 kijkers per aflevering. Op 24 maart 2006 werd door Talpa bekend gemaakt dat er een tweede seizoen Van Speijk zou komen; dit begon op 11 januari 2007 op Tien. Het verplaatsen van de serie van de zondag naar de donderdag zorgde wel voor een daling in het aantal kijkers. Zo werd de eerste aflevering uit het tweede seizoen door slechts 478.000 mensen bekeken.

Van Speijk keert op 6 januari 2008 terug bij RTL 4 op het uitzendmoment waar de serie ooit succesvol was: na het eredivisievoetbal op zondagavond.

Parels & Zwijnen was in 2005 één van de eerste series op Talpa. In deze dramaserie gaan twee politieagenten, Rudy (Ruben Lürsen) en Dexter (Mike Libanon) verschillende zaken oplossen die zicht op de grens bevinden van de boven en onder wereld. Alleen willen ze weinig te maken hebben met de justitie.

De serie Parels & Zwijnen werd vanwege tegenvallende kijkcijfers na vier afleveringen van de buis gehaald. De acht overige afleveringen zijn nooit uitgezonden. RTL 5 zendt het gehele eerste seizoen vanaf januari 2008 nogmaals uit. Samen met CSI Miami vormt Parels & Zwijnen vanaf 1 januari de nieuwe dinsdagavond van RTL 5.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen